Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník ...RECEPTY...


[<<Předchozích 40] Články 4148 z 48 
 PROPADLÁ BUCHTA...RECEPTY...

3 vejce, 2 hrnky(250 ml) polohr.mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek vlažné vody, 1/2 hr. oleje, 3 lžíce kakaa (i víc), 1 prášek do pečiva

náplň - 2 tvarohy, 2 žloutky, 1 vanil.cukr, 1/2 sáčku vanilkového pudinku + cukr dle chuti


POSTUP:
Vše na těsto smícháme a vlijeme na vymazaný a polohr.moukou vysypaný plech. Vše na náplň také smícháme (lze ředit mlékem) a lžící tvarujeme na těsto. Pečeme asi 55 min.

 

 

Více ...
Vložil: Betulina dne 15.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 DOMAŽLICKÝ KOLÁČ...RECEPTY...

?>500 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 125 g hery (rozpustíme), 100 g moučkového cukru, 30 g droždí, 3 žloutky, 1/2 vanilkového cukru, 1 lžíce rumu, asi 2 dl vlažného mléka?>

povidla: švestková povidla ochutíme rumem a skořicí, můžem přisladit

mák: 100 g máku, 1 lžíce medu, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr

mák svaříme s mlékem, medem a cukrem

tvaroh: 3 tvarohy (1 z papíru tužší, 2 z kelímku), 2 vejce, 100 g moučkového cukru, rum

tvaroh smícháme s cukrem, žloutky a rumem a vmícháme sníh z bílků. Tvaroh nesmí být moc hustý.


POSTUP:
Vzešlým kváskem zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout. Mezitím si připravíme náplně a z pečícího papíru vystřihneme 5 kol o průměru
25 cm(obkreslíme talíř). Papíry potřeme tukem. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 bochánků o váze asi 180 g. Z každého vytvarujeme na připravený papír koláč, jeho okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pak natřeme celý koláč nejdříve tvarohovou náplní. Potom tvoříme z máku a povidel různé vzory podle nálady:). Posypeme drobenkou (polohr. mouka, máslo, cukr) a pečeme každý koláč 15 - 20 min.

 

 

Více ...
Vložil: Betulina dne 6.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PUNČOVÉ KOKOSOVÉ ŘEZY...RECEPTY...

150 g hladké mouky, 3 vejce, 150 g moučkového cukru, 4 lžíce vařící vody, čokoládová poleva,

 

punčová nádivka:

2 balíčky piškotů, rum, trochu citronové šťávy, 1 malá rybízová marmeláda
Piškoty rozdrtíme a zvlhčíme rumem, citronovou šťávou a marmeládou tak, abychom nádivku mohli natřít na piškot.

 

kokosový krém:

1 balíček kokosu (asi 200 g), 1 sklenka mléka, 250 g másla, 200 g moučkového cukru

Kokos spaříme horkým mlékem. Máslo utřeme s cukrem a vmícháme vychladlou kokosovou hmotu.

 

POSTUP:
Žloutky ušleháme s polovinou cukru za postupného přilévání vařící vody. Sníh z bílků ušleháme se zbytkem cukru a přidáme ke žloutkům společně s moukou. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech
 a upečeme. Piškot potřeme punčovou nádivkou, kokosovým krémem
a polijeme čokoládou.

Více ...
Vložil: Srpnovka07 dne 6.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rajská a plněné papriky...RECEPTY...
Takhle se to odjakřiva vaří u nás :-)

Směs na sekanou nacpat do paprik, vyskládat na plech, podlít vodou a péct v troubě (cca hodinu), občas dolít vodu, aby se to nepřipálilo. Maso: 2/3mletéh vepřového, 1/3 mletého vařeného hovězího třeba z polívky (anebo sójová drť uvařená v hovězím bujónu), 2 cibule, palice česneku, majoránka, vajíčko, sůl, směs koření do mletých mas. Všechno prohnat mlýnkem, prohníst. Omáčka: V malém kastrolku na oleji nebo na sádle dorůžova osmahnout kolečka velké cibule, na to lžíce cukru a zkaramelizovat, sůl, velký protlak, rajčata ( to je jedno kolik, třeba i konzervu loupaných), špetku tymiánu, 5kuliček nového koření a 5 kuliček černého pepře, 1 bobkáč. Podle potřeby trochu zalít vodou a tak 1/4 hodiny vařit. Pak přecedit do velkého kastrolu přes cedník. Až jsou papriky upečené, vypečenou šťávu slít do omáčky, zahustit záklechtkou ( studená voda + hladká mouka), popř. dochutit ( sůl, cukr, ocet). Naskládat papriky do omáčky a nejlíp den nechat zaležet. K tomu knedlík.

Více ...
Vložil: Mikeš+ 3 holky dne 5.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapékané těstoviny s krabíma tyčinkama...RECEPTY...

Na trošce oleje nechám zesklovatět najemno nakrájenou cibuli a česnek (na 2 porce 1 menší cibule a cca 3 stroužky česneku), přidám mraženou kukuřici (brokolici,baby karotku, houby,...) a zaliju smetanou na vaření (na šlehání, ev. i mléko). V tom nechám rozpustit na kostičky nakrájenou nivu (10 dkg). Maličko opepřím, podle chuti ještě dosolím a přidám nakrájené lístky bazalky.

Mezitím si uvařím těstoviny (dělám vřetena), které v zapékací misce smíchám s krabíma tyčinkama nakrájenýma na kousky a přeliju uvařenou omáčkou. Posypu nastrouhaným sýrem a dám na chvíli zapéct, dokud sýr nezezlátne. Každou porci dělám v  jedné misce, ve kterém to pak i podávám.

Místo krabích tyčinek lze použít třeba kuřecí prsa.

 

Více ...
Vložil: Mojička+Monča03/00+Kubík08/07 dne 26.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 koňaková bábovka podle Luckazak...RECEPTY...

5 vajec, 250g moučkového cukru, 2vanilk. cukry, 250ml oleje, 250ml vaječného koňaku, 125g polohr. mouky, 125g škrobové moučky, 1prášek do pečiva.

Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej a vaječný koňak. Mouku smícháme se škrobem a práškem do pečiva a zpracujeme těsto. 2/3 těsta vlijeme do vytřené a vysypané bábovkové formy. Do zbylé třetiny namícháme kakao na pečení a dolijeme. Pečeme zhruba hodinu.

Více ...
Vložil: Srpnovka07 dne 24.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Losos v alobalu...RECEPTY...

Tak ja začnu, jo?

Podkovy s lososa si položíme na připravený alobal. Hodně osolíme, poklademe buď rozmačkaným nebo na tenká kolečka nakrájeným česnekem, pokapeme (taky hodně) citronem a  poklademe plátky másla. To vše po obou stranách. Pak to pěkně zabalíme do alobalu, naskládáme do hlubšího plechu (kdyby nám máslo náhodou vyteklo) a pečeme tak na 200°C cca 20-25 min.
Je to velmi chutné, pěkně šťavnaté. Nemá to tedy křupavou kůrčičku. A nevadí, když to v té troubě zapomenete dýl, kdyby měl manža zpoždění.
My si to dáváme na talíř v tom alobalu, abysme si pošmákli i na té šťávicce, ale kdo má rád suššího lososa, tak doporučuji vybalit a igredience z alobalu nanést lžící na talíř.

Dobrou chuť přejí Katka s Jirkou a TomKat  :-)

Více ...
Vložil: KaSaJu dne 23.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablkový experiment...RECEPTY...

Nejdřív těsto:

27dkg polomouky

22dkg cukru

jeden prdopeč

12lžic horké vody

8lžic oleje

a tři vejce

nejdřív se to smíchá až po olej a pak teprve se přidají vajíčka,je to na středně velký pekáč...(vymazat,vysypat,nebo peč. papír,či silikonovou formu)

A pak jsem smíchala jablkové pyré (asi tak 400ml +-) s jedním pytlíkem vanilkového pudinku a nakydala na to lité těsto a na to obyčejnou žmolenku,jen s třtinovým cukrem a trochou skořice...

Pekla jsem asi půl hodiny při 170st /elektrika...

Výsledek příjemně překvapil :-)

Více ...
Vložil: Amazonka 4D dne 23.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 40] Články 4148 z 48 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.