|
|
Květákové karbanátky se šunkou a sýrem |
|
Autor: Sheyla + 2 , 6.2.2007 | |
| 1 ks menšího květáku 50 g strouhaného sýra 50 g šunky 1 vejce na obalení strouhanka dle chuti sůl dle potřeby olej na smažení
Postup přípravy: Květák uvaříme v osolené vodě, vyndáme, necháme okapat a nejlépe vidličkou rozmačkáme. Přidáme nadrobno nastrouhaný sýr, najemno nasekanou šunku, vejce a trochu strouhanky. Vše důkladně propracujeme. Vytvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.
PS: Jelikož jsem měla květák větší, tak jsem dala vejce 2 a k tomu 1 lžíci hladké mouky, šli pak lépe dělat placičky a nerozpadalo se to. A květák jsem si uvařila ráno a do oběda stačil v pohodě okapat.
|
|
Zobrazeno doposud 560 x.
|
|