|
Deník Varime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-)
[<<Předchozích 20] Články 21 až 30 z 30
|
| Testoviny s pestem a parmazanem | Varime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-) |
|
K tomuhle receptu vlastne staci jen ten nazev a vite vsechno;-)) Uvarime testoviny, pridame lzicku az dve pesta (pry se da koupit i v Cechach-maji ho ve sklenicce, ktera stoji kolem 50Kc v regalech s kecupem apod.-je to smes bazalky, olivoveho oleje a jader piniovych orisku) a parmazan a radne promichame...tot vse, je to mnam mnam mnam, prave si to varim k obedu. Pro P., ktery je masozrout, tam pridavam orestovanou slaninu nebo nadrobno nakrajeny tvrdy salam, kdyz uz to clovek restuje, muze pridat rajcata apod. Ale jak rikam, mne to desne chutna jen s pestem a parmosem. Jdu si dat do nosu. |
| Více ... |
| Vložil: Spravce dne 17.3.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Indická miska | Varime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-) |
|
Kuřecí prsní řízky nakrájím na kousíčky, naložím do kari a oleje a rozehřátého medu přes noc. Osolím, osmahnu na oleji, přidám kousky kompotovaného ananasu a chvíli podusím, podlévám šťávou z ananasu. Když to nedělám pro děti (to dávám i málo kari, asi to není nejzdravější dětská výživa, ale občas...), přidám i loupané mandle. Úplně nakonec to přeleju smetanou a popř.zahustím škrobem (ale není potřeba). S rýží skvělá věc - miluju. |
| Více ... |
| Vložil: Dasi dne 11.3.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Zapečené brambory se smetanou | Varime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-) |
|
Syrové brambory -oloupané- nakrájím na kousky (plátky nebo kostky), cibuli na kolečka nebo kostičky, maso (křecí řízky, vepřové vykošť.kotlety..) můžeme nakrájet nebo nechat na plátky. Vrstvíme do zapékací misky brambory, sůl, cibule, maso atd. končím brambory. Nakonec zaliju smetanou a dám na 200°C péct 1-1,5h. |
| Více ... |
| Vložil: Dasi dne 11.3.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Brambory v alobalu | Varime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-) |
|
Oloupané syrové brambory nakrájím na plátky, vždy porci zabalím do balíčku z alobalu, osolím. Peču.
Může se přidat i syrové maso, cibule, zelenina. Je to super. Lze i v létě venku na grilu. |
| Více ... |
| Vložil: Dasi dne 11.3.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Tortille | Varime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-) |
|
Nevím, jeslti jsou u vás k dostání tortille, ale pokud ano, tak stačí trochu rozehřát v troubě, naplnit sýrem, šunkou, zeleninou (třeba čerstvě nakrájená syrová paprika), zatočit a nechat chviličku zapéct. Celé to trvá tak deset minut a je to moc dobré. Jo, studené tortille nejdou zamotat, proto se napřed musí prohřát. Fakt stačí chvilička. Dá se to udělat i v mikrovlnce (cca 1 minutu na ohřátí a jednu na zapečení, ale v té mikrovlně se tak trochu rozmočí či co)
sally |
| Více ... |
| Vložil: sally dne 9.3.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Těstoviny se zelím | Varime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-) |
|
To mám moc ráda:
Těstoviny jakékoliv a libovolné množství uvařit a dát na plech s kysaným zelím (1 sklenice z obchodu postačí), do toho opečený salám (tak 20-30dkg, klidně točenej) a anglickou slaninu na kostičky (taky opečenou, 20dkg) a zapéct v troubě ca 20 minut. K tomu ještě přikusuju kyselý okurky a jelikož jsem zvrhlík, občas na to kydnu kečup:-))) |
| Více ... |
| Vložil: Kala+roštěnka03+rošťák07 dne 9.3.2004 | | 1 komentář | Přidej komentář |  |
|
|
| Sýrová polévka s vejcem | Varime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-) |
|
120g taveňáku ,20g másla,asi 1l vody,1 vejce,400g brambor,sůl, kmín, pažitka nebo petrželka
oloupané a na kostičky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka, přidáme taveňák a chvíli povaříme. Těsně před podáváním zjemníme kouskem másla a přidáme nakrájené, natvrdo uvařené vejce a jemně nasekanou pažitku či petrželku.
Mňam, vypadá jak mlíčná, ale nechutná tak. |
| Více ... |
| Vložil: Kala+roštěnka03+rošťák07 dne 9.3.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Rybičky | Varime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-) |
|
Grilovací koření na ryby od Kotányi Adriatic, rozetřený česnek, olej, nějaké rybičky, výborné jsou sledě.
Rybičky nechat rozmrazit v teplé osolené vodě, rozkrojit, vyčistit, uřezat hlavy. Pak potřít olejem (vevnitř i venku), na to rozetřený česnek (dovnitř i ven), posypat kořením Kotányi (vevnitř i venku) a opéct na pánvi. Na pánev dát za studena!! Nedávat do horkého oleje. Vynikající s opečenýma bramborama, kaší nebo obyč. brambory.
|
| Více ... |
| Vložil: Kala+roštěnka03+rošťák07 dne 9.3.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pstruh nebo i treska. | Varime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-) |
|
Milé dámy ryby jsou zdravé. A chceme mít chytré dětičky - není-liž pravda?? Jodu trošku by to chtělo...
Takže: vykuchaný pstruh, nebo i tresku norm. lze použít, i candáta..
Na každou rybu si připravíme alobal její velikosti.
Tresku můžeme balit i po dvou - smrskne se.Na alobal nakapeme olivový olej, trochu cibulky přidáme, pak šup na něj s rybou.
Dovnitř ryby kuličky zeleného pepře, jalovce, petrželovou nat, i trošku syrové cibule. Na rybu poklademe totéž, zakapeme olivovým olejem a zabalíme.
Uděláme takový balíček - jeden balík - jedna porce.
Alobal několikrát zezhora propícháme jehlou nebo nůžkama, aby se odparovala vlhkost. Můžeme si u toho představovat tchýni, nebo manžu co je pořád
pryč - jak je libo.
Dáme do trouby 200 stupnů na zhruba dvacet minut - krásne to začne vonět.
Dobrou chut přeje Věrka
|
| Více ... |
| Vložil: Vesi.. dne 9.3.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Rýžový nákyp | Varime zdrave, chutne a hospodarne...a hlavne rychle;-) |
|
2 sáčky rýže 100g cukru 3 vejce 1/3 másla 1 merunkový kompot
Rýži uvaříme ve vodě s trochou oleje (aby se neslepila). Zloutky utřeme s cukrek a máslem a přidáme ještě teplou rýži. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do ryžové směsi. Na pekáčdáme vždy vrstvu rýže a vrstvu meruněk, končíme opět rýží nebo můžeme udělat sněhovou čepičku. Pečeme v troubě asi 45min při 180stupních.
 |
| Více ... |
| Vložil: Blaňulák, 12/03, 07/05, 06/08 dne 8.3.2004 | | 1 komentář | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 20] Články 21 až 30 z 30 |
|