|
|
Dobroučká sekaná / Kvetulina |
|
Autor: Bluemar , 15.1.2009 | |
| Mleté maso anglická slanina pastika vejce housky solamyl¨ cibule česnek vegeta sladká paprika bylinky plnotucna hořčice
Příprava: 1 kg mletého masa /hovězí plus vepřové 1:1/ den předem zalijeme třemi lžícemi vody, osolíme a dáme do chladničky. Pak přidat: 15 dkg anglické slaniny nakrájené na kostičky, 15 dkg jatrove pastiky, lžičku vegety, lžičku papriky, 2 stroužky česneku, menší cibuli /nadrobno nasekat nebo nastrouhat/, 2 vejce, 3 housky nakrájené na malé kostičky a navlhcene, 1,5 lžíce hladké mouky nebo solamylu. Když mám pridávám bazalku, libecek a petrželovou nať. Peču na platcich anglické slaniny, krásně se do sekane zapecou a nepřichyta se k pekaci. Před pečením potřít silnou vrstvou plnotucne hořčice, udělá se výtečná kurcicka. Poměry surovin jsou základní, fantazii se meze nekladou, ale nikdy se nesmí vynechat pastika. Tak tedy dobrou chuť.
Doporučená příloha: Bramborová kaše |
|
Zobrazeno doposud 1256 x.
|
|