|
Deník *Vánoční kuchařka-slané pečivo
Články 1 až 8 z 8
|
Plněné rohlíčky | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Ingredience
- ½ kg hladké mouky
- ½ droždí
- 1 lžička soli
- ¼ l vody
- 1 ½ dcl oleje
Postup
Těsto zaděláme a necháme kynout, potom rozdělíme na 6 bochánků a každý rozválíme na velikost talíře. Plníme uzeným masem, salámem nebo šunkou, můžeme přidat i tvrdý sýr (pozor, aby byl rohlíček dobře zabalen a sýr nekoukal ven). Zabalíme do tvaru rohlíčků. Hotové rohlíčky potíráme vajíčkem, posypeme kmínem a solí. Po upečení potíráme teplé rohlíčky olejem . |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Pikantní preclíky | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Ingredience
- 15dkg hladké mouky
- 5 dkg solamylu
- 10 dkg tuku
- 8 dkg nastrouhaného sýra
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžička kysané smetany
- 1 žloutek
- sůl
Postup
Zaděláme těsto a necháme hodinu odpočinout. Z těsta uděláme válec, krájíme plátky a tvoříme preclíčky. Potřeme žloutkem. Sypeme solí, kmínem, mákem nebo sezamovými semínky.
Pečeme do zlatova. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Banán v česnekovém obalu | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Ingredience:
- banán
- česnek
- vejce
- hladká mouka
- mléko
- olej
- mletý koriandr
- bílý pepř
- sůl
Postup:
Z mléka, vajec, hladké mouky, prolisovaného česneku a koření připravíme husté těstíčko a necháme chvíli odležet. Banány oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Obalíme v připraveném těstíčku a na oleji vysmažujeme dozlatova. Podáváme teplé. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Rohlíčky z lístkového těsta | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Postup:
Balíček lístkového těsta rozdělíme na tři dílky, z každého vyválíme plát, který rozdělíme na čtverečky o velikosti 5x5 (mohou být i větší, ale ne moc). Do čtverečku přes roh dáme půl plátků šunkového salámu, plátek (nebo 2) pikantního paprikového salámu. Rohlíček zabalíme opět přes roh, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem. Upečeme. Lze podávat teplé i studené. Z lístkového těsta je asi 40 ks podle velikosti rohlíčků.
|
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Slané terčíky | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Ingredience:
- listové těsto
- měkký salám příp. může být i trvanlivý
- plátkový sýr
- koření
- sůl
- vejce
Postup:
Listové těsto rozdělíme na 2 části, které rozválíme, poklademe po celé ploše salámem, pak sýrem, osolíme a lehce posypeme kořením (hodí se grilovací koření, koření gyros, barbecue apod.). Vše srolujeme a z vzniklého válečku krájíme 1/2 cm kolečka, která položíme na plech vyložený peč.papírem, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a pečeme do zlatova. Výborná mňamka k vínku. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Slané čtverečky od tety Jarmilky | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Postup:
Listové těsto rozválet, nakrájet čtverečky, plnit kolečkem trampského cigára, zabalit jako šáteček, potřít žloutkem, posypat tvrdým sýrem (možno i kořením), nechat zapéct. Výborné k pivu a vínu, zvláště muži neodolají. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Česnekové kuličky | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Ingredience:
- 1 ks Lučiny
- 1 ks taveného sýra (např. Lipno)
- pepř
- česnek
- (vejce)
Postup:
Přísady utřeme, tvoříme malé kuličky a obalujeme v oříšcích. Hmotu je možné také plnit do vařených vajec. V tom případě můžeme spolu s přísadami utřít také žloutek. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Roláda z nivy | *Vánoční kuchařka-slané pečivo |
|
Ingredience:
Těsto:
- 20 dkg hladké mouky
- 8 dkg másla
- 1/3 prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
Náplň:
Postup:
Nivu nastrouhat a utřít s máslem.
Zpracujeme těsto, rozválíme a potřeme náplní. Stočíme do rolády a dáme do ledničky do druhého dne uležet. Potom nakrájíme na kolečka (asi 0,5 cm), potřeme vejcem, ozdobíme sezamem (ořechem, paprikou, ..) pečeme ve vyhřáté troubě (asi 180°C) |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Články 1 až 8 z 8 |
|