|
|
Gatinovaná růžičková kapusta / simona1 |
|
Autor: Bluemar , 17.10.2007 | |
| Ingredience: 180ml šlehačky, neušlehané 180ml mléka 30g parmesánského, nebo jiného chutného sýru, nastrouhaného 450g růžičkové kapustu, na plátky nakrájené a spařené 1 lžíce másla 1 stroužek česneku, na jemno nakrájený sůl a pepř podle chuti špetka nastrouhaného oříšku 1 cibule na jemné plátky nakrájená 80g uzené slaniny, na malé proužky nakrájené Příprava: Předehřát troubu na 150°C. Na rozehřátém másle osmažit cibuli, ale nenechat zhnědnout. Na jiné pánvi osmažit slaninu na středním ohni, až pustí tuk. Vyjmout slaninu drátěnou naběračkou a uschovat tuk k jinému použití, chcete-li. Vymastit zapékací misku máslem. V míse smíchat lžicí šlehačku, mléko, parmesán, sůl a pepř. Smíchat kapustu, slaninu, česnek, trochu oříšku, pepře a cibuli a přendat do zapékací misky. Zalít šlehačkovo směsí. Volně přikrýt zapékacím papírem a péct asi po 1hodinu. V polovině zapékání, oddělat papír a zatlačit kapustu pod tekutinu a upéct do hněda. |
|
Zobrazeno doposud 788 x.
|
|