Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Varime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-)


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 30 [Dalších 10 >>] 
 Kuřecí v jogurtuVarime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-)

Marináda:

bílý jogurt,česnek(utřený),provensálské koření,sůl,vegeta.(všedle chuti )

Kuřecí maso nakrájet na pláty a naložit do marinády.Čím dýl tím líp(nejlépe přes noc).Před smažením dosolíme a obalíme v hladké mouce.Smažíme na oleji do zlatova.

Podává se s bramborem nebo pečivem.

Více ...
Vložil: Andrea a Kuba 12/03 dne 19.7.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře s hořčicíVarime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-)

Kuřecí řízky,hořčice plnotučná,cibule,šlehačka,sůl.

Postup: cibuli nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na oleji,kuře nakrájíme na nudličky,osolíme a dáme na cibulku.Kuře obděláme,opekáme a podusíme.Když je kuře hotové přidáme hořčici asi dvě polévkové lžíce a zalijeme šlehaškou.Lehce povaříme a dle chuti ještě přidáme hořčici.

Podáváme s těstovinami nepo pečivem.

 

Více ...
Vložil: Andrea a Kuba 12/03 dne 26.6.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Super bešamel na maso nebo těstovinyVarime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-)

Šunka 20dkg,tatra mléko,kysaná smetana,pažitka-sušená nebo čerstvá,hera nebo něco podobného,cibule-1velká,tavený sýr dle potřeby hustoty hmoty.

Postup:cibulku na jemno nakrájenou podusíme na heře(necháme zesklovatět-NESMÍ ZHNĚDNOUT),pak přidáme šunku nakrájenou na nudličky,vše obděláme.Zalijeme tatrou a přidáme pažitku.Když je tatra prohřátá přidáme tavený sýr a necháme rozpustit.Do hotové směsy přidáme dle chuti pár lžic kysané smetany.

Přeléváme těstoviny,maso nebo jen brambory.Moooooc dobrý.Dají se přidat houby.

Více ...
Vložil: Andrea a Kuba 12/03 dne 26.6.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 KoláčkyVarime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-)

30 dkg polohrubé mouky

2 tavené sýry (větší, např. Apetito)

1 Stella (pozor ne Hera a pod !!! )

 

Vypracujeme těsto, dáme na chvilku do ledničky, mezitím si připravíme náplně (tvarohovou - tvaroh, trochu mléka, žloudek, cukr), povidlovou, ořechovou atd - podle chuti).

Z těsta vytvoříme malé kuličky, z nich koláčky, potřeme okraje rozšlehaným vajíčkem, dáme náplň, dál např. rozinky, žmolenku, kdo co chce......:))

Pečeme při cca 150 stupních (chce to fakt vyzkoušet, každá trouba je jiná), dokud okraje nezačnou malinko zlátnout. Horké obalíme v moučkovém cukru.

Jsou výborné a rozplývají se ještě za několik dní (pokud teda vydrží....:))) !!!

Více ...
Vložil: Viki, 1/04 dne 26.6.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bezva KuřeVarime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-)

Kuřecí paličky(horní nebo dolní stehna),sýr na strouhání -cihla červená,šlehačka,sůl a trochu Hery nebo másla.

Postup-do pekáčku nebo remosky dáme trochu másla nebo hery(není třeba moc), kuře osolíme a vložíme, zasypeme bohatě strouhaným sýrem(nešetřete) a zalijeme šlehačkou.No a pak už jen pečeme a papáme.

Je to dobré s chlebem i s bramborem.

Více ...
Vložil: Andrea a Kuba 12/03 dne 25.6.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 TIRAMISU č5Varime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-)

300g lučiny,120ml šlehačky,1 ztužovač šlehačky,3 žloutky,sníh ze tří bílků,1 vanilinový cukr,krystalový cukr dle chuti,piškoty  asi necelé 2 balení,2 deci velmi silné černé kávy,mandlový likér Amaretto(nedoporučuji nahrazovat,ale pokud už ano tak rumem),čokoládová rýže nebo kakao.

Postup: žloutky,lučinu,vanil a krystal cukr utřeme do hladka,Šlehačku se ztužovačem ušleháme.Vše smícháme dohromady a nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků.Do mísy položíme nejprve vrstvu piškotů které zakapeme černou kávou a hojně polijeme Amarettem.Pak pokladem krémem.Takto posupujeme stale dokola.Poslední vrstva by měla být krém,který posypeme čokoládovou rýží nebo kakaem.

Dobrou chuť.Doporučuji koupit opravdu Amaretto.Není tak drahé a vydrží opravdu dlouho a hlavně chutná samotné mooooc mooooc moooc.

 

 

Více ...
Vložil: Andrea a Kuba 12/03 dne 16.5.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 TiramisuVarime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-)

I. Tiramisu po česku:

Ingredience: 2 balíčky  piškotů, 2  pomazánková másla, 2 šlehačky, 200 g moučkového  cukru, silná káva,  rum
Postup přípravy: Pomazánková  másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Dno nádoby vyložíme  piškoty namočenými  v kávě s rumem. Na ně navršíme část  krému. Postup ještě jednou zopakujeme a  navrch uhladíme zbytek  krému. Dáme do chladu na 24 hodin uležet. Před podávání  posypeme  kakaem

 

II. Tiramisu podruhé:
Ingredience: 350 g dlouhých  piškotů, 4 vejce, 400 g sýra Mascarpone, 4 lžíce moučkového  cukru, 6 šálků hořké  kávy (můžeme lehce osladit)

Postup přípravy:  V misce  vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme  sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme  v kávě, rozložíme na  rovný tác, dáme vrstvu sýrového krému, vrstvu namočených  piškotů, vrstvu sýrového krému... Končíme vrstvou piškotů,  které hustě posypeme  kakaem. Dáme do lednice ztuhnout.

III. Borůvkové Tiramisu:

Ingredience: 2 balíčky  dětských  piškotů, 2 velké(400g) bílé jogurty, borůvková  marmeláda

Postup přípravy: Do  dortové formy  naskládáme piškoty, na ty nalijeme vrstvu jogurtu,  tu potřeme marmeládou, opět  naskládáme piškoty, nalijeme  jogurt a potřeme marmeládou, na kterou naskládáme  poslední  vrstvu piškotů. Zakryjeme alobalem, zatížíme (např. položíme  na alobal  1 kg cukru) a necháme do druhého dne ztuhnout v ledničce.

Více ...
Vložil: Kala+roštěnka03+rošťák07 dne 14.5.2004| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 BEBE buchtaVarime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-)

PIŠKOT:16 dkg cukru, 16 dkg polohrubé mouky, 4 vejce, 1 prášek do pečiva

KRÉM: 1l mléka, 3 vanilkové pudinky (lze obměňovat jiné) = uvařit, pak do toho zašlehat: 15 dkg Hery, 1 vanilinový cukr

POLEVA: 25 dkg cukru, 10 dkg másla, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 2 lžíce horké vody

Postup: na vychladlý piškot nalejeme krém, na vlažný krém naskládáme BEBE sušenky (asi 2 balení těch hranatých v červeném obalu), pokameme rumem a polijeme polevou. Necháme vychladit v lednici. Dobrou chuť!!

 

Více ...
Vložil: Kala+roštěnka03+rošťák07 dne 14.5.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Česnekovo česneková pomazánka ...... z česneku :o))Varime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-)

2 pomazánková másla (bez příchuti)

2 rajské protlaky (kečup nedávat, tolik nebarví)

Vegeta nebo Podravka nebo cokoliv co solí (klidně s glutamanem, děti do 3 let stejně prskají)

ČESNEK - podle toho, kdo kolik vydrží - na toto množství klidně 3 - 4 hlavičky


Česnek prolisovat do misky, přidat pomazánková másla a rajské protlaky (bez piksliček - špatně se vstřebávají!!!), dosolit a rozmíchat (našlehat). Potom nechat uzavřené uležet a mazat. Na cokoliv - na jednohubky, na chlebíčky, na toasty, na slané tyčky .......

Báječné, skvělé, dokonalé, antiseptické, protizánětlivé - DOBROU CHUŤ

P. S. Před líbáním raději nabídnout oběma partnerům, jinak jeden většinou nepřežije.

 

Více ...
Vložil: simap dne 5.5.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nešťastný štrůdlVarime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-)

Jedna omega (ztuzene rostlinne tuky a oleje - nepisou jake), 13 lzic mouky (muzes dat pohankovou nebo ryzovou, ty jsou bezlepkove) a 13 lzic vody, spetka soli. Uvalis kulicku, rozdelis na tri a nechas tricet minut stat. Pak z prvni vyvalis tenoucky ctverec (asi 30x30), doprostred das strouhanku, na ni nastrouhana jablka (ty ja mam uz nachystana od zimy, kdy oloupu jabka, nastrouham a zavarim, bez niceho, jen takhle cisti) - muzes jich tam dat klidne hodne. Pak rozinky (jestli muzes) nebo orechy (ty asi nemuzes), nebo nic, no a posypes to skoricovym cukrem. Narezes volne od stredu mirne sikmo k okraji a na sridacku prekladas pres sebe (balis jako miminko do zavinky. Das na vymazany a vysypany plech napric (nebo na pecici papir). Vlezou se ti tam i ty dalsi dva na jeden plech. Je to moc dobre krehke. Pece se to pri 150st. asi pul az trictvrte hodiny, deset min pred koncem peceni to potres rozslehanym vejcem (pro tebe asi jen zloutkem) kvuli zlate barve ale nemusis to potirat vubec. Pro ctyri lidi je lepsi udelat rovnou z dvojnasobne davky. Moje mama tam nedava ani ten cukr, kdyz se daji sladci jabka, tak staci jen skorice.
Myslim, ze by se ti mohl tenhle recept v ramci tve diety libit.
​​​​​

Více ...
Vložil: Blaňulák, 12/03, 07/05, 06/08 dne 16.4.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 30 [Dalších 10 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.