Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Porodní plán...jen okopírovaný I.

Autor: Amazonka 4D , 12.5.2007

1. Pro fyziologicky probíhající porod a poporodní období


            Pokud se v době porodu (všech jeho fází) nevyskytnou stavy vážného ohrožení zdraví mého nebo mého dítěte, přála bych si, aby zdravotní personál respektoval uvedené body. V případě komplikací se budu řídit pokyny ošetřujícího personálu, dostane-li se mi náležitého vysvětlení.


2. Přítomnost partnera


            V průběhu porodu (během všech jeho fází a vyšetření) až do přesunutí na poporodní pokoj si přeji přítomnost mnou zvolených osob, (pokud se s těmito osobami nedomluvíme jinak). Uvítala bych možnost používání fotoaparátu.


3. Informovanost


            Chtěla bych být dopředu informována o potřebných vyšetřeních a jejich průběhu, o výsledcích vyšetření, o navrhovaných medicínských postupech a možných alternativách. A chtěla bych mít možnost o nich spolurozhodnout. Ráda bych se seznámila s ošetřujícím personálem.


4. Respektování intimity


            Velmi bych ocenila respektování mé intimity ve všech porodních fázích. Pokud to bude možné upřednostnila bych tlumené osvětlení a co nejmenší hluk.


5. Příprava na porod


            Klystýr a holení přirození si zabezpečím sama před příjezdem do porodnice. Pokud to bude nutné, poprosím o to sestřičku.


6. Podávání léků a medikamentů


            Dávám přednost přirozenému průběhu porodu bez medikace ve všech jeho fázích. Jsem proti rutinnímu podávání jakýchkoli léků, utišujících nebo urychlujících prostředků. Pokud mi budou nějaké léky podány, nebo provedeny zásahy či zákroky, prosím o předchozí informaci o účelu léku nebo zásahu a o případných alternativách a o možných vedlejších účincích či rizikách.


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 450 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.