Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Co už dokážu
jak zdokonaluje Rozinka své dovednosti

datum narození: 29.11.2007


[<<Předchozích 10] Články 1117 z 17 
4 týdny 2 dny života dítěte
 1 měsícCo už dokážu
Pláču, kadím, čůrám a papám a pořád dokola ;o)
Narození v Litoměřické nemocnici 29.11. 2007 v 16:40 hodin. Výška 51 cm, váha 3500 g. Znamení Střelec ascendent v Blížencích. Čínské znamení Vepř v hodině Opice. Den narození čtvrtek.

Pokouším se zvedat hlavičku ale zatím jí moc neudržím. Budím se na baštu pravidelně po 3 hodinách (hodinky by se dali podle mě řídit). Moje první vánoce jsem si neužila, tak si budu muset počkat na ty další.

Více ...
Vložil: Maky27 dne 29.12.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
10 měsíců 1 den života dítěte
 10 měsícCo už dokážu
Váha 9800 g Výška 75 cm

Když se na to nesoustředím, tak sama stojím a dokonce udělám 1-2 krůčky ale jen co mi to dojde tak si kecnu na prdelku. Když jsem byla s mámou a tátou na Zahradě Čech, tak jsem tam trsala na Standu Hložka. Dokonce jsem si sedla na bobeček, zvedla list a zase jsem si stoupla. Jenže pak mi to došlo a kecla jsem si ;o) K 10 měsícům mi maminka objednala odrážedlo (autíčko) Docela se to povedlo, protože přišlo přesně v ten den. Pošťák mě sice probudil, protože zvonil jak na lesy, ale když maminka rozbalila krabyci, nedočkavostí jsem vejskala. Teď už je sestrojený a já se jen na něm musím naučit ;o) 30.9. jsem poprvé sama bez jakékoli pomoci vylezla na postel. Už umím i slézt, takže nepotřebuji žádnou pomoc. ;o) Naučila jsem se říkat pěkně ahoj ;o) tak od 22.10. sama stojím a chodím za autíčkem.

Více ...
Vložil: Maky27 dne 29.9.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
1 rok 3 dny života dítěte
 1 rokCo už dokážu
Váha 10,5 kg, výška 77 cm

Moje první narozeniny, fascinoval mě dort a to divný světlo na něm ;o) tatínek ani babička mi nedovolili na něj sáhnout a pořát říkali "pálí" Dostala jsem hodně dárečků... a už se těším na vánoce. 15.12. jsem upadla tak nešťastně, že jsem se kousla do jazyka... krve bylo jak říkajíc "jako z vola" maminka byla celá od krve. nebyla jsem k utišení, až když mi maminka dala prsíčko. Večer pak jsem spala neklidně. Když se houpu na koníkovi tak si zpívám..."houpi bedo..." A místo dědo říkám dádo...ale někdy se mi to paří a zakřičím dědo. O vánocích jsme pouštěli lodičky a já pořád hejbala z tou mísou, protože se mi líbylo jak se hejbají. Dostala jsem spoustu dárečku, ale nejvíc se mi líbyla loutka kašpárka... a svíticího pejska jsem se bála, ale už je to dobrý ;o)

Více ...
Vložil: Maky27 dne 1.12.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
1 rok 2 měsíce 2 týdny 1 den života dítěte
 14 měsícůCo už dokážu
Jsem hrozně šikovná a ukecaná...

Jednou jsme šli z maminkou a babičkou do města. Já jsem viděla pěkného chlapíka a tak mu říkám "Ahoj" no a představte si, že on na to vůbec nic. Tak mu to opakuju důrazněji... "Ahoj!" na to už odpověděl čau. Máma s babičkou se mohli počůrat smíchy. Byli jsme v Píšťanech na zamrzlém jezeře... moc mě to bavilo. Tatzínek mě za sebou tahal na bobech. Když si pak šel zabruslit a vozila mě máma, tak sem volala "Tátoooo" máma totiž neměla brusle a tahala mě hrozně pomalu. Hurááá 9.2. 2009 mi vyrostl další zoubek v pořádí teprve třetí. Je to dvojka v pravo nahoře. Asi týden nato mi vyrostla hned vedle jednička v pravo. Dnes, 6.3. se prořízla druhá jednička v levo nahoře.

Více ...
Vložil: Maky27 dne 12.2.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
1 rok 4 měsíce 1 týden 5 dnů života dítěte
 16 měsícCo už dokážu
Výška 81 cm Váha 14 kg

nakecám toho strašně moc ale asi by rodiče potřebovali slovník .-)

Více ...
Vložil: Maky27 dne 11.4.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
1 rok 9 měsíců 1 týden 2 dny života dítěte
 Slovníček naší RozinkyCo už dokážu
Ríká tolik slov a některá jsou opravdu srandovní :-)

Komuna - Koruna; hvíu hviu - sanita; ňuní - knížka (dnes ale už řekne kňížka); u většiny slov vynechává "r" ale někdy jí tam skočí. Každopádně dnes už jí je mnohem lépe rozumět než před 3 měsíci. 9.12. 2009 další slovíčka: tučňák = čuňák; punčocháče = čumáče; sranda = šanda na další si teď nevzpomenu.

Více ...
Vložil: Maky27 dne 7.9.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
2 roky 5 měsíců 2 týdny 4 dny života dítěte
 30 měsícůCo už dokážu
Jsem hrozná rošťanda

Co je u nás nového? Narodila se mi sestřička Leontýnka. Mám jí moc ráda, akorát mě pořád okřikují, že mám dávat pozor na hlavičku a že je ještě malinká... "Tak kdy si konečně se mnou bude hrát" Někdy mi jí maminka položí do ruky abych jí chovala. Taky sem mamince čorla tampon do podprsenky a strčila jsem si ho pod tričko :-) Chtěla jsem dát sestřičce svoje prsíčko, nevím proč, se maminka s tatínkem smáli, chtěla jsem jen, aby se napila mlíčka. Taky sem se začala počůrávat... no nějak jsem si tatínkovu pozornost musela upoutat. 13.5. 2010 jsem byla na zápisu do školky... moc se mi tam líbilo, tak snad mě vezmou. 17.5. 2010 mě nechali mý drazý rodičové spát bez plýnky (u babičky s Ferdikem, spím už bez plýnky dlouho) ale doma to bylo v pondělí poprvé. Kolem třetí ráno, jsem začala plakat a prosila jsem o plýnku. Jenže plýnky jsou tu jenom pro ségru :-/ tak se to budu muset asi naučit.

Více ...
Vložil: Maky27 dne 18.5.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1117 z 17 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.