Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

KUŘECÍ PRSÍČKA SE ZELENINOVOU RÝŽÍ od Shedinky

aneb Jak se dobře a zdravě najíst a pochutnat si

Autor: Polničková , 18.6.2004

Pro 2 porce potřebujeme:
2 kuřecí prsíčka, malý hrnek rýže (basmati nebo celozrnná), misku mražených fazolek, misku mražené baby karotky, misku mraženého hrášku (kdo má rád, tak může i brokolici nebo květák), sůl, pepř (ideální je kombinace čerstvě mletého červeného, bílého, černého a zeleného pepře), pálivou a sladkou papriku, granulovaný česnek.


Postup:
Rýži propláchneme, necháme dobře okapat a dáme na velkou pánev na sucho vypražit. Jakmile trochu ztmavne a začně "vyskakovat", zalijeme jí trochou horké vody a dusíme pod pokličkou.
Rozmrazenou zeleninu dáme do cedníku, který vložíme do hrnce s horkou vodou. Hotovou zeleninu vyndáme a rychle propláchneme v hodně studené vodě. Každý druh zeleniny se vaří jinak dlouho, proto ji nemícháme a vaříme postupně každý druh zvlášť!
Kuřecí maso očistíme, mírně naklepeme, nakrájíme na silné proužky a dáme do vařicí osolené vody. Jakmile zbělá a je uvařené, vyndáme ho a lehce osušíme. Pak maso opepříme, okořeníme sladkou i pálivou paprikou a posypeme granulovaným česnekem. Poté maso lehce opražíme na suché pánvi.


Zeleninu opatrně zamícháme do uvařené rýže (mělo by to být celkově v poměru 2:1 - zelenina vede:-) a podáváme s kuřecím masem.


Tak, chobotničky, připravte se na to, že budete dělat 3 věci najednou a navíc velmi rychle:-) Ale zase je to jídlo velmi lehce stravitelné, výživné a přitom energeticky vyvážené a .... navíc moooc dobré:-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 503 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.