Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Celozrnný semínkový chleba - pro domácí pekárnu.

Autor: zerat , 15.1.2008
320- 350 ml vody víc jen v příp. potřeby /čím víc zrníček- o to nutno víc vody/
150 ml celozrnné žitné mouky
150 ml ovesných vloček (doporučují se mleté a já je dávám klasicky vcelku a nic se neděje nebo můžeš použít jemné)
150 ml celozrnné pšeničné mouky
300 ml hl. mouky (já dávám: 150 ml pizza hl. mouky -je vysokolepková takže těsto líp nakyne-kupuju ji v Globusu, ale pokud ji nemáš, klidně použij klasickou hl. mouku + 150 ml klasické hl. mouky)
nahoru udělat dolík a do něj: malou lžičku krystal cukru a 1 malou lžičku hoodně vrchovatou instatního droždí tzv. s ptákem

vedle dám: 1 lžiku soli; 1 lžičku kmínu vcelku, pár zrníček feniklu, pár zrníček anýzu, 1 velkou lžíci klasického octa, 1 velkou lžíci oleje; 1 lžíci slunečnicových semínek, 1 lžíci lněného semínka, 1 lžíci dýňových semínek. Vím, že u pekárny píší, že se mají zrníčka dávat až po signálu, ale já je dávám rovnou a nic se neděje. Zavřu pekárnu, nastavím program "celozrnný", kůrku dávám střední a velikost I a nechám péct. Nijak do procestu nezasahuju, -snad jen když je možnost, tak nakouknu jestli není těsto příliš tuhé a příp. přicvrknu trošku vody.
¨
Ingrediencí je hodně, ale je fakt, že výsledek za to fakt stojí. Když chci udělat radost kamarádce, tak jim přivezu tento chlebík-okamžitě se po něm zapráší :-)

Zobrazeno doposud 1062 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.