|
Deník RECEPTY Snažila jsem se o přehledně uspořádané recepty na sladké moučníky i na pokrmy k obědu.....Spoustu z nich dělám opakovaně, jsou jednoduché a přitom chutné :-)
Články 1 až 10 z 28 [Dalších 18 >>]
|
Míša řezy - dva druhy ( ovocný a klasika )
BROSKVOVÉ MÍŠA ŘEZY
TĚSTO: 4 vejce, 250 g cukru, 10 lžic oleje, 10 lžic vlažné vody, 250g hl. mouky + 1 kypřík NÁPLŇ: 2 měkké tvarohy, 1/2 změklého másla, cukr a mléko dle potřeby, okapané broskve a jiné kompot. ovoce POLEVA: 1 vanilkový pudink, 2 lžíce cukru, voda + šťáva z kompotu
POSTUP: 4 žloutky třeme s cukrem, přidáme olej a vodu, promícháme, vsypeme mouku smíchanou s kypříkem, nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků. Dáme péct na vymazaném a vysypaném plechu, pečeme dorůžova. Na vychladlý korpus naneseme krém z ušlehaného tvarohu s cukrem, máslem a troškou mléka, rozetřeme. Krém poklademe broskvemi nakrájenými na tenké plátky, pěkně porovnáme :-) Uvaříme si pudink s cukrem (jako klasický, ale z kompot. nálevu - dolitého do 1/2 l vodou), po částečném zchladnutí rosol rozprostřeme na buchtu.
Řezy jsou výborné druhý a třetí den po odležení, krásně prosáknou a zvláční, mňam....
MÍŠA ŘEZY (HRNÍČKOVÉ )
Těsto: 6 žloutků, 6 lžic cukru – třeme do pěny, přidáme 2 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky s 1 a ¼ prášku do pečiva, špetku soli, 1 lžíci kakaa a na závěr lehce vmícháme pevný sníh ze 6 bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Necháme vychladnout.
Krém: ¾ hrnku cukru, 2 balení měkkého tvarohu, 1 máslo nebo Hera ( máslo je chuťově lepší ). Krém umíchaný ze všech surovin rovnoměrně navrstvíme na upečený korpus
Poleva : ½ hrnku moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, necelou ½ kostky 100% ztuženého tuku ( možno přidat i 1 vejce ). V hrnci rozehřejeme 100% tuk, rozmícháme v něm cukr, kakao, promícháme a lehce vychladlou polevu nalijeme na tvarohovou hmotu
|
Více ... |
Vložil: Minuskaa dne 16.10.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Babiččina trojbarevná buchta , Tvarohová bábovka ... super moučníky!! BABIČČINA TROJBAREVNÁ BUCHTA - VÝBORNÁ KLASIKA
Suroviny na 1. těsto : 150g másla, 120g moučkového cukru, 2 vejce, 150g hladké mouky, ½ kypříku, 5 lžic vody, 2 lžíce kakaa
Suroviny na 2. těsto: 500g měkkého tvarohu ( lepší je balený v papíře jako máslo, než ten vaničkový ), mléko, cukr a vanilkový pudink dle chuti a konzistence
Suroviny na 3. těsto: 200g moučkového cukru, 2 vejce, 1 sklenka oleje, 10 lžic vody, 100g hladké mouky, ½ kypříku
Postup: Jednotlivá těsta postupně smícháme, na předem vymazaný a vysypaný plech nalijeme nejprve tužší 1. kakaové těsto, poté navrstvíme tvarohový krém a zalijeme třetí směsí z oleje a vajec. Pozvolna pečeme do růžova. Mňam…
TVAROHOVÁ BÁBOVKA
Suroviny: 300g polohrubé mouky, 200 g cukru, 200g změklého tuku, 250g měkkého tvarohu, 3 vejce, 1 kypřík, vanilkový cukr, citronová šťáva a kůra z ½ citronu
Postup: Měkký tuk utřeme s cukrem do pěny, přidáme celá vejce a tvaroh, řádně rozmícháme, na závěr přimícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva , vanilkový cukr, šťávu a kůru z citronu. Těsto dáme do řádně vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme na 160% cca 1,5 hod, pak ubereme a dopečeme, zkoušíme špejlí.
Obměna: část těsta obarvíme kakaem a vylepšíme strouhaným kokosem + smetanou J
|
Více ... |
Vložil: Minuskaa dne 29.10.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Nedělní buchta, Mouřenín, Perník
Nedělní buchta
Suroviny: 2 a ½ hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 2 lžíce kakaa, 1 vejce, 1 kypřící prášek, špetka soli, 1 hrnek strouhaných jablek.
Postup: Všechny suroviny smícháme a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (cca 40 min )
Mouřenín
Suroviny: 2 a ¼ hrnku polohrubé mouky, 1 a ¼ hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 1 a ½ kypřícího prášku, 3 lžíce kakaa, 4 vejce, 4 nastrouhaná jablka, ¾ kostky rozpuštěného vychladlého! tuku, případně rum na dochucení
Postup: suché suroviny smícháme, pak přidáme vejce, jablka a tuk, promícháme. Pečeme 30 min. na vymaštěném vysypaném vyšším plechu, pak pokapeme rumem nebo polijeme polevou dle chuti ( citronová – mícháme dohlídka moučkový prosátý cukr s citronovou šťávou )
Perník
Přísady: 400g polohrubé mouky, 250g cukru, 2 lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do perníku, ¼ l mléka ( lepší je podmáslí ), 1 vejce, 10 lžic oleje
Postup: Smícháme suché přísady, poté přidáme i vejce, olej a mléko či podmáslí, šleháme ručně nebo mixérem na hladké těsto. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme cca 35 min na 180°C.
Obměna : těsto před pečením potřeme tvarohem rozmíchaným s cukrem a troškou mléka
|
Více ... |
Vložil: Minuskaa dne 29.10.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Ovocné bublaniny
Letní bublanina
Suroviny : 100g tuku, 180g cukru moučka, 4 vejce, 200ml polotuč. mléka, citronka, 300g polohr. mouky, 1 kypřík , ovoce ( rybíz, borůvky, třešně, jahody - co zahrada a dům dá + cukr na posypání, trošku ml. skořice , drobenka ( příp. 1 tvaroh ) Postup : změklý tuk a cukr utřeme do pěny, přidáme 4 žloutky, přilijeme mléko, citronku a rozmícháme. Na závěr přidáme 300g mouky smíchané s kypříkem, a zlehka vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo pekáč. Poklademe ovocem ( těsto před tím lehce posypu moukou, aby se ovoce nepropadlo ), posypeme vanilkáčem a troškou skořice. Zasypeme drobenkou z másla, hl.mouky a cukru a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C
OBMĚNA: do těsta přidáme kakao a na těsto před vložením ovocem rozetřeme tvaroh rozmíchaný s mlékem a trochou cukru
Rychlý ovocný koláč – bublanina
Přísady: 2 hrnky polohr. mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 1 vanilkový cukr, ½ kypřícího prášku, 1 vejce
Postup: Všechny přísady smícháme a zpracujeme na hladké těsto. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem dle chuti a bohatě zasypeme drobenkou ( máslo, hladká mouka, špetka soli, cukr – promnout )
Jogurtová bublanina
Suroviny: 2 hrnky polohrubé mouky, 2 kelímky bílého 3% jogurtu, 2 vejce, 1 a ½ hrnku cukru krupice, 1 kypřící prášek, špetka soli.
Postup: Smícháme suché suroviny, přidáme i ty ostatní, zpracujeme a vlijeme na vymaštěný vysypaný plech. Poklademe ovocem, posypeme drobenkou, skořicí apod.
|
Více ... |
Vložil: Minuskaa dne 30.10.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
OBLÍBENÉ TVAROHOVÉ KOLÁČE
Švédský tvarohový koláč – Matěje I.
Suroviny - 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučka, 1 prášek do pečiva. Hodně silně vymažeme plech a polovinu tohoto těsta na něj vysypeme
Náplň – smícháme 750g měkkého tvarohu, 1 hrnek cukru, 1/2 l mléka a 3 vejce Tuto hmotu nalijeme na první vrstvu suchého těsta na plechu a zasypeme druhou polovinou suchého těsta. Navrch nastrouháme nebo nakrájíme na tenké plátky Heru nebo máslo (nešetříme), a upečeme. Ač se moučník zdá suchý, díky tuku na povrchu pěkně prosákne i s tvarohem.
Tvarohové řezy II.
Suroviny – 250g Hery, 400 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 žloutek, 2 lžíce šlehačky, 3 lžíce kakaa, špetka soli
Postup - Všechny suroviny zpracujeme a necháme odpočinout v chladu Náplň-1 kg tvarohu, 4 žloutky, zbytek šlehačky, 1 lžíce solamylu, sníh z 5 bílků Postup - Odpočinuté těsto rozděláme na dva díly. Jeden díl nastrouháme na hrubém struhadle na plech, navrstvíme tvarohovou náplň a navrch nastrouháme druhý díl těsta. Upečeme
Tvarohové řezy III.
Suroviny - 300 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 250 g Hery, 1 balíček kypřicího prášku do pečiva. Náplň: 500 g měkkého tvarohu , 200 ml mléka, 2 vejce, 1 balíček vanilkového pudinkového prášku, 200 g cukru moučky, 2 balíčky vanilkového cukru, 100 g sušených borůvek, brusinek nebo třešní Postup - na tvarohovou náplň smícháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, vanilkovým pudinkovým práškem, mlékem a vejci. Nakonec vmícháme sušené ovoce. Prosátou mouku s kypřicím práškem promícháme s cukrem. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Polovinu sypké směsi navršíme na plech a polijeme tvarohovou náplní. Na ni nasypeme druhou polovinu sypké směsi a uhladíme. Na celý povrch rozložíme Heru nakrájenou na plátky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu a pak nakrájíme na porce. Můžeme na talířku zdobit šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
|
Více ... |
Vložil: Minuskaa dne 8.11.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
TVAROHOVÉ KOLÁČE Tvarohový koláč - Suroviny - 1 kg měkkého tvarohu, 250 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, asi 3 lžíce hrubé mouky, 1 kypřící prášek , rozinky Postup - smícháme vejce a oba cukry, vmícháme tvaroh a na závěr mouku s kypřícím práškem. Všechny suroviny umícháme dohlídka a přisypeme rozinky. Nalijeme na moukou vysypaný plech, můžeme posypat drobenkou, dáme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova.
Tvarohový koláč s ovocem - Těsto: 300 g hladké mouky, 150 g tuku, 50 g pískového cukru, 2 žloutky, mléko na zadělání, ovoce (broskve, švestky, třešně, meruňky)
Tvarohová hmota: 500 g tvarohu, 50 g tuku, 100 g pískového cukru, 2 bílky.
Postup: Na vále rozdrobíme mouku s tukem a cukrem jako na drobenku. Postupně přidáme žloutky a trochu mléka. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Poté těsto rozdělíme na dvě části - jednu menší (z ní uděláme mřížky) a jednu větší na základ. Větší kus těsta vyválíme na obdélníkovou placku a položíme na tukem vymazaný plech. Na placku nalijeme tvarohovou hmotu. Ze zbylého těsta vyválíme válečky, které poskládáme na tvarohovou hmotu tak, aby tvořily mřížku. Do každého okénka dáme kousek ovoce. Moučník zvolna upečeme ve vyhřaté troubě. Hotový koláč pocukrujeme. Příprava tvarohové hmoty: Tvaroh utřeme s máslem a cukrem, nakonec do něj opatrně přimícháme tuhý sníh z bílků
Tvarohový koláč s pudinkem - Suroviny - těsto: 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 150 g tuku (Hera, máslo), 100 g pískového cukru, 1 vejce.
Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 2 lžíce másla, 400 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 80 g cukru, 1 vanilkový cukr, citronová kůra
Postup - ve větší míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, rozpuštěný tuk a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme krátce uležet v chladu. Připravíme si náplň. V mléce smícháme pudink, oba cukry a citronovou kůru. Uvaříme hustší pudink a ještě do horkého vmícháme máslo, po částech tvaroh a nakonec vejce. Těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme na dva stejné pláty o velikosti pečícího plechu. Ten vyložíme pečícím papírem, na něj položíme jeden plát těsta, na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a překryjeme druhým plátem těsta. Pečeme pozvolna při 140°C asi 30 minut. Po upečení nakrájíme a posypeme cukrem moučkou.
|
Více ... |
Vložil: Minuskaa dne 23.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
TIRAMISU - VÍCE VARIANT Tiramisu – pravý italský recept Suroviny – 3 vejce, 100g cukru, 250g sýra mascarpone ( příp. 1 nízkotučný tvaroh + malá zakysaná smetana ), amaretto dle chuti ( rum ), 100g-200g dlouhých piškotů, 4 hrnky silné rozpustné kávy
Postup - Oddělíme žloutky od bílků, žloutky smícháme s cukrem do hladkého krému. Do žloutkové hmoty přidáme mascarpone, z něhož případně slijeme vodu a vymícháme do hladkého krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh, smícháme jej s krémem. Připravíme si silnou kávu espreso. Přidáme do ní lžíci likéru, namáčíme piškoty a dáváme pozor, aby nenasákly příliš – neudržely by tvar. Skládáme je vedle sebe do řady, vytvoříme jednu řadu . Davme je těsně vedle sebe bez mezer. Pote zalijeme krémem, na povrchu uhladíme, posypeme hustě klasickým kakaem, tak, že je pokryta celá plocha krému. Vychladíme v lednici na 2-3 hodiny a podáváme s kávou.
Tiramisu I.Suroviny - 300 ml silné rozpustné kávy, 150 ml mandlového likéru Amaretto, 500 g jemného tvarohu, 600 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 250 g cukrářských piškotů, 100 g hořké čokolády, 50 g pražených mandlí
Postup - smícháme kávu a likér. V míse ušleháme tvaroh s uvařeným, vychladlým pudinkem. Třetinu piškotů namočíme v kávě s likérem a vyložíme jimi dno větší formy. Zakapeme kávovou směsí, přidáme třetinu nastrouhané čokolády a krému. Stejně postupujeme u zbylých dvou třetin surovin. Tiramisu podáváme vychlazené. Ozdobíme zbylou čokoládou a nasekanými mandlemi.
Tiramisu II.Suroviny: 2 balíčky cukrářských piškotů, 2 pomazánková másla, 2 šlehačky, 15-20 dkg moučkového cukru, silná káva, rum
Postup: pomazánkové máslo, šlehačku a cukr ušleháme v jemný krém. Uvaříme silnou kávu, necháme zchladnout a přimícháme rum. Hranatou nádobu vyložíme potravinářskou folií. Dno misky pokryjeme piškoty a pokapeme je kávou s rumem. Na piškoty rozetřeme polovinu krému, na krém zase kávu a navrch uhladíme zbytek krému. Dáme do ledničky na 24 hodin uležet. Před podáváním sypeme kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.
Tiramisu III. ( nízkotučné)Těsto : 2 balíčky piškotů, 1 šálek rozpustné horké kávy . Krém : 1 kelímek sýra cottage, 1 kelímek vanilkového jogurtu , 150ml smetany ke šlehání, rum dle chuti , moučkový cukr (množství dle chuti)
Postup : Na dno dortové formy rozložíme piškoty, pokapeme kávou a dáme krém, který ušleháme z uvedených ingrediencí.Takto vrstvíme dále, poslední vrstvu tvoří krém. Zabalíme mikrotenovou potravinářskou folií a dáme do ledničky ztuhnout, nejlépe přes noc. Před podáváním posypeme grankem. |
Více ... |
Vložil: Minuskaa dne 23.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
DALŠÍ VARIANTY TIRAMISU Tiramisu IV.
Suroviny : 250g lučiny, 200g žervé, 4 vejce, hrnek cukru (dle chuti, 0,3 cl rumu nebo brandy, silná mocca káva, 400g cukrářských piškotů, tuhá kysaná smetana, kakao Postup : V misce vyšleháme do jemna sýry, přidáme žloutky a kysanou smetanu, šleháme, ušleháme si sníh z bílků a postupně do něj zašleháme ¾ cukru, poté jej vmícháme k sýrové hmotě. Do uvařené kávy s rumem namáčíme piškoty, necháme je jen lehce nasáknout, rozložíme je na plech nebo do misek, na piškoty vrstvíme krém, kakao a znovu opakujeme. Dáme vychladit do lednice a druhý den podáváme
Tiramisu V.
Suroviny - 2 balení piškotů, 2 šlehačky, 2 sáčky ztužovače do šlehačky, 2 vanilkové cukry, 3 lžičky rumu, 1 šálek uvařené mocna kávy, 2 pomazánková másla, 4 lžíce Granka Postup - uvaříme si kávu a do ní přidáme rum. Ušleháme nebo umícháme pomazánková másla, smetany ke šlehání, ztužovače a vanilkový cukr. Do kulaté formy vložíme folii nebo pečící papír, do kávy namáčíme piškoty a vkládáme po celé ploše formy. Na piškoty naneseme asi centimetrovou vrstvu ušlehané hmoty. Vrstvíme piškoty a hmotu do té doby, dokud nedojdou piškoty. Poslední vrstvu potřeme vrstvou krému. Necháme asi hodinu ztuhnout v lednici. Pak dort nakrájíme a posypeme Grankem.
Tiramisu VI. (pomerančové)
Suroviny - 2 mandarinkové kompoty (cca 300 ml) ,125 ml šlehačky ,250 g sýru Mascarpone ,250 g tvarohu , 80 g cukru , 3 lžíce pomerančového likéru , 200 – 250 ml pomerančové šťávy ( 100% pomerančový džus) , 1 balíček dlouhých piškotů , kakao , plátky pomerančů na ozdobu Postup : kompotované mandarinky přecedíme a necháme odkapat. Šlehačku vyšleháme dotuha. Mascarpone a tvaroh utřeme do hladka s cukrem. Přidáme 3 lžíce pomerančového likéru. Do tvarohového krému opatrně přimícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy. Dno formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně pokládáme odkapané mandarínky a potřeme je polovinou tvarohového krému. Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ni pokládáme piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme. Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce. Před podáváním poprášíme moučník kakaem |
Více ... |
Vložil: Minuskaa dne 23.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
ZAPEČENÉ TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM, PEKINGSKÉ MASO Zapečené těstoviny s kuřecím masem, špenátem a smetanou
Suroviny - kuřecí prsa, 1 balíček špenátu, 250ml šlehačky, 1 balení širokých nudlí nebo třeba spirálek, česnek dle chuti, eidam na posypání, 3 trojúh. tav. sýra, špetka soli Postup - kuřecí prsa osmahneme na oleji, osolíme, lehounce opepříme a vyjmeme, udržujeme v teple. Uvaříme si těstoviny v osolené vodě s lžící oleje, poté je prolejeme studenou vodou. Na tuku po osmaženém mase rozmrazíme špenát, podlijeme troškou vody, ochutíme solí, pepřem a prolis. česnekem, podusíme. Přidáme tavený sýr, smetanu a povaříme, dokud se sýr nerozpustí. Přidáme maso a prohřejeme jej. Vymastíme pekáček nebo keramickou zapékací mísu, vložíme těstoviny, zalijeme touto omáčkou a BOHATĚ zasypeme sýrem, zapečeme a podáváme --- Je to lahůdka, já ty těstoviny s omáčkou promíchávám předem v míse, aby se špenát dostal opravdu na každou těstovinu
Pekingské maso – výborná minutka
Suroviny: kuřecí prsa, sůl, pepř, grilovaní koření, kari, sojová omáčka, škrob (Naturamyl), 1 vejce, slané arašídy – malá hrstička, pekingské zelí, asi ½ hlávky.
Postup: kuřecí maso omyjeme, osušíme,nakrájíme na tenké nudličky nebo na kostky. Vložíme do misky, osolíme, opepříme, zasypeme kari a grilovacím kořením, promícháme-rukou je to nejlepší. Zalijeme sojovkou, zasypeme škrobem, znovu promícháme, poté vyklepneme do směsi vejce, přisypeme arašídy, promícháme.
Necháme chvilku uležet, pak zprudka pečeme na pánvi. Mícháme, opékáme a když maso krásně změkne ( netrvá to dlouho a vajíčka se rozhodně nespálí ), přisypeme opláchnuté nakrájené pekingské zelí, směs propaříme, prohřejeme (klidně pod pokličkou ), až zelí jakoby zesklovatí.
Je to výborná směs vhodná k rýži….!!!!
|
Více ... |
Vložil: Minuskaa dne 16.10.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
řezy rafaello a cookies Rafaelo řezy (výborné) Těsto : ¾ hrnku cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 kypřící prášek, 1 hrnek mléka, 2 vejce, ½ hrnku oleje. Drobenka : ½ hrnku cukru moučka, ¾ hrnku kokosové moučky. Poleva : 1 kelímek šlehačky Postup - předehřejeme si troubu na 170 °C , hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Ze všech ingrediencí na těsto vyšleháme hladkou hmotu, kterou vylijeme do připraveného plechu. Dobře promícháme kokos s cukrem a rovnoměrně touto směsí posypeme těsto. Pečeme necelých 20 minut, kokos by neměl zrůžovět, takže je nutné ho při pečení hlídat. Ihned po vyjmutí plechu z trouby zalijeme celý moučník tekutou šlehačkou a necháme odležet. Pak moučník nařežeme a podáváme.
Americké čokoládové cookies
Suroviny - 500 g polohrubé mouky, 1/2 kypřicího prášku, 1 lžička soli, 250 g Hery, 150 g cukru krupice, 150 g hnědého cukru, 350 g hořké čokolády, 1 lžička vanilkového aroma, 30 g vlašských ořechů, 2 vejce Postup:. Utřeme oba cukry, Heru a vejce do pěny. Přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem a nakonec asi 2/3 nasekaných ořechů a čokolády. Z hmoty tvoříme kuličky a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Čokoládu a ořechy nakrájíme na drobné kousky a sypeme je na kuličky. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut. Po upečení přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.
Americké cookies (hrnečkové)
Suroviny - 2 1/4 hrnku hl. mouky, hrnek změklého másla, 3/4 hrnku cukru, 3/4 hrnku hnědého cukru, 1 vejce, lžička sody, 1/2 lžičky soli, 1 hrnek nasekaných oříšků, kousky čokolády
Postup - Smícháme oba cukry, máslo a vejce. Přidáme mouku, sodu a sůl. Těsto by mělo být tužší. Nakonec přimícháme oříšky a čokoládu. Vypracujeme kuličky o průměru cca 2-3 cm a dáme na plech dál od sebe. Pečeme při 180 stupních, dokud se kuličky neroztečou do tvaru cookies. Na krajích mají být cookies být křupavé a uprostřed měkké |
Více ... |
Vložil: Minuskaa dne 23.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Články 1 až 10 z 28 [Dalších 18 >>] |
|