|
|
Zadělávaný pórek se šunkou a sýrem |
|
Autor: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) , 7.4.2006 | |
| Pórek šunka smetanový jogurt (Choceňský) mléko, mouka máslo koření plátky tvrdého sýra
Pórek nakrájíme na špalíky trochu delší než je šunka, krátce ho povaříme, vodu necháme na omáčku. Špalíčky pórku zabalíme do šunky, naskládáme do vymaštěné pečící nádoby. Z vody, mouky a mléka uvaříme bešamelovou omáčku a ochutíme dle libosti (pepř, tymián nebo lžička hořčice). Sejmeme z ohně a stále mícháme, pak přidáme kousek másla a smetanový jogurt. Pórek zalijeme omáčkou a dáme zapéct do trouby. Ke konci můžeme přes střed položit tenké plátky tvrdého sýra. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.
|
|
Zobrazeno doposud 598 x.
|
|