|
Všechny naše deníky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
ALBUM FOTEK
(2 články)
|
-
Kontakty
(16 článků)
|
-
Mezi námi děvčaty
(2 články)
Tajný deníček pro případ, že něco nechceme řešit veřejně na skle
|
-
Narozeniny
(9 článků)
Narozeniny nás a našich dětiček
|
-
Receptíky I.
(100 článků)
Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní
|
|
|
-
Vzkazíky
(2 články)
Od správců a správcům.. Pokud někdo bude chtít nějakou změnu čehokoliv pište sem
|
-
Zajímavé stránky
(2 články)
|
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 198 [Dalších 178 >>]
|
| Aromatická paradajková polievka s vajíčkovou bagetou... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
2 cibule
1 PL oleja
500 g paradajkového pretlaku
400 ml zeleninového vývaru (instant)
soľ
mleté čierne korenie
cukor
100 ml smotany na šľahanie
2 PL červeného dezertného vína
8 plátkov bagety
2 vajíčka
nasekanú petržlenovú vňať
olej na vyprážanie
Postup:
Cibuľu očistíme, nakrájame, opražíme na oleji, vmiešame pretlak, zalejeme vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, necháme prevrieť, dochutíme soľou, korením, cukrom. Smotanu dotuha vyšľaháme a spolu s vínom zľahka primiešame do polievky. Plátky bagety namáčame do rozšľahaných osolených vajíčok s petržlenovou vňaťou a z oboch strán dozlatiska vypražíme.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 18.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Omáčka na špagety... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
mleté vepřové maso
cibule
masový vývar nebo masox
kečup (+rajský protlak)
kari, pepř, sůl,
česnek
lžička cukru
Postup:
Připravíme si vývar.
Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na tuk zesklovatět, po té přidáme mleté maso a restujeme. Potom zaprášíme paprikou a po troškách přiléváme vývar.
Necháme povařit a přidáme kečup(rajský protlak). Osolíme, opepříme.
(Můžeme přidat lžičku cukru.)
Krátce povaříme a zahustíme moukou (rozpuštěnou ve vodě).
Nakonec dochutíme kari kořením a prolisovaným česnekem.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pažitková omáčka... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
2 velké lžíce jemně nakrájené pažitky, 1 lžíce másla, 1 a 1/2 lžíce jemně opražené hladké mouky, sůl, pepř, 1/2 l hovězího vývaru
Postup:
Na másle připravíme jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme 20 minut. Procedíme, ochutíme a vmícháme pažitku. Podáváme k vařenému hovězímu masu.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kapr na česneku... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
Kapr,hladká mouka,pálivá paprika,sůl,česnek,černé pivo,máslo
Postup:
Promícháme hladkou mouku s pálivou paprikou a porce kapra osolíme a obalíme.
Poté rozpustíme v pekáči máslo a opečeme z jedné strany na prudko.Otočíme a zasypeme nakrájeným česnekem a podlijeme půl litrem černého piva
Necháme vypéct a podáváme s hranolky.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pečená ryba s ostrou omáčkou... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
500 g filé z tresky, lžičku mletého zázvoru a soli, 2 bílky, 5 čerstvých feferonek, čínskou zeleninu v kyselém nálevu (konz.), 250 ml vody, 2 lžíce cukru, 4 lžíce světlé sójové omáčky, 7 lžic solamylu, olej.
Postup:
Filé nakrájíme na kousky jako sousto, osolíme a okořeníme zázvorem. Kousky ryby obalíme ve sněhu z bílků, přikryjeme a dáme do chladničky. Feferonky zbavíme semeníku a nakrájíme na kolečka, nálev ze zeleniny smícháme s vodou, cukrem, sójovou omáčkou a vmícháme 2 lžíce solamylu. V čínské pánvi wok rozehřejeme olej, kousky ryb obalených v solamylu dozlatova opečeme, vyjmeme a necháme okapat. Olej slijeme, ve woku ohřejeme feferonky, zeleninu a podáváme s rybou.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pečený kapr na bramborech... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
- 800 g očisteného kapra
- 60 g oleja
- soľ
- 20 g cibule
- malá lyžička červenej papriky
- mletá rasca
- 20 g hladkej múky
- čierne korenie
- 1 dcl kyslej smotany
Postup:
Očisteného, umytého, obrúskom osušeného kapra rozkrojíme na štyri porcie, ktoré posolíme a na tanieri necháme 12 až 15 minút na chladnom mieste stáť. Porcie ryby potom obalíme v múke, v ktorej sme rozmiešali papriku a na hrot noža mletého korenia. Do pekáčika dáme olej a zapeníme na ňom na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme v šupke uvarené, olúpané na kolieska pokrájané zemiaky, ktoré posolíme, posypeme rascou a dierkovanou lopatkou premiešame. Potom na zemiaky položíme pripravené porcie kapra a každú porciu polejeme smotanou. Vložíme do vopred zohriatej rúry a pečieme 15 až 18 minút. Do zemiakov môžeme primiešať aj na tenké plátky pokrájané šampióny, prípadne čerstvú zelenú papriku.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pikantní rybí filé se sýrem... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
400g filet
50g oleje
100g strouhaného sýra
Marináda:
půl lžíce hořčice
půl lžíce worcesterské omáčky
půl lžíce sójové omáčky
1 stroužek česneku
půl lžičky grilovacího koření
Postup:
Přísady na marinádu promícháme metličkou a směsí potřeme osolené filety. Necháme v chladu hodinu odležet a poté opékáme po jedné straně na rozpáleném oleji. Obrátíme, posypeme strouhaným sýrem a zvolna dosmažíme.
Příloha:
hranolky
opečené brambory
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Rybí filé na perský způsob... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
4 porce libovolného rybího filé, kukuřice, hrášek, papriky (kapie), malá chilli paprička, cibule, karotka, brambory, sůl, pepř, kmín, máslo, olej.
Postup:
Do vymaštěného pekáče vložíme na nasekanou cibuly osolené a
opepřené filé, na filé poklademe nakrájené syrové brambory a
následně posypeme kukuřicí, hráškem, paprikami a na drobno
nasekanými chilli papričkami. To vše ještě jednou posolíme,
přidáme kmín a navrch dáme trošku másla. To vše dáme péct
na 35 minut do vyhřáté trouby (180 C).
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Ribí filé narychlo... | Receptíky II. |
|
Postup:
Kostky nrozmraľeného rybího filé se po jedné straně natřou směsí třeného česneku a soli, po druhé obyčejnou plnotučnou hořčicí. Stranou s hořčicí se vloľí na pánev, později se obrátí.Podává se nejlépe s bramborem, moľno i ą>opuchaným, sypaným petrľelkou.
Poznámka:
Stejnou úpravu snese i "treska z Teska" -filety z aljaąské tresky. Vhodné jako "hromadné jídlo" například na chalupě.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Ryby po americku... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
rybí filé
žampiony
máslo
niva
sůl
kmín
rýže
Postup:
Žampiony rozdělíme na hlavičky a nožičky.
Oboje nakrájíme - ne moc na drobno.
Jednotlivé porce filé nasolíme, poklademe nakrájenými hlavičkami žampionů, dáme kousek másla a posypeme nivou.
Každou porci zabalíme do alobalu, dáme na plech nebo do zapékací misky, podlejeme vodou a pečeme 20 - 25 min. při 220 C.
Zbylé žampiony osolíme, posypeme kmínem a osmažíme na másle.
Podáváme s rýží a žampiony. |
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 198 [Dalších 178 >>] Upozornění: Dalších 47 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|