|
Deník Receptíky II.

[<<Předchozích 30] Články 31 až 40 z 86 [Dalších 46 >>]
|
| Malinová Caipirinha... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
5 cl brazilské pálenky Cachaca
3 lžíce malin (i zmražených)
2 lžíce třinového cukru
1 limetka
ledová tříšť
Postup:
Do sklenky vložíme na čtvrtky nakrájenou limetku, cukr, maliny a paličkou vše podrtíme. Přilijeme pálenku a sklenici doplníme ledovou tříští. Nápoj promícháme.
Tak na zdraví |
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Moučník z čokolády Margot... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
1 čokoláda Margot, 1 hrnek moučkového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1a1/4 prášku do pečiva, 2 vejce, 1 šlehačka, 1/2 dcl oleje, mléko
Na polevu: 1žloutek, 10dkg mouč.cukru, 10dkg másla, lžíce kakaa, rum
Postup:
Smícháme dohromady všechny sypké přísady, přidáme všechny tekuté přísady a zamícháme. Vlijeme na plech a upečeme. Po upečení polejeme polevou.
Poleva: všechny přísady smícháme dohromady
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Moučník z chleba... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
1/4kg usušeného a prosátého chleba
6dkg másla
3 žloutky
15dkg cukru
Postup:
Třeme máslo, cukr a žloutky. potom přidáme chleba,
koflík studeného mléka, na špičku nože skořice,
dva roztlučené hřebíčky, velkou lžíci kakaa,
sníh ze 3 bílků a 1/2 prášku do pečiva.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Nápoj při nachlazení... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
1/2 sáčku velkozrnných krup
2 citróny
4 lžíce medu
Postup:
Kroupy namočíme přes noc.
Druhy den slejeme vodu z krup do hrnce a přidáme
pul litru studene vody na vic.
Vodu z krup pul hodiny povarime.
Pote do ni vymackame stavu ze dvou citronu a 4 lžíce medu.
Vse dukladne promychame.
Poznámka:
Napoj vypijeme behem jednoho dne a podle potreby opakujeme.
Vyborny napoj na prudusky!!!
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Nescové pivo... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
2lžičky NESCAFE,0,5dcl rumu,plátek citrónu,kofola
Postup:
Do sklenice 0,3l ,dame dvě lžičky Nescafe,zalijeme 0,5dcl rumem a zalijeme kofolou.Lejeme pomalu velmi pění a na okraj sklenice nasunem nakrojený plátek citrónu.Veškeré tekutiny doporučuji míti velmi dobře vychlazené a konzumovat přes brčko.
Poznámka:
Lahodné osvěžení i v pardných dnech.
Tento nápoj nepodáváme osobám mladším 18 let!
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Nezapomenutelné filé... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
500g rybího filé, 100g Olomouckých tvarůžků, strouhanka, 1 vejce, hladká mouka, sůl, pepř, česnek.
Postup:
Tvarůžky nastrouháme a promícháme se strouhankou (pokud se nám vytvoří chuchvalce, promneme je v dlaních - asi jako když se dělá drobenka na koláce). Filé nakrájíme na plátky, každý zlehka pomázneme utřeným česnekem, osolíme a opepříme, obalíme v mouce, vejci a směsi strouhanky s tvarůžky. Smažíme v rozpáleném oleji.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Norský punč... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
vino,sirup černý rybiz,vanilkový cukr,skořice celá,hřebíček,bílí rum
Postup:
nejdříve dáme do hrnce 1/2 litru stávy s černého rybizu, ohřejeme přidáme 1 litr vína vanilkový cukr , 3ks hřebíčku a 1 ks cele skořice
přivedeme do varu a nakonec přidáme bilí rum zamícháme a podáváme horke
Poznámka:
vánoční pití |
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Omáčka na špagety... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
mleté vepřové maso
cibule
masový vývar nebo masox
kečup (+rajský protlak)
kari, pepř, sůl,
česnek
lžička cukru
Postup:
Připravíme si vývar.
Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na tuk zesklovatět, po té přidáme mleté maso a restujeme. Potom zaprášíme paprikou a po troškách přiléváme vývar.
Necháme povařit a přidáme kečup(rajský protlak). Osolíme, opepříme.
(Můžeme přidat lžičku cukru.)
Krátce povaříme a zahustíme moukou (rozpuštěnou ve vodě).
Nakonec dochutíme kari kořením a prolisovaným česnekem.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Opékané plátky svíčkové s rajskou omáčkou (Fan-Čchie-Niou-Žou)... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
150 g svíčkové, 1/2 lžičky solamylu, 1/4 lžičky glutasolu, 1/4 lžičky soli, 1 1/2 lžíce vody, 5 lžic oleje, 150 g okurek
Omáčka: 1 menší cibule, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce cukru, 1 lžička zázvoru, 2 lžičky solamylu, 6 lžic vody.
Postup:
Maso nakrájíme na plátky silné 1 mm a namáčíme do směsi solamylu, glutasolu, soli a vody. Potom je prudce a rychle opečeme v rozpáleném oleji za stálého míchání dohněda (asi 20 s). Přidáme okurky pokrájené na plátky a zbavené jader, připravenou omáčku vlijeme a mícháme tak dlouho až omáčka zhoustne.
Omáčka: Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme rajský protlak, cukr, zázvor, solamyl, vodu a vše společně dobře promícháme. Podáváme s rýží.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Ořechové tyčinky - mašle... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
těsto: 120g mletých ořechových jader, 120g prosáté strouhanky, 120g moučkového cukru, 1 menší vejce(případně ještě jeden bílek)
náplň: 230g změklého másla, 2dl mléka, 70g moučkového cukru, 1/2 sáčku vanilinového cukru,
2 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce hladké mouky
poleva: tmavá čokoládová poleva, oříšková čokoládová poleva, 2 lžíce nasekaných ořechových jader.
Postup:
Z mletých ořechů, strouhanky, cukru, vejce a případně bílku zpracujeme těsto, vyválíme je na tenký váleček a rozkrájíme na 4cm dlouhé tyčinky. Přeložíme je na plech s papírem na pečení, každou mírně zploštíme a upečeme dokřupava v troubě vyhřáté na 140 - 150°C. Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáme oba druhy cukru. Z mléka a škrobové moučky smíchané s moukou svaříme hustou kaši. Když téměř vychladne, po lžících ji zašleháme do máslové hmoty. Krém necháme v chladu 30 minut zatuhnout a pak jej nastříkáme na vychladlé tyčinky. Každou přelijeme tmavou a po ztuhnutí oříškovou polevou a ozdobíme nasekanými ořechy.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 30] Články 31 až 40 z 86 [Dalších 46 >>] |
|