Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • **Anička  (1 článek)
  • **Elois 
  • **Emilka 
  • **Hillova  (1 článek)
  • **Jana 
  • **Jitka+Dominik 
  • **Kavicka  (1 článek)
  • **Kopretin@ 
  • **Lucinka  (3 články)
  • **Lysinka  (1 článek)
  • **Mončak 
  • **Salva  (2 články)
  • **Štěpka  (1 článek)
  • **Vojtami 
  • **Yitu  (3 články)
  • **Zdeni  (1 článek)
  • **Zuzka33  (2 články)
  • ALBUM FOTEK  (2 články)
  • Kontakty  (16 článků)
  • Mezi námi děvčaty  (2 články)
    Tajný deníček pro případ, že něco nechceme řešit veřejně na skle
  • Narozeniny  (9 článků)
    Narozeniny nás a našich dětiček
  • Receptíky I.  (100 článků)
    Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní
  • Vzkazíky   (2 články)
    Od správců a správcům.. Pokud někdo bude chtít nějakou změnu čehokoliv pište sem
  • Zajímavé stránky  (2 články)

[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 198 [Dalších 178 >>] 
 Aromatická paradajková polievka s vajíčkovou bagetou...Receptíky II.

Suroviny:

2 cibule

1 PL oleja

500 g paradajkového pretlaku

400 ml zeleninového vývaru (instant)

soľ

mleté čierne korenie

cukor

100 ml smotany na šľahanie

2 PL červeného dezertného vína

8 plátkov bagety

2 vajíčka

nasekanú petržlenovú vňať

olej na vyprážanie

Postup:

Cibuľu očistíme, nakrájame, opražíme na oleji, vmiešame pretlak, zalejeme vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, necháme prevrieť, dochutíme soľou, korením, cukrom. Smotanu dotuha vyšľaháme a spolu s vínom zľahka primiešame do polievky. Plátky bagety namáčame do rozšľahaných osolených vajíčok s petržlenovou vňaťou a z oboch strán dozlatiska vypražíme.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 18.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Omáčka na špagety...Receptíky II.

Suroviny:  

mleté vepřové maso

cibule

masový vývar nebo masox

kečup (+rajský protlak)

kari, pepř, sůl,

česnek

lžička cukru

Postup:

Připravíme si vývar.

Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na tuk zesklovatět, po té přidáme mleté maso a restujeme. Potom zaprášíme paprikou a po troškách přiléváme vývar.

Necháme povařit a přidáme kečup(rajský protlak). Osolíme, opepříme.

(Můžeme přidat lžičku cukru.)

Krátce povaříme a zahustíme moukou (rozpuštěnou ve vodě).

Nakonec dochutíme kari kořením a prolisovaným česnekem.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pažitková omáčka...Receptíky II.

 

Suroviny:

 2 velké lžíce jemně nakrájené pažitky, 1 lžíce másla, 1 a 1/2 lžíce jemně opražené hladké mouky, sůl, pepř, 1/2 l hovězího vývaru

 

Postup:

Na másle připravíme jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme 20 minut. Procedíme, ochutíme a vmícháme pažitku. Podáváme k vařenému hovězímu masu.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kapr na česneku...Receptíky II.

Suroviny:

Kapr,hladká mouka,pálivá paprika,sůl,česnek,černé pivo,máslo

 

Postup:

Promícháme hladkou mouku s pálivou paprikou a porce kapra osolíme a obalíme.

Poté rozpustíme v pekáči máslo a opečeme z jedné strany na prudko.Otočíme a zasypeme nakrájeným česnekem a podlijeme půl litrem černého piva

Necháme vypéct a podáváme s hranolky.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pečená ryba s ostrou omáčkou...Receptíky II.

Suroviny:

500 g filé z tresky, lžičku mletého zázvoru a soli, 2 bílky, 5 čerstvých feferonek, čínskou zeleninu v kyselém nálevu (konz.), 250 ml vody, 2 lžíce cukru, 4 lžíce světlé sójové omáčky, 7 lžic solamylu, olej.

 

Postup:

Filé nakrájíme na kousky jako sousto, osolíme a okořeníme zázvorem. Kousky ryby obalíme ve sněhu z bílků, přikryjeme a dáme do chladničky. Feferonky zbavíme semeníku a nakrájíme na kolečka, nálev ze zeleniny smícháme s vodou, cukrem, sójovou omáčkou a vmícháme 2 lžíce solamylu. V čínské pánvi wok rozehřejeme olej, kousky ryb obalených v solamylu dozlatova opečeme, vyjmeme a necháme okapat. Olej slijeme, ve woku ohřejeme feferonky, zeleninu a podáváme s rybou.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pečený kapr na bramborech...Receptíky II.

Suroviny:

- 800 g očisteného kapra

- 60 g oleja

- soľ

- 20 g cibule

- malá lyžička červenej papriky

- mletá rasca

- 20 g hladkej múky

- čierne korenie

- 1 dcl kyslej smotany

Postup:

Očisteného, umytého, obrúskom osušeného kapra rozkrojíme na štyri porcie, ktoré posolíme a na tanieri necháme 12 až 15 minút na chladnom mieste stáť. Porcie ryby potom obalíme v múke, v ktorej sme rozmiešali papriku a na hrot noža mletého korenia. Do pekáčika dáme olej a zapeníme na ňom na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme v šupke uvarené, olúpané na kolieska pokrájané zemiaky, ktoré posolíme, posypeme rascou a dierkovanou lopatkou premiešame. Potom na zemiaky položíme pripravené porcie kapra a každú porciu polejeme smotanou. Vložíme do vopred zohriatej rúry a pečieme 15 až 18 minút. Do zemiakov môžeme primiešať aj na tenké plátky pokrájané šampióny, prípadne čerstvú zelenú papriku.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pikantní rybí filé se sýrem...Receptíky II.

Suroviny:

400g filet

50g oleje

100g strouhaného sýra

Marináda:

půl lžíce hořčice

půl lžíce worcesterské omáčky

půl lžíce sójové omáčky

1 stroužek česneku

půl lžičky grilovacího koření

Postup:

Přísady na marinádu promícháme metličkou a směsí potřeme osolené filety. Necháme v chladu hodinu odležet a poté opékáme po jedné straně na rozpáleném oleji. Obrátíme, posypeme strouhaným sýrem a zvolna dosmažíme. 

Příloha:

hranolky

opečené brambory

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rybí filé na perský způsob...Receptíky II.

Suroviny:

4 porce libovolného rybího filé, kukuřice, hrášek, papriky (kapie), malá chilli paprička, cibule, karotka, brambory, sůl, pepř, kmín, máslo, olej.

 

Postup:

Do vymaštěného pekáče vložíme na nasekanou cibuly osolené a

opepřené filé, na filé poklademe nakrájené syrové brambory a

následně posypeme kukuřicí, hráškem, paprikami a na drobno

nasekanými chilli papričkami. To vše ještě jednou posolíme,

přidáme kmín a navrch dáme trošku másla. To vše dáme péct

na 35 minut do vyhřáté trouby (180 C).

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ribí filé narychlo...Receptíky II.

Postup:

Kostky nrozmraľeného rybího filé se po jedné straně natřou směsí třeného česneku a soli, po druhé obyčejnou plnotučnou hořčicí. Stranou s hořčicí se vloľí na pánev, později se obrátí.Podává se nejlépe s bramborem, moľno i ą>opuchaným, sypaným petrľelkou.

 

Poznámka:

Stejnou úpravu snese i "treska z Teska" -filety z aljaąské tresky. Vhodné jako "hromadné jídlo" například na chalupě.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ryby po americku...Receptíky II.

Suroviny:

rybí filé

žampiony

máslo

niva

sůl

kmín

rýže

Postup:

Žampiony rozdělíme na hlavičky a nožičky.

Oboje nakrájíme - ne moc na drobno.

Jednotlivé porce filé nasolíme, poklademe nakrájenými hlavičkami žampionů, dáme kousek másla a posypeme nivou.

Každou porci zabalíme do alobalu, dáme na plech nebo do zapékací misky, podlejeme vodou a pečeme 20 - 25 min. při 220 C. 

Zbylé žampiony osolíme, posypeme kmínem a osmažíme na másle.

Podáváme s rýží a žampiony.

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 198 [Dalších 178 >>] 

Upozornění:
Dalších 47 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.