Syrove fondue (pro 4 osoby)
600 g syra (3-4 druhy syra - tvrdy a tucny - napr. emental, white cedar, gouda, atd...) 2 dcl bileho vina 4 strouzky cesneku (dle chuti) 2 lzice hladke mouky pepr muskatovy orisek (nastrouhany) maly panak slivovice (tresnovice, merunkovice apod.)
Syr nakrajet na kostky (ci nastrouhat na velkem struhadle), pridame mouku, pepr, muskatovy orisek. V hrnci zahrejeme vino, az se zacnou po dne delat bublinky (nesmi se varit) a vsypeme syrovou smes. Teplotu snizime asi na pulku a michame smes az do uplneho rozpusteni (cca 10 min). Behem michani pridame rozmackane strouzky cesneku a nakonec prilijeme slivovici. Hladkou smes prelejeme do nadoby na fondue, pod kterou jiz hori plamen.
Priloha: cerstva bageta ci toust, zelenina (rajcata, okurka, paprika) apod.
Dobrou chut! |