Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník MARTÍNKOVY PRVNÍ TŘI MĚSÍCE ŽIVOTA

datum narození: 26.11.2008


 Články 13 z 3 
2 měsíce 4 týdny 2 dny života dítěte
 MŮJ TŘETÍ MĚSÍC ŽIVOTAMARTÍNKOVY PRVNÍ TŘI MĚSÍCE ŽIVOTA

26.1. - 26.2.2009

26.1. (2měsíce) váha 6,05kg, míra 58cm

Ve středu 28.1. jsme vyrazili poprvé za babičkou a dědou do Břeclavi. Celou cestu jsem spinkal. Odpoledne se za námi přišla podívat tetička Ivánka. V Břeclavi jsem byl moc hodný a krásně jsem spinkal i v noci. Jen večer nás sem tam trápily prdíky. Ve čtvrtek sněžilo, byli jsme na procházce u splavu a odpoledne u strejdy Marka. V pátek jsme si udělali delší procházku k tetičce a zdrželi jsme se u ní celé odpoledne. Měli jsme se všichni úžasně, jako v bavlnce. V sobotu jsme dopoledne vyjeli domů, ale cestou jsme se ještě stavili u prababičky Boženky v Troskotovicích, kde jsme se potkali i s Verčou, Igorem a malým Tobiaskem (je přesně o 3měsíce starší než já). Prababička byla moc šťastná, že nás viděla, líbil jsem se jí a hned mi řekla básničku o Martínkovi. Mamka s taťkou si s ní povykládali a zároveň jsme jí všichni popřáli ke krásným 89. narozeninám.

Když na mě někdo vyplázne jazyk, tak ho napodobuji. S dědou Jarou jsme si mávali - taky jsem ho napodoboval a všichni z toho byli překvapení.

Směju se už často a rád - když mám dobrou náladu, když si se mnou někdo vykládá. Jsem spokojené miminko.

Hned v sobotu mi přesunuli postýlku do ložnice. Doteď jsem spinkal v kolíbce, ta je teď v obýváku (místo postýlky). Od 31.1. spinkám tedy v postýlce a pozor - musím usínat sám, což se zatím neobejde bez pořádného křiku...

V noci z 1.2. na 2.2. jsem poprvé spinkal od 21,30 až do 3,40hod, a to jsem dojedl už ve 20hod. Usnul jsem sám ve své postýlce asi po půlhodině křiku. Na střídačku mě utěšovala mamka, taťka a babička. Vždycky mi řekli, že mě mají rádi a že všechny děti už spinkají a pustili mi kolotoč, hajánka nebo měsíčka. Nakonec mě to křičení znavilo a bylo to. Dovedete si představit ten hlad ve 4ráno...

V noci ze 4.2. na 5.2. jsem opět usnul sám (bez pláče se to neobešlo, zkoušel jsem, zda rodiče nevyměknou...ale nevyměkli...) a spal jsem od 21,15h až do 5,45h!!!! Takže 8,5hodiny v kuse!!!! Dal jsem tak mamince ten nejkrásnější dárek k svátku - spánek :-)

Usínám sám, už jsem pochopil... Trvalo mi to cca 4dny. Někdy si ale před spaním trošičku popláču - ale jen krátce, tak 5min.- zkusím tak, jestli to všechno platí. Platí. Umím usnout už úplně bez pláče, vždycky tím rodiče moc potěším. Spím většinou 5-6hod., (ale někdy i 7hod.), pak se napapám a hned zase usnu cca na 3hod.

Asi od 2,5 měsíce držím parádně hlavičku.

Začínám si hrát s hrazdičkou, ale zatím do ní moc nebouchám, jen koukám, jak se zvířátka houpou, když do nich někdo bouchá.

23.2. jsem byl na kontrole u pana doktora - změřil mě a zvážil a očkování odložil kvůli očička na příští měsíc.

23.2. (3měsíce) váha 6,7 kg, míra 61cm

26.2. jsem byl na očním a objednali mě na 19.3., kdy mi budou rozkapávat levý kanálek. Mamka s taťkou mi mají i nadále masírovat koutek oka, je to děsná otrava.

Moc rád se koupu, kyblík je super, ale začíná mi být těsný...

NÁVŠTĚVY A VÝLETY:

28.1. - 31.1. první velký výlet - BŘECLAV - spinkali jsme u babičky a dědy, byli jsme na návštěvě u tety Ivánky a u strejdy Marka, kde jsem se navíc konečně potkal se sestřenkami Markétkou a Kristýnkou, s tetou Marťou a taky přišel strejda Lubošek. Cestou zpět do Ostravy jsme byli v Troskotovicích u prababičky Boženky, kde se stavila i Verča, Igor a malý Tobiasek.

1.2. jsem byl u prababičky Věrky,

Radka Vychodilová,

4.2. Renča, strejda Ondra a Tomášek Ličkovi - Kukini,

5.2. kolegové z práce: tchas group :-) Katka velká, Katka malá, Jiřinka, Peťa a Jirka,

6.2. Nekorančata: Lenička s Filípkem,

teta Jindra a strýc Zdeněk Riplovi (u nich)

Radka Streitová, Andrejka s Filípkem,

Renča Müller s malou Miou,

Lenička Krona, Ruda, Emička (u nich),

Jelínci: Zuzanka, Honza a Adámek (u nás),

Mišák,

Danielka,

"Ondrášci": strejda Marťa, teta Evička, bratránci Ondrášek a Mareček,

Gabča Mocková,

Štěpánci: Leňajs a Marťa.

Více ...
Vložil: jar_jar dne 25.2.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
2 měsíce života dítěte
 MŮJ DRUHÝ MĚSÍC ŽÍVOTAMARTÍNKOVY PRVNÍ TŘI MĚSÍCE ŽIVOTA

26.12.2008 - 26.1.2009

Koncem prosince se za námi přijeli podívat babička a děda z Břeclavi, to bylo super! Jsem moc rád, když mi někdo věnuje pozornost, rád poslouchám a začínám si prohlížet všechno, co vidím (v dohledu cca 20cm).

Začátkem ledna jsem se poprvé otočil z bříška na záda, když mě to na bříšku přestalo bavit.

Vykouzlil jsem první chtěný krásný úsměv.

2.1.2009 (6 týdnů) 5 240 g, 56cm

3.1.2009 kontrolní UTZ kyčlí na ortopedii, vše v pořádku. Tam vám bylo miminek, to jsem koukal. My jsme ale přišli dříve, tak jsme byli brzy hotoví :-)

Začínám se více rozkoukávat a prohlížím si věci, otáčím se za věcmi, které se hýbou. Už se umím i usmát, mamka s taťkou mě pořád rozesmívají, ale já s tím úsměvem zatím docela šetřím. Ať je jim to vzácné a ať se snaží a ať si nikdo nemyslí, že se budu smát jen tak.

V noci už umím spinkat i 5hod. v kuse, napapám se a ještě usnu na další 3hod. Jsem šikulka.

12.1. z bříška na záda se už otáčím s přehledem pokaždé, když mě to přestane bavit. Hlavičku držím pěkně nahoře, když jsem na bříšku, vydržím asi minutku a pak se otočím na záda.

14.1. byla vyřízena reklamace kolotoče, přišel nový. Tatínek mi ho namontoval na postýlku - jsem nadšený. Kolotoč hraje, hračky se točí, a já na ně koukám a směju se. Moc se mi to líbí.

Teploty jsou nad nulou a s mamkou chodíme na delší procházky.

Od 14.1. mě docela trápí prdíky. Mamka si dává velký pozor na jídlo, tak se to zlepšilo, ale i tak si každý večer popláču. Přes den je to ale o dost lepší.

Několik nocí jsem se budil opět co 2 - 3 hod. na papání, ale asi po týdnu se to upravilo, a vydržím spinkat i 5 hod. v kuse. Usínám ovšem až kolem 23 hod.

Hrozně rád se koupu, nejradši v kyblíku...

26.1. mám 2 měsíce - byl jsem u pana doktora na preventivce. Měřím už 58cm a vážím 6,05kg. Sestřička se docela divila, že mám teprve 2 měsíce. Maminka prej nemá mlíko, ale smetanu... no, když mě tak moc chutná :-)

NÁVŠTĚVY AVÝLETY:

babička Jarmilka,

babička Jaruška, děda Jara (u nás),

prababička Věrka (u ní),

Radka Vychodilová (u ní i u nás),

teta Jiřinka, strýc Víťa, sestřenka Elenka (u nás),

Knedlíci: teta Katka, Mirísek, Karolínka, Verča (u nás),

Gabka Mocková,

Šájka Kočí,

teta Maruška a strejda Jirka (u nás).

Více ...
Vložil: jar_jar dne 26.1.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
4 týdny 2 dny života dítěte
 MŮJ PRVNÍ MĚSÍC ŽIVOTAMARTÍNKOVY PRVNÍ TŘI MĚSÍCE ŽIVOTA

26.11. - 26.12.2008

Narodil jsem se ve středu 26.11.2008 ve 20:00hod. v porodnici v Ostravě - Fifejdách. Rodiče mi nakonec dali krásné jméno Martin. Dlouho váhali, jestli mi budou říkat Martínku, Adámku, Honzíčku nebo Kubíčku. Pro Martínka se definitivně rozhodli až den před porodem :-) a kdybych byl holčička, jmenoval bych se Karolínka.

26.11.2008 narození: 3 750g, 51cm

Porod jsme já i rodiče zvládli dobře a poměrně rychle. Akorát jsem měl teda dost velkou hlavu, tak to prej mamku docela bolelo, hlavně potom. Do porodnice za mnou chodil tatínek, babička Jarmilka, strejda Martin a teta Evička, jednou přišli i bratranci Ondrášek s Marečkem a z Břeclavi přijela i babička s dědou a teta Ivánka. Taky se stavila teta Radka.

V nemocnici jsem se zdržel týden, protože se mi třetí den po porodu rozjela novorozenecká žloutenka a další 4 dny jsem se vyhříval pod lampou na solárku. Mamka to dost obrečela, ale nic hrozného to nebylo. Aspoň jsme se pod přísným okem MUDr. Liškové naučili správné technice kojení. Za to moc děkujeme! Ve čtvrtek 4.12. mi udělali jaterní testy, které vyšly dobře a tak mě osmý den po porodu konečně pustili domů, i když jsem ještě měl trochu pomerančovou barvu.

4.12.2008 (při propuštění z porodnice) 3500g

Domů jsme se s mamkou moc těšili. Většinu dne jsem prospal v obýváku u okna, aby na mě co nejvíc svítilo sluníčko. Naštěstí bylo venku zrovna krásně. Taky jsem hodně sosal a tak jsem na kontrole v neděli 7.12. byl od paní doktorky Liškové pochválen. Na očkování proti tuberkulóze jsem si ale ještě musel počkat.

Od druhého týdne na bříšku trochu zvedám hlavičku.

12.12.2008 kontrola: 4 050 g

15.12.2008 očkování proti tuberkulóze

Hlavičku už umím otočit z jedné strany na druhou.

21.12.2008 UTZ kyčlí na ortopedii - vše v pořádku.

V noci už spinkám i 4hod. v kuse, napapám se a pak ještě usnu na další 3hod.

23.12.2008 (4 týdny) 4 470 g (dost jsem přibral, pan doktor Semenďák se docela divil, ale říkal, že je to super!), 54cm

První Vánoce - nádhera!!! Dostal jsem kolotoč žirafu, hrazdičku želvičku, hebounkou podložku s pejskem, hrací měsíček, krásné oblečky a ještě nějaké hračky :-) byl jsem u Štědrovečerní večeře v proutěném koši, ale papal jsem jenom mlíčko. Sosám hodně a rád.

NÁVŠTĚVY A VÝLETY:

babička Jarmilka, prababička Věrka (u nás i u babičky),

babička Jaruška, děda Jara, tetička Ivánka (v porodnici),

Ondrášci: strejda Martin, teta Evička, bratranci Ondrášek a Mareček (oni u nás i my u nich),

Vychodilci: Radka a David a :-) (u nich doma ve Lhotce se krásně spinká, hlavně teda u strejdy v náručí se mi hodně líbilo...)

Štěpánci: Lenka a Martin (u nás),

Dani (u nás).

Mamka s taťkou zanedbali fotodokumentaci návštěv, ale vyčinil jsem jim a slíbili, že se od druhého měsíce polepší.

BLAHOPŘÁNÍ K NAROZENÍ:

dostali jsme spoustu blahopřání formou sms od všech kamarádů a v tištěné formě navíc od babičky Jarmilky, babičky Jarušky a dědy Jary, od tety Ivánky, od Knedlíků a Kreslíků, od Šárky a Víti, od Domluvilků, dále nám napsali: Iva, Kuba a Amálka Vaňkovi a Kučerovi a Starnovští a teta Jiřina z Brna.

Více ...
Vložil: jar_jar dne 26.12.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 13 z 3 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.