Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Pravá jihočeská kulajda / Tanja1

Autor: Bluemar , 23.8.2006
predem upozornuji, ze vse davam od oka a podle vlastni chuti :
Suroviny : 1 vetsi cibule
Brambory /podle hrnce- mnozstvi asi jako na gulas.
polevku/
Houby - o neco vice nez brambor
vajicka
kopr /davam steril.i s nalevem pak nedavam tolik octa
kmin - drceny, pepr, sul, ocet, popr.trochu cukru
smetana
1 lzice jisky v prasku nebo hl.mouka na jisku

Zpenime cibulku, pridame brambory, houby, kopr, koreni a sul. Kdyz mame bramburky uvarene nelejeme smetanu a pridame vejce /na kazdem je kolik - bud 1 vajicko na osobu opatrne vyklepnou do vrouci polevky jako ztracena vejce. Ja davam pouze 1, ktere v polevce vidlickou rozsleham, a na zaver podle chuti pridat ocet a cukr na sladkokyselo a zahustim lzici jisky. Posypu petrzelkou a je hotovo. preji dobrou chut

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 335 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.