|
Deník Receptíky II.

[<<Předchozích 20] Články 21 až 30 z 86 [Dalších 56 >>]
|
| Jablečný punč... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
0,5 l bílého vína
0,5 ml jablečného moštu
2 lžíce tekutého medu
2 hřebíčky
celou skořici
hvězdičku badiánu
lžíci citronové šťávy
1 jablko
0,5 dcl rumu
Postup:
Oloupané, nakrájené jablko dáme do velkého hrnce, přidáme ostatní suroviny mimo rumu a společně přivedem do varu. Poté sundáme z plotýnky a necháme dalších 15 minut louhovat. Na závěr přidáme rum a punč přecedíme do sklenic.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Jogi čaj z Indie... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
Kondenzované mléko,
surový cukr, nebo med,
černý čaj,
voda.
Koření:
Masale, nebo Jogi,
anýz,
hřebíček.
Postup:
Vařit koření, 15-20 minut. Slít, přidat černý čaj a vařit další tři minuty. Opět scedit a přidat kondenzované mléko.
Osladíme (cukr, nebo med), povařit cca jednu minutu. necháme ustát.
Poznámka:
Pokud použijeme kondenzované mléko slazené, čaj už nesladíme!!
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kapr na česneku... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
Kapr,hladká mouka,pálivá paprika,sůl,česnek,černé pivo,máslo
Postup:
Promícháme hladkou mouku s pálivou paprikou a porce kapra osolíme a obalíme.
Poté rozpustíme v pekáči máslo a opečeme z jedné strany na prudko.Otočíme a zasypeme nakrájeným česnekem a podlijeme půl litrem černého piva
Necháme vypéct a podáváme s hranolky.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kapří hranolky... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
Kapří filety (vykoštěné , trocha sojové omáčky,
hladká mmouka, sůl pepř, vajíčko, koření na ryby a olej na smažení.
Postup:
Z vykošteného kapra nařežeme cca 1 cm široké hramolky, které naložíme do směsi vejce a sojové omáčky a koření na ryby, podle chuti připepříme a dosolíme.Hranolky necháme uležet,
(nejlépe do druhéhodne) po odležení obalíme v hledké mouce a z prudka opečeme ve větším množství tuku. Podáváme s bílým chlebem nebo vekou.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Katův šleh... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
2 krabičky Blanice
1 balíček olomouckých tvarůžků nebo Romaduru
pivo
Postup:
Sýr Blanice ušleháme s tukem, zašleháme olejovky, přidáme strouhanou cibuli, šťávu z citronu, dle chuti sůl a pepř. Pomazánku namažeme na plátky veky, ozdobíme paprikou, rajčetem a podobně
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kokosové řezy | Receptíky II. |
|
Suroviny:
7 bílků 35 dkg pískového cukru 25 dkg kokosu 10 dkg hrubé (polohrubé) mouky Nugát - 7 žloutků 7 lžic mletého cukru 3 lžíce kakaa 7 lžic svařeného mléka Krém - 25 dkg másla 2 lžíce mletého cukru Čokoládová poleva - 20 dkg čokolády na vaření 10 dkg ztuženého tuku
Postup:
Z bílků ušleháme sníh a smícháme s cukrem, kokosem a moukou. Dáme na vymaštěný plech upéct do růžova.
Nugát - všechny suroviny šleháme v páře do zhoustnutí a pak občas až do vychládnutí Krém - máslo utřeme s cukrem dohladka
Potom krém smícháme s nugátem a vzniklou směsí potřeme základ a polejeme čokoládovou polevou (čokoládu i tuk rozpustíme ve vodní lázni - každé zvlášť - a potom smícháme).
|
| Více ... |
| Vložil: deníkMělníka dne 7.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Královský višňový dort | Receptíky II. |
|
Suroviny:
Na těsto:
100g másla 100g cukru 60g polohrubé mouky 40g pokrmového škrobu 1/2lžičky mleté skořice 2 rovné lžičky prášku do pečiva 4 čerstvá vejce 75g jemně nastrouhané moka čokolády 25g kakaového prášku/hořkého/ 75g jemně mletých loupaných mandlí.
Na náplň: 400g kompotovaných nebo mražených višní 500g smetany ke šlehání 1 sáček vanilkového cukru 7 lžíc višňové šťávy
Na ozdobení: 60g čokoládových hoblinek
Kromě toho: 1 dortová forma na pečení o průměru 26 cm tuk a hladká mouka na vymazání formy
|
| Více ... |
| Vložil: deníkMělníka dne 7.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Krém s hroznovým vínem... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
6plátků želatiny,1vanilkový lusk,150ml mléka,3vejce,60g cukru krupice,150ml bílého mléka,100ml smetany,500g modrého hroznového mléka,meduňku na ozdobu
Postup:
1.Želatinu namočíme do studené vody.Vanilkový lusk rozkrojíme ,dřeň vyškrábeme,obojí vložíme do mléka a svaříme.
2.Oddělíme žloutky od bílků.Ve vodní lázni utřeme žloutkys dvěma třetinami cukru.Svařené a trochu schladlé mléko přecedíme ke žloutkům. Přidáme nabobtnalou vymačkanou želatinu a mícháme tak dlouho,až se rozpustí.
3.Nádobu s krémem dáme do studené vodní lázně a mícháme do vychladnutí.Přilijeme bílé víno a opatrněvmícháme do krému.Pak ho dáme asi na pl hodiny do chladničky.Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně do něj zašleháme třetinu cukru.
4.Smetanu ušleháme do tuha a smícháme s houstnoucím krémem.Přimícháme bílkový sníh.Hroznové víno omyjeme a jednotlivé bobule rozkrájíme na půlky(pokud mají větší pecičky,odstraníme je),dáme do pohárků a přelijeme vinným krémem a povrch ozdobíme hroznovým vínem a meduňkou.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Likér dokonalý lásky... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
10g škorice
20 plátkov citrónu
15g tymiánu
5g koriandra
5g muškátového kveta
5g vanilky
1kg práškového cukru
Postup:
15 dní macerujte v jednom litri liehu. Každý deň premiešajte.
Na 15 deň si zvlášť pripravte sirup z pol litra vody a 1kg práškového cukru. Všetko spolu zmiešajte.
Poznámka:
Vypite jeden likérový pohárik pred milovaním
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Losos na víně... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
1 kelímek smetany
1 sklenka bílého vína
2 lžíce kečupu
40g tvrdého sýra (Eidam 30%)
máslo
citron
pepř, sůl, kopr
Postup:
Lososa (staek) nakrájíme na cca 5cm plátky, osolíme,
opepříme a na másle z obou stran osmahneme.
Mezi tím připravíme omáčku, nastrouháme sýr, přidáme smetanu,
víno, kečup a šťávu z jedné poloviny citrónu.
Mírně osmaženého lososa vložíme do pekáče, zalejeme omáčkou,
přidáme špetku kopru a zhruba 30min pečeme v troubě. Podáváme s bramborem a plátkem citrónu |
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 20] Články 21 až 30 z 86 [Dalších 56 >>] |
|