Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník *Vánoční kuchařka-pokrmy


[<<Předchozích 20] Články 2130 z 30 
 Kakaová bomba*Vánoční kuchařka-pokrmy

Postup:

Svaříme 3 dcl vody + 1 kakao a necháme vychladit.1 máslo, 3 žloutky, 11 dkg cukru moučka - umícháme do pěny. K tomu přidáme 2 balíky dětských kulatých piškotů + vychladlé kakao. Smícháme všechno dohromady.

Srnčí hřbet vyložíme celofánem a do něj uplácáme hmotu. Dáme na 24 hodin do lednice.

Krájíme na plátky a můžeme ozdobit šlehačkou.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sýrová roláda*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 2 bal plátkového sýra
  • 2 ks taveného měkkého sýra
  • 1/8 másla
  • 2 kyselé okurky
  • 4 vařená vejce
  • 20 dkg šunky
  • kapie, pažitka, sůl, pepř
Postup:

V horké vodní lázni – nesmí se vařit - rozehřejeme sýr (nejlépe v igelitovém sáčku), vylijeme na prkénko a ihned vyválíme do tvaru obdélníku (50x25) na tenkou placku. Tu poklademe šunkou, rozetřeme připravenou náplň a svineme.Necháme ztuhnout v alobalu.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře se špenátovým přelivem*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • kuřecí prsa
  • pepř
  • sůl
  • špenát
  • smetana
  • tavený sýr
  • vejce
  • cibule
  • česnek
  • světlá jíška
Postup:

Na cibulce připravíme špenát, přidáme česnek, jedno vejce a osolíme. Po chvíli přidáme do špenátu 4 tavené sýry. Když se nám sýr rozpustí, přidáme jednu smetanu. Vznikne nám omáčka kterou můžeme dle potřeby zahustit světlou jíškou. Tou pak přelijeme kuřecí plátky, které jsme si připravili pouze na pepři a soli. Jako příloha nám mohou posloužit opečené brambory.S touto omáčkou jsou také skvělé těstoviny.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kapr na jablkách*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 1 kapr
  • 100 g slaniny
  • 4 jablka
  • maggi
  • sůl
Postup:

Slaninu nákrájíme na plátky a položíme na zapékací mísu. Na ně dáme osolené porce kapra. Jablky nakrájenými jako na štrůdl rybu zasypeme. Přidáme koření. Pečeme v troubě asi 25 minut.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Krkonošské kyselo*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 1 větší cibule
  • domácí sádlo-lžíce
  • 2 větší hrsti sušených hub-hřiby
  • 3 vejce na usmažení
  • 10 dkg chlebového kvasu
  • 3 velké brambory
Postup:

Jemně nakrájenou cibulku zpěníme na sádle. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, houby a zalijeme vodou. Necháme vařit až brambory a houby změknou. Pak přidáme rozmíchaný kvas, opatrně 15 minut povaříme. Hustotu ředíme opět vodou.Nakonec přidáme smažená vejce. Na vánoční oběd polévka úplně postačí. Přeji dobrou chuť.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kapr s jogurtem*Vánoční kuchařka-pokrmy

Rozpis :
  • ½  Kapra
  • Mouka
  • Paprika
  • Rybí  koření
  • Sůl
  • ½ kg bílého jogurtu
  • Mandle
Postup:

Vykostěné porce kapra obalíme v mouce s kořením, paprika, rybí koření a sůl. Vložíme do zapékací misky , zalijeme ½ kg jogurtu a poklademe nasekanými mandlemi. Zapékáme asi 20 -30 minut. Jako přílohu doporučuji vařené brambory pro zachování dietního pokrmu. Jinak jsou samozřejmě výborné hranolky.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře trochu jinak*Vánoční kuchařka-pokrmy

Příprava:

rozporcované kuře (na menší kousky) osolíme, opepříme, obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhánka), narovnáme do pekáče, zalijeme šlehačkou a pečeme v troubě do zlatova ( 180 stupňů asi 1 hod. i více podle vzhledu).

Více ...
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Králík*Vánoční kuchařka-pokrmy

Příprava:

Naporcovaného králíka narovnáme do pekáčku, posolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí ( asi jedna polévková lžíce hořčice na jednu porci), pokryjeme bílým smetanovým jogurtem (1/2 kg balení), necháme v ledničce odložet do druhého dne a potom pečeme v troubě. Podáváme s bramborem nebo s rýží. Stejně jde udělat plátky vepřového, kuřecího nebo kousky kuřete.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Plátky v alobalu (pro každého samostatná porce)*Vánoční kuchařka-pokrmy

Příprava:

Alobal jemně omastíme, pokryjeme plátky anglické slaniny, nakrájenými syrovými bramborami. Osolíme, opepříme, přidáme plátek masa (kuřecí, vepřové), potřeme hořčicí, křenem, posypeme cibulkou nakrájenou na kolečka, překryjeme plátkem uzeného nebo anglickou. Alobal uzavřeme (vytvoříme jakousi kapsu), narovnáme na plech a pečeme v troubě při 180 stupních asi 1,5 hod. Každý má pak na talíři jednu alobalovou kapsu.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zdravý kapr*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience
  • 4 porce kapra
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce rajčatového kečupu
  • 2 dcl zakysané smetany
Postup

Porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Podlijeme je trochou vody, osolíme, přidáme kečup a dusíme. Měkké porce vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Pak vmícháme smetanu, omáčku uvedeme do varu, přidáme porce kapra a prohřejeme je.
Smetanu lze nahradit něčím dietnějším podle chuti.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 14.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2130 z 30 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.