Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky


[<<Předchozích 70] Poslední články ze všech deníků 7180 z 280 [Dalších 200 >>] 
 Lívance / maxela2005Recepty - sladké dobrůtky

1 vejce
3 lžíce hladký mouky
z droždí kvásek,(asi 1/4 droždí)
1 -2 jablka
hrstka rozsekaných vloček ovesných a trochu skořice

Naleju mléko,prošlehám metlou a nechám kynout.Pak lžící nabírám,rozetřu trošku na placku a smažím.Sypu moučkovým cukrem se skořicí.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 4.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Grilované kuřecí křídélka / bradhalRecepty - hlavní jídla

8 - 12 kuřecích křídel (ale i vykoštěných stehen nebo řízků)
2 lžičky cukru
2 lžíce medu (i více)
1 lžíce octa (aby maso křehlo)
2 lžíce vína (viz ocet, dávám bílé)
3 lžíce sojové omáčky
1 stroužek česneku (i víc)
0,5 lžičky zázvoru (i více)
5 lžic vývaru (i z kostky, dávám by oko)
sůl, olej

Všechno spolu našlehat dohromady, pomazat maso, naložit do toho aspoň an tři hodiny (spíš přes noc nebo ještě déle),občas obracet.
Při grilování (nebo i pečení v troubě na papíře) potírat marinádou, cukr a med přitom karamelizují, tak je to ve výsledku hodně tmavé, ale výborné. Pa.
Více ...
Vložil: Bluemar dne 4.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Aspik / rosaRecepty - studená kuchyně

takže aspikový dort sklidil úspěch i při konzumaci,aspik jsem dělala z prášku/čirá želatina/pčesně podle návodu,prodává se různý,já si vybrala ten,který se nevaří,ale zalívá horkou vodou, 2 balíčky jsou na litr vody,3 lžíce octa a lžička soli,podle chuti přidat ocet,my nemáme rádi moc kyselé,nechá se odstát na pokojovou teplotu,na dno jsem dala plátkový sýr a zalila třetinou rosolu a dala do chladničky zatuhnout pak podle chuti a nápaditosti různě pokladla šunku,vejce a kyselou okurku a zalila zbytkem rosolu a opět do chladničky do druhého dne,pak nakonec ozdobit jako dort/chtěla jsem udělat růžičky z ředkviček,ale do rána se vypařili a nikdo samo neví kam:o)))/ přeji dobrou chuť
Více ...
Vložil: Bluemar dne 23.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 VĚNEČKY - z odpalovaného těsta /jaga48Recepty - sladké dobrůtky

45dkg vody - půl litru
22,5dkg omegy
22,5dkg pol.mouky
špetku soli
6 vajec

Postup:necháme rozehřát vodu s omegou, vsypeme mouku, míchat, musí vařit/husté/.
Do chladného 6 vajec, našlehat.Těsto stříkat pytlíkem na plech/lepší je lisem/,dát do trouby,nedívat se dřív než za 10min.

KRÉM :
1/2 l mléka
2 žloutky+2 vejce
1vanil.pudink
1vanil.cukr

vařit nejlépe v hrnci na mléko/vodní lázni/. PAK utřít1 1/2másla+20 mouč.cukru.Vychladlou kaši přidávat po lžících do másla a třít,pak už jen naplnit a DOBROU CHUT

Více ...
Vložil: Bluemar dne 16.4.2007| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablečný koláč / jokoRecepty - pečení

500 g polohrubé mouky
3 lžíce cukr krystal
3lžíce mléka
1 prášek do pečiva
2 vejce
1 Hera

Náplň:
1 kg jablek
2 vanilkový pudink
10 lžic cukru

Uděláme těsto a rozdělíme na 2 poloviny. 1 polovinu vyválíme na plech dáme náplň a druhou polovinou přikryjeme a šoupme do trouby. Pečeme při 170 zhruba 45min.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 16.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Marcipán / maxela2005Recepty - sladké dobrůtky

145 g moučkovýho cukru
68 g sušenýho mléka
1 lžíci oleje
1 lžičku medu
1 lžička másla
mandlová trest
1-2 lžíce převařené vody
 
Vodu přidávat po lžičkách.V míse smíchat všechny suroviny.Hmota muí být tvárná jako modelína.Nesmí se lepit.
Více ...
Vložil: Bluemar dne 13.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Velikonoční nádivka / kolektiv vyšívačekRecepty - hlavní jídla

jaga 48:

nádivka se dělá z uzeného masa/uz. bůček/,vepřový bůček a myslím ,že se může dát i telecí/moje babi/,to se uvaří ,pak stím vývarem namočím nakrájené rohlíky,na 1 rohlík 1 vejce,marjánka ,česněk,šnitlink/kopřivy/,sůl,zamíchat,péct a pak zavést přídělový systém.
Vývaru jen část,hlavně sebrat mastnou část ,dělám den před tím ,seberu a pak přihřeji a poleji trochou,může být i jen z uzenýho.
tu mastnou část dám na rohlíky
 
zuzizuzi:
Nakrájela jsem pět tvrdých housek a polila je mlíkem, aby změkli, ale ne tolik jako když se dělá mletý. Přidala jsem na kostky nakrájený uzený, který jsem trochu nastavila párkama :) Přimýchala 7 vajec, nakrájenou pažitku, okořenila pepřem a podravkou a upekla (cca 40 min na 180 stupňů). Mimochodem už je taky snědená :D
 
rosa:
u nás se rohlíky namáčejí v mléce,jinak přísady stejné:uzený,kopřivy,majoránka,česnek,sůl a pak dávám pouze žloutky,z bílků ušlehám sníh a pozvolna nakonec zamíchám,je taková nadýchaná,taky bych jí ukázala,ale je snědená/2 pekáče/
 
simona1: 
rohlíky namočíme do mléka, přidáme namleté uzené, trochu soli, žloutky, něco zeleného, kopřivy jsem nenašla tak tam je pažitka nebo kudrnka, z bílků uděláme sníh, pomalu vmícháme. Pekáček vymažeme máslem a dáme péct.
 
mimosa:
Nakrájím 6 housek, přidám vývar, žloutky z 6ti vajec a na kostičky nakrájené uzené. Potom lehce vmíchám sníh ze 6ti vajíček a hromadu pažitky.
Velice jednoduché, leč skvělé :-)
 
Více ...
Vložil: Bluemar dne 8.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ga Li Niu Rou / Bluemar (Poseidon)Recepty - hlavní jídla

600 g vepřová kýta – nudličky
400 g čínská zelenina – mražená
30 g česnek – plátky
20 cl kokosové mléko
40 cl zakysaná smetana 15%
10 cl bílé suché víno
10 g čínské koření
5 cl sojová omáčka světlá
5 cl olej
kuřecí vývar dle potřeby
sůl, pepř dle potřeby

Maso okořenit solí a pepřem, omočit v solamylu prudce orestovat. Maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme zeleninu a česnek, podlijeme vínem přidáme koření a sojovou omáčku, provařit, přidat kokosové mléko a smetanu, provařit a ž vše trochu zhoustne, přidáme maso a dochutíme.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 4.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kung Pao / Bluemar (Poseidon)Recepty - hlavní jídla

600 g kuřecí prsa – nakrájet na kostky
1 ks vaječný žloutek
30 g solamyl
5 cl voda
80 g arašídy
4 g čerstvé chilli papričky – tenké prstýnky
400 g čínská zelenina – mražená
50 g česnek – plátky
5 cl sojová omáčka tmavá
10 g čínské koření – hotová směs
5 cl olej
kuřecí vývar dle potřeby
pepř, sůl – dle chuti


Vaječný žloutek, solamyl a vodu dobře smíchat. Maso okořenit solí a pepřem, promíchat se solamylovou směsí a velmi prudce orestujeme na oleji. Maso vyjmeme z pánve, slijeme většinu oleje a dáme zapražit arašídy, přidáme zeleninu česnek, chilli papričky, podlijeme trochou vývaru přidáme čínské koření a sojovou omáčku, vše provaříme, vložíme maso a podle potřeby dochutíme. Ostrost se řídí množstvím použitých chilli papriček.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 4.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Stračatela / Tupinek Recepty - pečení

Převzato z http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=703


POTŘEBNÉ PŘÍSADY


Návod:
Tmavé těsto:
2 hrnky nebo rovné skleničky "duritky" polohrubé mouky
1 hrnek nebo rovná sklenička "duritka" cukru
1 hrnek nebo rovná sklenička "duritka" mléka
3/4 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 van.cukr
2 celá vejce
2 lžíce kakaa
Všechny přísady vyšleháme v hladké těsto.

Světlé těsto:
2 tvarohy
3/4 hrnku nebo skleničky cukru
1 hrnek nebo sklenička mléka
1 vanilkový puding (prášek)
1 vanilkový cukr
2 celá vejce
Taktéž vše vyšleháme šlehačem do tekutějšího krému.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z tmavého těsta odlijeme 3/4 hrnku. Zbytek nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Potom po lžičkách nebo naběračkou nalijeme světlé těsto a rozetřeme a na to nacákáme zbytek tmavého těsta z hrnku. Pečeme asi 30-40min.na 170stupnů.
Buchta je moc dobrá a dlouho vydrží vláčná.

Dobrou chuť!

Více ...
Vložil: Bluemar dne 4.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 70] Poslední články ze všech deníků 7180 z 280 [Dalších 200 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.