dorty tvořím z piškotových plátů a šlehačkového krému. Dva nebo tři pláty proložím krémem a kompotovaným ovocem (je měkčí), případně vyřežu požadovaný tvar a dozdobuji zbylým krémem, ovocem, čokoládou atd. atd.
TĚSTO - recept na jeden plát - 5-6 vajec, 150g moučkového cukru, 150g polohr. mouky, 1 lžíce škrobu (Solamyl), citr. kůra /případně +strouhané ořechy (ušleháme žloutky s cukrem, vmícháme 1/3 ušlehaného sněhu, přidáme mouku se škrobem (+ořechy), nakonec opatrně vmícháme zbylý sníh. Peču na papíře dorůžova-nelepí se na prst) - dá se použít i jako roláda - ještě horké posypu kokosem, aby se neslepila a i s papírem sroluji, napočítám do tří a nenásilně rozvinu. Po vychladnutí plním šlehačkovým krémem a ovocem.
KRÉM - rozpis na jednu dávku - 2 šlehačky (vychlazené) ušlehat dotuha, 1zakysanou smetanu rozmíchat s 1vanilkovým cukrem, opatrně vmíchat do šlehačky (podle velikosti dortu použiji 2-3dávky)
všechny fotografie najdete v albu: DORTY Z MÉ TROUBY
|