Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník *Tipy na výlet
... tipy na výlet, dobrou restauraci apod. .....


 Články 11 z 1 
 První tři tipy*Tipy na výlet

Děkuji Hance za založení nového deníčku a hned přispěji svou troškou do mlýna a dám odkazy na výlety, kde se nám hodně líbilo

 

ZOO CHLEBY

Menší ZOO, ale perfektní pro děti, spoustu zvířat je možné si pohladit a je tam i hřiště, na kterém jsme strávili asi polovinu času. V červnu otvírali nový pavilon opiček, ten jsme neviděli,ale je prý moc pěkný.

Je kus od Nymburku (kde je možné si po prohlídce ZOO udělat krásnou procházku kolem Labe, eventuelně se projet na kolečkových bruslích nebo kole)

www.zoochleby.cz

 

ZÁMEK CTĚNICE

Je vlastně ještě součástí Prahy (Praha-Vinoř), má krásnou zámeckou zahradu, můžete si vybrat zda půjdete na prohlídku zámku )tam jsme nebyli) anebo kočárovny (tam ano, mají tam asi 20 kočárů a spoustu zajímavých informací) Také je možnost si po domluvě prohlédnout stáje (pokud budete chtít, můžete přinést tvrdé pečivo pro koníky, ale krmit se nesmí, přidají jim ho až v době krmení). Pořádají vození na ponících (od dvou let) i velkých koních, je ale potřeba se předem objednat. Také jízdě na koních učí (děti od tří let)

www.ctenice.cz

 

MUSEUM JOSEFA LADY V HRUSICÍCH

Hrusice jsou vesnice cca 20km od Prahy (to mě osobně překvapilo, myslela jsem, že je máme z ruky!) Počasí jsme měli poměrně ošklivé, tak jsme se neprocházeli, ale určitě by to stálo za to, vesnička je krásná a třeba rybník nebo kostel známe z Ladových obrázků.

Byli jsme jen v Muzeu, prohlídka začíná vždy v celou hodinu (od 12:00 ne, to je polední pauza!) Procházíte asi 4 místnosti věnované tvorbě J. Lady, jeho přátelství s J. Haškem i tvorbě jeho dcery Aleny. Moc pěkně udělané, zaujalo to i měJ

U kostela je hospoda, prý jsou vevnitř Ladovy obrazy, bohužel nevhodná pro děti, je to prostě „putyka“, kde je nakouřeno, šli jsme naproti do pizzerie, kde se nekouřilo, byl tam koutek pro děti (i když hračky skoro všechny polámané, ale Danýsek u nich vydrželJ ) a porce byly ohromné! Pizzu jsme si i nechávali zabalit s sebou.

www.hrusice.muzeumompv.cz/pamatnik.php

 

Zatím je to od nás vše, na víc si nemůžu vzpomenout, kdyžtak zase něco přidám a budu se těšit na vaše tipy!

Více ...
Vložil: Amálie00 dne 13.9.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 11 z 1 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.