Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník *Vánoční kuchařka-pokrmy


 Články 110 z 30 [Dalších 20 >>] 
 Placka se švestkami*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience (pro 1 osobu)
  • pekáček (asi 30 cm dlouhý )
  • 1 střední brambor
  • 1 vejce
  • 1 polévková rovná lžíce hladké mouky
  • 1/2 kávové lžičky soli
  • asi 25 půlených švestek (čerstvé či mražené)
  • mletý cukr na posypání
  • polévková lžíce másla na vymazání pekáčku
Postup

Brambor rozmixovat (nebo jemně nastrouhat na struhadle ), přidat mouku, vejce a sůl. Dno pekáčku silně vymazat máslem
a pokrýt těstem, na které uložit půlené švestky vnitřkem nahoru. Dát péci do trouby předehřáté na 100 °C.
Jakmile okraje těsta zezlátnou (placka začne nádherně vonět), vyndat z trouby a posypat cukrem.
Jíst teplé z pekáčku.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Plněný kapr po jihočesku*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience
  • kapr
  • česnek
  • zeleninová směs (základ je celer, květák a červená kapie - v poměru množství 1:1:1 - vše nakrájíme na kostky) + trochu strouhanky
Postup

Vykuchané půlky kapra nasolíme (doporučuji z čerstvého, mražené nejsou vhodné), okořeníme směsí na ryby a potřeme česnekem.
Můžeme vylepšit  kousky špeku, mrkví, jablkem - jenom v malém množství.

Směsí naplníme půlky kapra (hodně), přiklopíme a vše zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě 60 minut.
Podáváme s vekou nebo jiným pečivem.

 

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kujfeta*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience
  • 0,5 kg mletého masa
  • 2 velké cibule
  • 2 velká vejce
  • pepř, sůl, vegeta, paprika pálivá a dále podle chuti (adžika, pašerácké, chilli)
Postup

Zpěníme cibulku do růžova na másle a oleji. Po vychladnutí ji zamícháme do masa. Dále okořeníme (nešetříme s kořením).
Nakonec přidáme vejce (pro labužníky můžeme přidat i strouhaný sýr), lžící dáváme na pánev a smažíme placičky do hněda (těsto nesmí být tuhé).

Podáváme s chlebem nebo brambory.

 

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nakládaný hermelín*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience
  • 4x hermelín
  • 10 kuliček jalovce
  • špetka sladké papriky
  • špetka pepře
  • lžička tymiánu
  • špetka rozmarýnu
  • 2x bobkový list
  • 8 stroužků česneku
  • 2x feferonka + orientální koření
  • 1x cibule
  • 1dcl oleje

 nechat 24 hodin uležet

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí směs "Veverka"*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • Kuřecí maso (nejlépe řízky)
  • bramboráky
  • sterilizované žampiony
  • cibule
  • česnek
  • sterilizovaná kapie
  • vejce
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • kari
  • worcesterová omáčka
  • kečup.
Postup:

Na rozpáleném oleji prudce osmahneme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, které jsme před tím osolili, opepřili a zakápli worcestrovou omáčkou. Maso vyjmeme a do zbylého tuku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Jen zpěníme a přidáme prohřát nadrobno nakrájené bramboráky, žampiony, kapie. K prohřáté směsi přidáme kuřecí maso. Dochutíme kari kořením a lžičkou kečupu. Přidáme vejce, která celou směs spojí.

Podáváme nejlépe s hranolky.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Thajská kuřecí křidélka se zeleninovou rýží*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 12 kuřecích křídel
  • 4 stroužky česneku
  • barevný drcený pepř
  • koriandr
  • mletý zázvor.
  • sójová omáčka
  • 2 lžíce medu
  • 100 g kečupu
  • grilovací koření
  • 400 g rýže
  • 100 g zmrazeného hrášku
  • 1 červená paprika ,olej
Postup:

Kuřecí křídla omyjeme , okořeníme grilovacím kořením, drceným pepřem a necháme marinovat v oleji . Z medu, zázvoru, koriandru, drceného pepře, sójové omáčky, kečupu a jemně strouhaného česneku připravíme marinádu . Troubu předehřejeme na 210 °C, křídla rozložíme na hlubší plech a za stálého přelévání marinádou pečeme doměkka a zlatova.

Zeleninová rýže: Na oleji opečeme na jemné kostičky krájenou papriku s hráškem , promícháme s vařenou rýží a podáváme.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sváteční roštěnky*Vánoční kuchařka-pokrmy

Postup:

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme přes noc rozležet v chladničce. Druhý den na oleji opečeme , přendáme do zapékací misky nebo na pekáč, poklademe půlkami kompotovaných broskví a na ně položíme plátky hermelínu plísní nahoru. Přichytíme párátkem, podlijeme zbylou šťávou z pánvičky a dáme zapéci do trouby.

Podáváme s bramborovými hvězdičkami: Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme doměkka. Vodu slijeme, ochutíme solí, špetkou muškátového květu a se zakysanou smetanou vyšleháme na kaši. Sáčkem na zdobení dortu tvoříme na plechu větší hvězdičky, které upečeme dozlatova.

Podáváme se zbylým broskvovým kompotem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Papriková pasta*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 2 kg červených paprik ( červené jsou chutnější, mám vyzkoušeno)
  • ½ kg cibule
  • 5 – 7 feferonek

semlít dohromady a přidat:

  • 2 dl oleje
  • ¼ l octa
  • 20 dkg cukru
  • 1 lžíce soli
  • ½ balíčku DEKA   -  bez zrníček
Postup:

vařit  asi 40 minut, podle toho, jak to chceme řídké nebo husté a 15 minut sterilizovat. Výborné do gulášů, do směsí na špagety apod.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zeleninové bramboráčky*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 500g cukety
  • 2 větší karotky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce vegety
  • špetkuamletého pepře
  • 100ml mléka
  • 250g hladké mouky
  • 1 hlávkový salát
  • 100g rajčátek
  • olej na smažení
  • špetku muškátového květu
  • 1 menší cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, majoránka a strouhanka
Postup:

Cuketu omyjeme a okrájíme ( mladé plody můžeme použít i se slupkou ). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli odstát, až pustí vodu a tu slijeme. Karotky očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nasekáme. Oloupaný česnek utřeme nebo prolisujeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k  nastrouhané cuketě společně s vejci, mlékem a hladkou moukou. Směs ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a špetkou pepře. Vše dobře promícháme. Z hustého cuketového těsta tvoříme bramboráčky. Smažíme je na pánvi na rozpáleném oleji, z každé strany asi 5 minut. Hotové placičky rozložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Cuketové bramboráčky podáváme teplé a zdobíme malými rajčátky a salátem. Můžeme je servírovat i jako přílohu k masu.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mexické maso*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • 1 malá cuketa
  • 1 paprika ( nejlépe žlutá , červená , aby pokrm byl hezky barevný)
  • 1 rajský protlak (větší)
  • 1 sterilované červené fazole
  • 1 kysaná smetana
  • sůl dle chuti

Koření:

1.varianta - trochu skořice

2.varianta - paprika sladká a pálivá

Postup:

Maso osmahněte na trošce oleje , přidejte rajský protlak , sterilované fazole, sůl dle chuti a koření dle chuti. Poduste maso a nakonec přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a papriku. Chvíli ještě poduste tak, aby zelenina zůstala "křupavá". Při podávání ozdobte navrchu kysanou smetanou. Lze podávat s chlebem, brambory a rýží.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 30 [Dalších 20 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.