|
|
rýžový nákyp |
měla jsem o úspěchu pochybnosti (vzpomínky na školní jídelnu), ale dětem móóóc chutná |
|
Autor: Myšák*** , 7.2.2006 | |
| Do vroucího mlíka 1 lžičku cukru a špetičku soli - do toho dát uvařit rýži do měkka. 1 vejce : z bílku tuhý sníh a žloutek utřít s trochou másla a trochou cukru do pěny. Do hotové rýže vmíchat sníh a utřený žloutek a celé dát zapéct asi na 1/2 hod. do trouby. Na talíři se nákyp polévá sirupem, nebo kompotem, já dávám jahodový, nebo meruňkový kompot, hlavně ovoce a šťávou z kompotu jenom trošku zakápnu. Naposledy jsem neměla kompot, tak jsem na to dala jablečnou přesnídávku a bylo to moc dobré. |
|
Zobrazeno doposud 750 x.
|
|