Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Porodní plán...jen okopírovaný II.

Autor: Amazonka 4D , 12.5.2007

7. Aktivity v první době porodní


            Dávám přednost volnosti pohybu a možnosti použití nemedicínských postupů k tišení bolesti (sprcha, vana, masáž, balon…). Pokud bude monitorování srdečních ozev miminka vyžadovat omezení mého pohybu, přála bych si zredukovat ho na minimální nevyhnutelnou míru. Upřednostnila bych možnost mít se svým průvodcem co největší možné soukromí a co nejmenší počet ošetřujícího personálu. Uvítala bych možnost přijímat tekutiny a lehké jídlo.


8. Aktivity v druhé době porodní


            Požaduji možnost volby a střídání polohy pro vypuzovací fázi, případně použití vany , v závislosti na svých momentálních fyzických možnostech, dám pravděpodobně přednost některé z vertikálních poloh nebo porodu do vany. Prosím o podporu při hledání vhodné polohy. Jsem zásadně proti preventivnímu nástřihu hráze, pokud zjevně nehrozí větší poranění (na porod se svědomitě připravuji včetně pravidelných masáží hráze a procvičování svalů pánevního dna).


9. Třetí doba porodní a manipulace s novorozencem


            Upřednostňuji přirozený průběh třetí doby porodní bez podpory odloučení placenty medikamenty nebo tahání za pupeční šňůru. V případě, že by hrozila velká ztráta krve, souhlasím, aby mi byla po porodu plodu podána nitrožilní injekce ke stažení dělohy a tím došlo ke snížení poporodní krevní ztráty. Bezprostředně po porodu bych chtěla položit miminko na své břicho nebo prsa. Upřednostňuji, aby pupečník před podvázáním dotepal. Uvítala bych, kdyby měl manžel možnost přestřihnout pupeční šňůru. Prosím, aby se všechna vyšetření a ošetření miminka odehrávala v mé přítomnosti, nebo nejméně v přítomnosti mého doprovodu. První vyšetření prosím odložit až po prvním seznámení s miminkem a prvních pokusech o sání (přiložení do 30ti minut po porodu). Upřednostňuji, aby miminko po normálním průběhu porodu nebylo umístěno do inkubátoru.


10. Umístění na pokoji s plným rooming-in a péče o dítě


            Miminko chci mít po celou dobu hospitalizace u sebe, v případě potřeby bych chtěla mít možnost požádat zdravotní personál o pomoc v péči o miminko. Ráda bych byla s miminkem v průběhu všech vyšetření. Chci dítě plně kojit a nepřeji si, aby mu bylo cokoliv podáváno bez mého vědomí , aby bylo dokrmováno (zejména ne lahvičkou). Souhlasím s podáním standardní dávky vitaminu K dítěti po porodu, s očkováním dítěte proti tuberkulóze,s odběrem kapky krve dítěte na přítomnost metabolických vad (fenylketonuria, hypotyreóza).


11. V případě nemožnosti přirozeného porodu


            V případě nutnosti operačního porodu (kleště, císařský řez) chci, aby po celou dobu operace byl přítomen manžel. Při císařském řezu si přeji epidurální a ne spinální anestezii. Pokud budu muset podstoupit cekovou anestezii nebo nebudu moci pochovat své dítě z jiného důvodu, přeji si, aby dítě po porodu pochoval manžel.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 464 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.