|
Všechny naše deníky
-
** ** MEGÁČ 2008 - ŠUMAVA !!!!! ** **
(5 článků)
Další megasraz!!! Tentokrát na Šumavě, koordinuje Petra :-)
|
-
** MEGASRAZÍK 5.- 8.5.2006 !!! **
(5 článků)
Velký víkendový sraz červencovek v hotelu Podlesí na Vysočině !!!!!
|
-
*** MEGASRAZ 2007 ... 4.5.-7.5.2007 ***
(8 článků)
Druhý víkendový megasraz červencovek v hotelu RENOSPOND na Vysočině !!!!!
|
-
**** FOTOSOUTĚŽE Červenčátek !!!! ****
(8 článků)
Fotosoutěže na různé téma vyhlášené mezi holkama z diskuze červenec 2005
|
-
Říkanky a hrátky s dětmi
(3 články)
Tipy na hraní s červenčátky, básničky, písničky apod. ...
|
|
-
Dětský pokojíček
(6 článků)
Nápady a inspirace k zařízení dětského pokojíčku
|
-
HOTELY, restaurace aj. přátelské k dětem
(1 článek)
Jsou zde na děti připraveni :-))
|
-
Jména
(10 článků)
Vybírání jmen pro naše zlatíčka
|
-
KDO JE KDO a kontakty
(6 článků)
Seznámek červencových maminek a miminek, kdo je kdo, telefonní čísla apod.
|
-
Knihovna
(36 článků)
Užitečné linky, zajímavé knihy a další zdroje informací pro poučení, uklidnění i zábavu
|
-
Kojení
(15 článků)
vše o kojení, technika jak kojit, odstříkávat mléko apod.
|
-
Nákupní horečka :-)
(9 článků)
seznámek co koupit mimi, kde koupit, výhodný nákup apod.
|
-
O vývoji mimíšků a průběhu těhotenství
(20 článků)
Informace o tom, jak miminka rostou, jak jsou kdy veliká a co se kdy vyvíjí
|
-
Porod a po porodu
(18 článků)
taška do porodnice, porodní plán, cviky po porodu, fotky o porodu a co nas ceka po porodu...
|
-
PORODNÍ PŘÍBĚHY
(33 článků)
zatlačte slzičky v oku, bude to určitě dojemné :-)))
|
|
-
Seznam CD, DVD
(1 článek)
Sháníte nějaké DVD, pohádky, písničky, hudbu? Nebo naopak nabízíte k výměně??
|
-
Strava v těhotenství
(4 články)
Vitamíny, doporučená strava, co pomáhá proti nevolnostem ...
|
-
Tajne vzkazy "POD SVÍČKOU"
(18 článků)
Co nechcete aby bylo verejne:-)
|
-
VAŘÍME PRO MIMINKA
(11 článků)
... recepty, (ne)doporučené potraviny apod.
|
-
Zdravotní informace
(9 článků)
Cviky na otočení miminka, masáž hráze, informace o zdraví miminka, o očkování, o testech,...
|
|
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 31 až 40 z 71 [Dalších 31 >>]
|
| Červencové škleby a úsměvy :-))) ... PRAVIDLA !!! | Červencové škleby a úsměvy :-))) |
|
PRAVIDLA SOUTĚŽE:
1. Soutěž běží od 17.9. do 16.10. na červencovém fotoalbu na adrese http://rodina.cz/cervenec05
2. Každá z nás může dát do soutěže 3 fotky (3 úsměvy a 3 škleby) Doporučení: nedávat hned 3 fotky, soutěž končí až v říjnu a do té doby ještě můžete něco super vyfotit, tak si nevyčerpejte limit hned na začátku!!! Název fotografie: JMÉNO MIMINKA A MAMINKY ... popis k fotografii můžete dát do komentáře k fotečce.
3. Po ukončení soutěže každá červencovka pošle mailem Janině ( jajanina@seznam.cz ) 5 favoritů (5 šklebů a 5 úsměvů) na nejhezčí škleb a úsměv červencových miminek. Hlasování mailem proběhne v týdnu 17.-23.10.
4. 5 fotek (5 úsměvů a 5 šklebů) s nejlepší známkou půjdou do velkého finále!!! Velké finále bude probíhat 24.-30.10. všeobecným hlasováním v diskuzi červencovek.
5. 31.10. bude vyhlášena vítězná fotografie v obou kategoriích!!!!
6. Vítěz má doma nejusměvavější nebo nejšklebivější miminko (nebo šikovného fotografa ;-)). |
| Více ... |
| Vložil: cervencova maminka dne 18.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Velikonoční nádivka | Recepty |
|
Slaná bábovka – nádivka
8-10 rohlíků
3-4 vajíčka
5 dkg měkké Hery
1/2 sklenky mléka
kousek pečeného masa ( kuřecí, vepřové, králičí, uzené….lze vynechat)
sůl, pepř, majoránka, česnek, výrazné koření ( gyros, kari…),olej, strouhanka
Toto je recept typu – přesně od oka – používám ho na zpracování zbytků pečeného masa nebo starších rohlíků
Postup: rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme pokrájené maso, veškeré koření – množství a skladba se řídí dle chuti, rozmačkaný česnek, mléko a vajíčka. Necháme asi hodinku natáhnout a pak zpracujeme.Pokud chceme bábovku nadýchanější, tak přidáme pouze žloutky a z bílků vyšleháme sníh, který nakonec přidáme do hmoty.Jestliže je hmota moc řídká, přidáme strouhanku. Hmotu přendáme do zapékací mísy nebo pekáčku, kterou vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až se utvoří zahnědlá kůrka a strouhanka po okrajích zhnědne. Podáváme teplé se špenátem a vařenými bramborami nebo samotné studené.
Varianta – nepřidáme výrazné koření, ale uzené maso a pokrájený porek nebo spařené mladé kopřivy a bude se jednat o velikonoční nádivku.
|
| Více ... |
| Vložil: Senedra dne 22.3.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
1 kg brambor
5 lžic hrubé mouky
6 lžic krupice
1 vejce
2 až 3 lžíce smetany nebo mléka
Nastrouhat brambory, slít z nich vodu. Pokropíme metanou (mlékem), osolíme, přidáme vejce, krupici a mouku. Babička taktéž přidávala trochu strouhanky :-) Těsto promícháme, nesmí být moc řídké, to by se pak klouzáky rozvařily.
Vytvoříme knedlíčky velikosti vejce a ty vkládáme do osolené vroucí vody. Po zavaření je oddělíme ode dna a vaříme asi ještě 10 minut.
Podává se s osmaženou cibulkou a smaženým vajíčkem. |
| Více ... |
| Vložil: Bellana dne 11.3.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Kysané zelí
Brambory
Litr mléka
Smetana ke šlehání
Hladká mouka
Kmín
Sůl
Ocet
Kysané zelí dáme povařit (ne moc vody), osolíme, okmínujeme. Když je zelí měkké, rozmícháme v hrnečku trochu mléka s hladkou moukou a přidáme k zelí – vytvoří se taková kaše. Tu zalijeme mlékem, pro mlsouny i šlehačkou, a přivedeme do varu. Na konec přidáme uvařené brambory, dochutíme trochou octa a je hotovo. |
| Více ... |
| Vložil: Bellana dne 11.3.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Měkoučký makovec (do dortové formy)
10dkg strouhaných vařených brambor 10dkg mletého máku 15dkg cukru písek 20dkg polohrubé mouky 10dkg rozpuštěné Hery 1/2 lžičky skořice 1 prášek do pečiva 1 vejce - mléko na zředění těsta dle potřeby
Vše smíchat a vlít do vymazané a vysypané dortové formy. Pokud chcete na pekáč, použijte dvojitou dávku. Makovec lze po upečení proříznout a promazat marmeládou a vršek polít cukrovo-citronovou polevou - citronek+cukr moučka.
|
| Více ... |
| Vložil: Jíťa1 + Anežka dne 2.3.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
1 balíček těstovin lasagne - široké pláty (u některých značek spotřebujete celý, u jiných ne, záleží na velikosti vašeho pekáčku a počtu strávníků)
1 mražená zelenina (různé varianty – např. hrášek, mrkev, kukuřice nebo jindy s houbami, brokolicí, špenátem , prostě co dům dá)
1-2 rajčata nakrájené na kostičky
Cca 20 dkg anglické slaniny pro vůni masíčka (když budete dělat masové, tak mleté maso)
Cca 20 dkg nivy + 15 dkg eidamu nebo cca 30 dkg jakéhokoliv tvrdého sýra na strouhání
1 sladká smetana
1 kostka slepičího bujónu
Provensálské koření, sůl, pepř, když jsou se špenátem tak i sušený česnek.
Začneme tak, že do menšího hrnce dáme vařit asi 0,5 l vody s kostkou bujonu, v bodu varu přilijeme sladkou smetanu a přisypeme provensálské koření a necháme chvíli provařit a do této tekutiny dáme nastrouhanou nivu nebo jiný sýr který máme, ale ne všechen, necháme si trochu na posypání navrch.
Vedle v pánvi, nejlépe woku rozehřejeme trochu olivového nebo jiného oleje, přihodíme na kostičky nakrájenou slaninu, kdo rád tak i cibulku a zpěníme dozlatova, pak přihodíme veškerou zeleninu co máme a necháme pěkně prohřát, ochutíme kořením, odstavíme a začneme s vrstvením.
Vrstvení: připravíme si pekáček, nejlépe obdélníkový ať nemusíme lasagne lámat, dno poklademe plátky těstovin, na ně po celé ploše rozprostřeme zeleninovou směs, přikryjeme zase těstovinami a přiměřeně polijeme tou hmotu z bujonu a smetany se sýrem, to samé opakujeme dokud máme v pekáčku místo a máme směs, zakončíme vrstvou těstovin, trošku uplácneme rukou a celé zalijeme zbytkem smetany s bujonem, posypeme zbylým sýrem, přiklopíme víkem a dáme péct do trouby na cca 150-180 dokud se nám tekutina neodpaří a pak necháme krátce zapéct bez víka pro zlatou barvičku.
Pokud děláte lasagne s masem, použijte směs mletého masa, které orestujete jako bolognes, tj. s cibulkou česnekem, majoránkou a pokrájenými rajčaty a pepřem.
To samé lze udělat s caneloni - dlouhé duté trubky, které směsí plníme, dáváme do pekáčku na sebe a zalijeme. |
| Více ... |
| Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 28.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Vepřový/kuřecí řízek s mandlovou kůrčičkou | Recepty |
|
Pro 4 osoby
50 g strouhaného sýra
100 g mandlových lupínků
1 vejce
Sůl
4 řízky
Hl. mouka na obalení
3 lžíce másla
Troubu vyhřejeme na 180 st.. Sýr smícháme s mandlemi, rozkvedláme vejce a osolíme ho. Maso omyjeme, naklepeme a osolíme. Řízky postupně obalíme v mouce, vajíčku a mandlích se sýrem, přitlačíme aby obal neopadával. V pánvi rozpuštěné máslo máme připravené na opečení řízků – cca 2 min z každé strany, potom je vyrovnáme na plech nebo do pekáčku a dáme do trouby péct asi na 15 min. Chutná báječně s bramborovou kaší.
|
| Více ... |
| Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 18.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kuřecí kapsy plněné sýrem a brokolicí | Recepty |
|
Pro 4 osoby
4 kuřecí prsa
200 g brokolice
Sůl, pepř
125 g plísňového sýra – niva
3 lžíce másla
1 cibule
500 g nakládaných rajčat nebo čerstvých
½ svazku šalvěje – lze nahradit bazalkou
Prsa očistíme a omyjeme, nakrojíme je do kapsy, zvenčí mírně osolíme a popepříme, brokolici rozdělíme na růžičky a opereme ji, pak přelijeme horkou osolenou vodou a 5 min blanšírujeme (nebo rychleji necháme změknout v mikrovlnce), slijeme vodu a nasekáme brokolici na kousky.
Sýr nakrájíme na kostičky nebo ho nastrouháme, smícháme s brokolicí a naplníme směsí kuřecí kapsy, okraje sepneme párátky.
V pánvi rozpustíme 2 lžíce másla (kdo nerad, tak oliv.olej) a připravené kapsy na něm opečeme po obou stranách – 10 min, po vyjmutí uložíme v teple.
Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky, přidáme jí do výpeku z masa spolu s trochou dalšího másla a cibulku osmahneme do skleněna, přidáme rajčata a dle potřeby dusíme – čerstvá déle, naložená kratší dobu a dle chuti ochutíme šalvějí nebo bazalkou, osolíme opepříme. Podáváme s brambory.
|
| Více ... |
| Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 18.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Česneková pomazánka ( všechno je tak trochu od oka)
3 - 4 kostičky měkkého smetanového sýra
10 dkg tvrdého sýra - cihla
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce tatarky nebo majonézy
3-5 stroužků česneku
sůl, mletý pepř
1 menší nakládaná okurka , trocha nakládaných kapií ( nemusí být)
Postup: tvrdý sýr najemno nastrouhat, přidat měkký sýr, hořčici, tatarku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, případně najemně pokrájenou okurku a papriku( ty až nakonec). Důkladně promíchat, nechat trochu odležet. Mazat na bílé pečivo, na topinky.Lze použít na jednohubky, ty je vhodné zdobit kouskem vlašského ořechu.
Pomazánka z Nivy
Zhruba stejné množství tvrdého sýra a Nivy ( tvrdého sýra o něco víc), trocha Ramy, Flory, sůl, mletý pepř, česnek.
Postup:Tvrdý sýr najemno nastrouhat, nadrobit k tomu Nivu, přidat např. Floru na spojení, dle chuti sůl ( té málo), mletý pepř a prolisovaný česnek.Zpracovat dohromady. Asi tak na 10 dkg sýra a Nivy dávám asi 2-3 lžíce Flory a 3-5 stroužků česneku. Tahle pomazánka je docela ostrá. Lze namazat na pečivo a také na topinky.
|
| Více ... |
| Vložil: Senedra dne 18.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Sýrová omáčka se žampiony | Recepty |
|
Čerstvé žampiony
Cibule
Olej
Sůl, pepř
Niva
Tvrdý sýr
1 ks sýru apetito
Smetana
Mouka
Mléko
Oregano
Bazalka
Čerstvé žampiony pokrájené na plátky podusíme 15 min na cibulce, pak přidáme nastrouhanou nivu a tvrdý sýr, apetito. Ředíme smetanou, mlékem. Pak zahustím moukou s vodou (já si dělám do hrníčku kašičku, kterou tam pak naleju). Přidáme oregáno a bazalku. Krátce povaříme. Hotovka!! Podáváme s těstovinami. Mlask.
S nivou opatrně, je hodně slaná, já už rozhodně nedosoluju. A žampíky krájím na pořádné kusance, mám ráda, když jsou tam pořádně vidět!! :) |
| Více ... |
| Vložil: Bobinka+Kristy06+Terka08 dne 18.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 31 až 40 z 71 [Dalších 31 >>] Upozornění: Dalších 226 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|