Suroviny:
- zelené fazolky
- slanina
- smetana
- vývar z hovězího nebo slepice
Základem je vývar. My většinou děláme slepičí, protože máme rádi vařenou slepici, takže tu sníme samotnou a do omáčky necháme jen prsíčka, která pokrájíme na kousky.
Slaninu si pokrájíme na kousky a dáme do hrnce, až se trochu vyškvaří přidáme pokrájené fazolky (tak na 2 cm) a necháme krátce orestovat. Poté zalejeme vývarem a necháme vařit do změknutí fazolek.
Poté přidáme smetanu a zahustíme moukou s vodou. Dochutíme dle potřeby a trošku okyselíme octem.
Podávat se dá s bramborem, ale my to jíme většinou samotné. Uděláme to víc polívkové a tak nám to chutná nejvíc.
Tak snad je to tak správně. Jak jsem psala, u nás vaří manžel, já pouze krájím a míchám :o) a umývám nádobí :o( |