Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Maková buchta - skvělá a rychlá

Autor: Ivka1 , 4.5.2006




Maková buchta - skvělá a rychlá








Poslat nový recept Poslat recept e-mailem Vytisknout recept 















Ingredience: Těsto: 1/2 l polohrubé mouky, 1/4 l cukru, 1/4 l mléka, 1/2 hořčičné sklenky oleje (tj. asi 1 dcl), 1 vejce, 1 prášek do pečiva
Maková náplň: 2 hrnky mletého máku, 2 hrnky mléka, 1 vanilkový cukr, 10 lžic cukru krupice, mletá skořice
Drobenka: 1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 hrnku hrubé mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1/4 hery nebo másla

 
 

Postup přípravy: Nejprve si připravíme makovou nádivku: mléko přivedeme téměř k varu a vsypeme do něj pomletý mák, za stálého míchání vaříme 5-10 min. Do uvařené husté hmoty přisypeme cukr, vanilkový cukr, skořici a dobře promícháme.
Pak začneme připravovat těsto. Všechny ingredience na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vysokým okrajem. Poté na to lžící děláme hromádky z připravené makové náplně. Nakonec posypeme drobenkou, (kterou připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a zpracujeme dohromady) a dáme péct do předem předehřáté trouby. Pečeme do zezlatovění povrchu.
Je to skvělá buchta, která se vždycky podaří. Je vysoká, takže vhodná pro velkou rodinu.

 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 987 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.