Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • "domácí lékař"  (5 článků)
  • "drobnohledy"  (10 článků)
  • "kontakty"  (20 článků)
  • "počítačové rady"  (7 článků)
    aneb my na tě vyzrajeme, ty krabice šedivá
  • "příkrmy"  (4 články)
    aneb každá rada drahá
  • "rady pro těhulky"  (5 článků)
  • "recepty pro nás, mamky"  (84 článků)
    Máte-li tip na něco jednoduchého a chutného pro naše bříška, sem s tím!
  • "různé rady"  (8 článků)
  • "říkanky a říkadla"  (14 článků)
    ...paci paci pacičky a jiné ...
  • "tipy na výlet"  (8 článků)
    Máte tip na příjemné místo, výlety nebo ubytování pro nás a naše drobečky? Sem s ním!
  • "vánoční recepty"  (21 článků)
  • "vývojové tabulky"  (4 články)
  • "web odkazy"  (3 články)
  • Adelaide  (9 článků)
  • Ak!nom 
  • Blanička  (2 články)
  • Daniela  (1 článek)
  • Dita  (1 článek)
  • Eowyn  (8 článků)
  • Ešimo  (2 články)
  • Eva T.S. 
  • Gaia  (3 články)
  • Helena & Viky 
  • Hostaš  (4 články)
  • Illa  (2 články)
  • Jana  (5 článků)
  • Jíťa  (8 článků)
  • Kačka  (6 článků)
  • Kájaa  (1 článek)
  • Karča  (1 článek)
  • Kejdule 
  • Kisi  (10 článků)
  • Klaruša  (2 články)
  • Klenoflejn  (1 článek)
  • Lambertka  (2 články)
  • Lambertka 
  • Léňa  (4 články)
  • Lenka  (5 článků)
  • Majda  (3 články)
  • Margit  (2 články)
  • Maruška  (1 článek)
  • Memetka  (1 článek)
  • Mentoska  (1 článek)
  • Mia  (2 články)
  • Milka 
  • Montik  (3 články)
  • Nikol 
  • Peřinka 
  • Pohadka  (3 články)
  • Raja 
  • Sheyla  (3 články)
  • Siminimis  (1 článek)
  • Sinci 
  • Sqeeky  (2 články)
  • Sway  (3 články)
  • Tereza 
  • Terka 
  • V-Verunka 
  • Višnička 
  • Vosička  (2 články)
  • xMontikx  (2 články)
  • Zdeňka  (1 článek)

[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 95 [Dalších 65 >>] 
 KUŘE NA JABLKÁCH"recepty pro nás, mamky"

1 kuře (lze použít třeba jen čtvrtky nebo jakoukoliv jinou část kuřete - prsa nejsou vhodná - jsou suchá), 3 jablka, 1 střední pórek, 2 stroužky česneku, sojová omáčka, grilovací koření, sůl, jemný kečup, bazalka

Marináda: 250 ml kečupu, 1 1/2 nastrouhaného jablka, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička grilovacího koření, 2 stroužky česneku (prolisovaný) - já dávám 1 lžičku sušeného, ale nemusí tam být vůbec

Omyté naporcované kuře osolíme a vložíme do pekáčku tak, aby se porce nepřekrývaly. Z horní strany potřeme marinádou. Do krajů naskládáme tenké plátky jablka - nemusí být oloupané. Posypeme kolečky pórku. Pečeme 1,25 - 1,5 hodiny. 15 minut před dokončením posypeme bazalkou (není to nutné).

Jako přílohu dávám vařené brambory, ale hodí se i chleba.

Více ...
Vložil: Sheyla + 2 dne 2.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ŠTRŮDL - PLACKA"recepty pro nás, mamky"

nastrouhaná jablka
1 skořicový cukr
50 dkg hladké mouky
250g Hera
2 vejce do těsta +1 vejce na pomazání moučníku
20dkg cukru krupice
1 prášek do pečiva
trocha mléka na zvláčnění těsta - někdy ani nedávám, záležín na mouce

Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva, uděláme důlek - vhodíme 2 vejce. Zamícháme.
Na to nastrouháme Heru a vypracujeme těšto
Podle vzhledu kápneme mléko
Rozdělíme na dvě části. Vyválíme jednu placku (nejlíp přímo na pečícím papíře a pak celé přenést na plech)
Na placku dáme nastrouhaná jablka smíchaná se skořicovým cukrem
Pak vyválíme druhou placku a třeba pomocí válečku přeneseme na plech ( není to nic jednoduchého, já pak domačkávám prstama už přímo na těch jablkách)
Nakonec pomažeme za pomocí mašlovačky rozmíchaným vajíčkem
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20minut

Do jablek se dají dát ještě hrozinky.

Více ...
Vložil: Eowyn+děti dne 31.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Královské řízky"recepty pro nás, mamky"

Rozpis na 4 porce:


800g kuřcích řízků (já dávám stehenní, jsou nejkřehčí),  sůl,  mletý pepř, solamyl, 3 lžíce ostrého kečupu,  1 lžíce worcesteru,  4  stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1 lžička pálivé papriky, trošku chilli,  4 vejce,  olej na smažení

Prsíčka nakrájejte na plátky, lehce naklepejte, osolte, opepřete a obalte v solamylu.

Do větší misky dejte kečup , worcester, utřené stroužky česneku, majoránku, mletou papriku, chilli a vejce. Vše důkladně rozšlehejte.
Do směsi naložte řízky a nechte je 1-3 dny  odležet. Čím déle, típ líp.

Marinované řízky obalené ve směsi vložte na rozpálený olej a pozvolna smažte.
Jako přílohu jsou vhodné šťouchané brambory a čerstvá zelenina.

Dobrou chuť

Více ...
Vložil: Míša+Vojtíšek2/05+Nikolka10/08 dne 26.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sýrová rýže"recepty pro nás, mamky"

na oleji se osmahne 10 dkg angl slaniny na kousíčky, přisype se tak 30 dkg rýže, nechá se zesklovatět a zalije 1/2 litru vody, přidá se bujon a sůl a dusí se pod pokličkou. Pak tam přilejeme 150 ml kečupu a přisypeme 10 dkg sýru (nejlépe ementál nebo madeland), zamícháme a na talíři posypeme ještě parmezánem.

Více ...
Vložil: Míša+Vojtíšek2/05+Nikolka10/08 dne 1.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Lepší restaurace s dětským koutkem při cestě na Karlštejn"tipy na výlet"

Pokud si budete chtít udělat příjemný výlet z Prahy na Karlštejn můžu doporučit zastavit se po cestě v Dobřichovicích ( asi 10km před Karlštejnem ) ve velmi příjemné zámecké restauraci kde je samostatná místnost se sezením pro 8 lidí s dětským koutkem. Nikoho moc nerušíte a v klidu si pochutnáte na skvěle připravených jídlech. Navíc mají i cenově výhodné dětské menu.

http://www.zameckyhad.cz/

Více ...
Vložil: Jíťa+ 2 děti dne 19.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapečená Čekanka"recepty pro nás, mamky"

cca 4 střední čekankové lusky
15dkg Nivy
10dkg šunky
15dkg strouhaného Eidamu
olej
bazalka, petrželka

Čekankové lusky omyjeme, odstraníme ovadlé vrchní listy, rozřízneme podél a dáme do kastrolu povařit - tak na 1-2minuty
Pak naskládáme do pekáčku na trochu oleje,
zasypene strouhanou Nivou,
pokladme proužky šunky,
posypeme bazalkou a petrželkou,
posypene trochou strouhanému eidamu
a dáme péct tak na 180st.
po zapečení ještě dosypene zbytek eidamu a necháme rozpustit

Podáváme s bramborovou kaší.

Dobrou chuť

Více ...
Vložil: Eowyn+děti dne 5.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Krůtí maso po čínsku"recepty pro nás, mamky"

KRŮTÍ MASO PO ČÍNSKU

200g krůtích prsou
1 velké vejce
40-50g solamylu
50g oleje
Sůl
120g očištěného nakrájeného pórku (ta bílá část)
1-2 lžičky sójové omáčky
1 lžíce vína (zbytek v průběhu pít a pít a GLO GLO GLO GLORIÁ)
Malý kousek česneku

Koření ( já už vím množství, tak si to nachystám předem na misku a zamíchám suchou směs)

Mletý zázvor
Chilli
Mletý pepř
Špetka cukru

Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky, smícháme s rozšlehaným vejcem a solamylem a necháme 20min odležet.
Směs vložíme na větší pánev do rozehřátého oleje a opečeme, ocedíme a necháme okapat. Do oleje přidáme pórek, osmahneme a přidáme zpět maso, sójovou omáčku, víno, česnek, koření, cukr a vše dusíme minutku.

Hned podáváme s dušenou rýží.

Poznámka : pokrm připravujeme po dvou porcích najednou, aby bylo maso na pánvičce rozloženo jen v jedné vrstvě a rychle se opeklo.

Více ...
Vložil: Kisi + 2 děti dne 4.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře po brněnsku"recepty pro nás, mamky"

Celé kuře omyjeme. Smícháme utřený česnek se solí a poctivě směsí vymažeme kuřeti bříško.  Nakrájíme na kostičky nebo kratší proužky česnekový bok a sýr eidam a po hrstičkách na střídačku vkládáme do kuřete. Dobré je, když nakonec vyjde česnekový bok, aby sýr nevytékal.  Kuře zlehka posolíme i z venku a nakonec zašijeme buď jehlami, nebo párátky.
Dáme péct do trouby a podléváme troškou vody.

Vezmeme 4 větší jablka, omyjeme a vydlabeme jádřinec. Spaříme asi 10 dkg mandlí, oloupeme a naplníme jimi jablíčka.

Před dopečením kuřete přidáme do pekáče plněná jablka a přelijeme kuřecí šťávou a společně pečeme asi 10 minut.

Podáváme s pečenými brambory nebo hranolkami

Více ...
Vložil: Míša+Vojtíšek2/05+Nikolka10/08 dne 1.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zimní dovolená nedaleko dětské sjezdovky, Krkonoše"tipy na výlet"
Jablonec nad Jizerou (Jabloneček ) je na rozhraní Jizerských hor a Krkonoš

http://www.frantik.info/FRANTIK/index.htm

Ubytování je v  chalupě kde je k dispozici celé samostatné patro (podkroví ). Přízemí obývá majitel, který je ale pražák takže se tam tolik nevyskytuje a nikoho tedy dětmi nerušíte.

K dispozici je chodba s kuchyňským koutem ( vybaveným nejen nádobím, lednicí, mikrovlnkou, ale třeba i základním kořením, utěrkami, čajem... ), koupelna ( se sprch.koutem, ale i klasickou smaltovou vaničkou a našli jsme i nočník ), dva prostorné pokoje o 5 postelích. Cena je 1000Kč/den bez ohledu na počet osob. Takže se vyplatí třeba pro dvě malé rodiny.

Vybavení není žádný luxus, ale k pohodlí to stačí. Je tam barevná TV i přehrávač.

Největší výhoda je, že se chalupa nachází 10minut od sjezdovky vhodné pro začátečníky, kde je tažné lano a poma. A kdo se i tak nechce přes den ze sjezdovky vracet tak u vleku je malá chajda s občerstvením kde se dá v teple posedět.

Pro lepší lyžaře je o kousek dál ski areál Kamenec.

Jablonec nad Jizerou je příjemné malé městečko s obchůdky, pekárnou i kinem....

Více ...
Vložil: Jíťa+ 2 děti dne 27.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Žemlovka od Peřinky"recepty pro nás, mamky"

Takže nakrájet na jednohubky 10 rohlíků,ty v míse zalít směsí ze 400ml mléka,2vejce a vanilkový cukr.Pohňácat důkladně na maglajz.
5jablek(může být i více ale těch 5 je dostatečné-hodně)okrájet a nakrájet na plátky.

Vymazat hrnec,pekáč či mísu(máslem),rozžhavit troubu a do mísy vrstvit:rohlíky(maglajz uhňácávat tenkou vrstvu),kupu jablek,zasypat skořicovým cukrem a pár plátků másla,opakovat...lepší je když nahoře vyjdou rohlíky.

Jelikož nemáme rádi blemcanec tak peču asi 0,45 až 1h.

Podávat polité rozpoštěným máslem a dle chuti posypat cukrem :-)

Více ...
Vložil: Únorovky dne 22.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 95 [Dalších 65 >>] 

Upozornění:
Dalších 208 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.