Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník ...RECEPTY...


[<<Předchozích 20] Články 2130 z 48 [Dalších 18 >>] 
 buchta HRK-HRK-velmi rychlá příprava!...RECEPTY...

Radim si dovezl recept od sestřičky z ozdravovny.....ještě jsem ji nedělala. 1 A 1/2 HRNKU POLOHR.MOUKY 1 HRNEK MLET.CUKRU 1/2 HRNKU OLEJE 1/2 HRNKU STUD.MLÉKA 2 VEJCE 1 PRÁŠEK DO PEČIVA Smícháme,dáme na vysypaný plech a upečeme. Na vychladlou buchtu natřeme: Do nádoby s víkem dáme: 2 malé plechovky mandarinek-u nás bude ananas,jahody aj.-nakrájené na kousky i se štávou. 1/4 litru šlehačky-neušlehané 1 ztužovač šlehačky 1 puding DR.OETKER-CRÉME OLÉ-puding bez vaření!! s nádobou několikrát ZAHRKÁME,PO CHVÍLI MASA ZTUHNE. ROZETŘEME NA UPEČ.VYCHLADLOU BUCHTU A POSYPEME GRANKEM NEBO STROUHANOU ČOKOLÁDOU. DÁME DO LEDNIČKY ZTUHNOUT. dobrou chut!!!!!!!!!!!!!R^

Více ...
Vložil: Andy s klukama dne 4.9.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cuketové karbenátky...RECEPTY...

1 kg nastrouhané cukety, 20 dkg strouhaného eidamu, 1 vajíčko, sůl pepř, 3 lžíce hladké mouky, česnek, nasekaná petrželková nať. Je dobré cuketu nastrouhat a nechat v lednici vypotit, pořádně vymačkat a pak přidat ostatní suroviny. Obalit ve strouhance a usmažit

Více ...
Vložil: Mojička+Monča03/00+Kubík08/07 dne 1.7.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PLNENE LILKY...RECEPTY...

potř. Lilek (dle potreby),mleté maso, 1 cibule, 2rajcata, 500ml mlíka, 100g masla, 2lzice hl.mouky, petrzel, sul, pepr, 1 vajco,

Lilek prepulite (vite jak, podelne :-)) a hodne osolíte- a pak to nechate tak pul hodky ulezet- a pak ho vyzdimate- rika se tomu, ze se necha vyplakat-ona z neho vytece normalne voda.
Pak ty lilky zprudka osmazite na panvicce z obou stran a ususite- na kuchynskym papiru, ci co.
Vezmete si velkou lzici a ty lilky uprostred jako kdyby zamacknete- budete to plnit masem (onos e to nevydlabava, ale zamackava, aby tam ten lilek ZUSTAL.

Na pánvicce osmahnete cibulku, do toho hodíte maso, pořádně ho tam rozmordujete, aby se vsude pěkně osmahlo (zprudka). Jak se osmahne, tak pridate oloupany rajcata (dala jsem tam NORMALNI, nakrajeny - a bylo to ok), sul, pepr, petrzel- vse dle chuti.Ja jsem pridala i kapku rajcatove omacky- tady se prodava PUMARO- Ale nemusi byt.

Touhle smesi vyplnite ty lilky.

A pak posledni faze- besamel. myslela jsem si, ze je to veda, ale prd.
mate 500ml mlika, rozdelite si ho na pulku
v 1.pulce rozpustite maslo (100g)
v 2.pulce rozmichate 2lzice hl.mouky, osolíte to, vyklepnete tam jedno vajco, poradne to promichate, aby tam nebyly hrudky a vlijete to do te 2.pulky, ktera je tepla, a ,ichate, dokud to pekne neprochladne- on se z toho stane takovej peknej krem :-)

Ten krem vylijete na ty lilky a strcite to do trouby, a pecete 30min na 200stupnu.

Mela jsem to takhel rozepsany jako pro degesa a povedlo se mi a bylo to SUPER!!!!

Více ...
Vložil: Irinulka+S 8/07 + E 6/11+// dne 26.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jahelník...RECEPTY...

* 200 g jahel (loupané proso) * sůl * 4 vejce, bílky a žloutky zvlášť * 150 g moučkového cukru * ½ lžičky mleté skořice * 100 g rozinek * 100 g vlašských ořechů * 200 g sušených švestek 1. Jáhly nasypte do cedníku a spařte vroucí vodou; díky tomu nebudou hořké. V hrnci přiveďte k varu tři čtvrtě litru vody, osolte špetkou soli, přisypte spařené jáhly a vařte dvacet minut, aby z nich byla husté kaše. Nechte ji půl hodiny pozvolna chladnout. 2. Žloutky, polovinu cukru, skořici, rozinky a ořechy vmíchejte do jahelné kaše. Z bílků ušlehejte sníh, zašlehejte do něj zbývající cukr a ještě aspoň dvě minuty šlehejte dohusta. Sněhovou pěnu jemně vmíchejte do jáhlové hmoty. 3. Pekáč vyložte papírem na pečení; dřív se ovšem spíš vymazával máslem a vysypával hrubou moukou. Rozetřete do něj polovinu těsta, poklaďte sušenými švestkami (v sezoně je můžete nahradit jablky, meruňkami nebo čerstvými švestkami) a překryjte druhou polovinou těsta. Pekáč vložte do trouby předehřáté na 160 stupňů (u horkovzdušné na 140). Pečte hodinu. Tohle je původní recept,fantazii se meze nekladou...

Více ...
Vložil: Amazonka 4D dne 22.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 HRNKOVÉ KNEDLÍKY...RECEPTY...

HRNKOVÉ KNEDLÍKY
4 čtvrtlitrové hrnky do dvou třetin vymazané máslem a vysypané moukou
2 vejce
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek mléka
1 hrnek housek nakrájené na kostičky
trocha soli
Dva žloutky utřeme se lžičkou soli,přilejeme mléko,vmícháme mouku a ze dvou bílků ušlehaný sníh.Těsto zlehka promícháme s kostičkami housky a naplníme jím hrnečky/do poloviny výšky /
Postavíme je do vodní lázně a vaříme 30 minut.Neotvírat poklici.Poklepnutím na dno vyklopíme a nakrájíme na plátky :)
je to jednoduché a fakt jsou mooc dobré.

Více ...
Vložil: Lili dne 13.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablečné cookies...RECEPTY...

1 kg jablek, šťávu z 1 citronu, 250 g másla nebo rostlinného tuku, 

200 g cukru, špetka soli, 1 vanil. cukr, 4 vejce, 400 g polohr.

mouky, 1 prášek do peč., 2 lžíce moučkového cukru a 1/2 lžičky 

skořice


Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jádřince. Jablka pak 

rozkrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou.

Tuk, cukr, vanilkový cukr a sůl utřeme do pěny, do níž postupně 

vmícháme vejce. Potom smícháme mouku, prášek do peč. i skořici a 

rovněž přidáme do pěny. Nakonec do těsta vmícháme jablka. Z těsta 

uděláme bochánky pokládáme na pečící papír . Pečeme v předehřáté 

troubě asi 200 stupňů zhruba 15 - 20 min. teplé posypeme mouč. cukrem.

Více ...
Vložil: Mystic, Bára a Zuzka dne 23.10.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zdravější jogurtová buchgta :o)...RECEPTY...

Velký bílý jogurt, půl kelímku cukru ( ten kelímek od jogurtu), kelímek mouky ( hladké), půl kelímku oves. vloček, 1prdopeč, 3 vajíčka, špetka soli. Pořádně promíchat, nalít na vysypaný plech , nahoru ovoce a drobenku.

Více ...
Vložil: Mikeš+ 3 holky dne 13.10.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jogurtová buchta...RECEPTY...

Rychlá, nadýchaná a vláčná.


300 ml bílého jogurtu
140 g cukru
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
2 vejce
Všechno smíchat a postupně do toho přimíchat 320 g polohrubé mouky a 1 prášek do pečiva. Navrch se dá liobovolné ovoce  a posypese se drobenkou z másla hrubé mouky a cukru.
Více ...
Vložil: Mystic, Bára a Zuzka dne 12.8.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Buchta z cukety...RECEPTY...

25 dkg cukru, 2 dcl oleje, 1 vanilkový cukr, 5 dkg kokosu nebo ořechů, 1/2 prášku do pečiva, 35 dkg polohrubé mouky, 2 lžičky skořice, 40 dkg cukety nastrouhat, 3 žloutky a ze 3 bílků sníh. Vše smícháme a upečeme na plechu.

Více ...
Vložil: Mojička+Monča03/00+Kubík08/07 dne 11.8.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tvarohová pizza...RECEPTY...
2 vaničky tvarohu, 4 vejce, 4dkg hladké mouky, sůl, prášek do pečiva nebo sodu.

Těsto necháme alespoň hodinu odležet a potřeme na plech, nejlépe na pečící papír. Dáme do trouby na 200C. Po cca 25 minutách, až těsto zrůžový pokapeme olivovým olejem, naskládáme plátky tvrdého sýru, nakrájenou papriku, rajčata, olivy, šunku, žampiony,.....bazalku, oregano, dle libosti. A po deseti minutách je pizza hotová.

Více ...
Vložil: lol dne 23.5.2007| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2130 z 48 [Dalších 18 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.