Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Fotomontáž

Zkusila jsem převést popis fotomontáže v Corelu (viz "Hvězdný kolotoč") na možnosti PhotoFiltre

Autor: fotomaniak , 19.8.2006

Takže: měla jsem celkem nic moc fotku Áži v rybníku a na netu jsem si "ukradla" pěkného delfínka



1) Otevřela jsem foto delfína a vybrala polygonem (jde mi to s ním dobře) jeho obrys. Výběr jsem si klávesovou zkratkou CTRL + C okopírovala do schránky.

2) Pak jsem dala Nový (tedy nové "plátno") a tam jsem vložila "vytaženého" delfínka. Dala jsem ho "Uložit jako" a použila koncovku .png.
(Problém je, že mi to PhF uložil na bílé pozadí a ne na průhledné jako v Corelu, proto jsem musel opět v bodě 5 delfína vybírat - nevíte, zda to nejde jinak?)

3) Otevřela jsem fotku rybníka - pozor na to, abyste měli u obou obrázků stejný zoom (tedy velikost zobrazení) - např. 50%...

4) Uloženého delfína jsem otočila podle svislé osy a pomocí "Obrázek / velikost obrázku" zmenšila na potřebnou velikost (zobrazila jsem si vedle sebe oba obrázky a tak dlouho si hrála s tou velikostí, až jsem byla spokojená)

5) Potom jsem dala kouzelnou hůlkou vybrat tu bílou barvu (korekce 1) a zvolila "Výběr / Invertovat". Tím se mi vybral ten delfín, ale trochu bylo okolo bílých pixelů, takže jsem dala "Výběr / zmenšit" a nastavila o 2 pixely - zdálo se mi, že by to mohlo stačit.

(Tady mi chybí ta funkce upravit prolnultí, co je v Corelu - nevíte někdo, kde to má PhF?)

6) Potom jsem přepla do obrázku rybníka a dala "Vložit" (Obrázkem se dá pohybovat, takže ho můžeme umístit tam, kde se nám hodí.) Pokud je vložený obrázek malý či velký, dá se tažením za čárkovaný rámeček ještě upravit.




7) Pokud mi někde ještě zbyly nějaké chybičky v okrajích (je to nejlépe vidět při zvětšení) použila jsem rozmazávač, abych je zaretušovala.





8) Zbývalo udělat odraz defína ve vodě: klonovací razítko jsem nastavila na 20% neprůhlednost a (tady to bylo trochu hračičkování) jako "zdrojovou oblast" jsem si zvolila tělo delfína hned u vody. Do vody hned pod trupem delfína jsem udělala proužek, pak jsem posunula "zdrojovou oblast" o kousíček výš a vložila proužek kousek níž atd. až jsem došla k čumáku. Ale to vkádání nebylo souvislé, vždy jen takové "šmrncnuté kousíčky"

9) Pak jsem "Rozmazávátkem" roztírala polokruhovými pohyby (podle těch kruhů na vodě) tu barvu rybníka do těch kousků delfína, až se to prolnulo podle mých představ.





10) nakonec jsem chtěla trochu upravila barvy COŽ UŽ VÍM, ŽE BYLA CHYBA - BAREVNĚ VYLADIT KAŽDOU FOTKU ZVLÁŠŤ JE TŘEBA ÚVODEM!!!!!! protože potom může část - jako tady delfín - vycházet barevně přeostřený. Takže poučení do budoucna....

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 4300 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.