Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník MARTÍNKOVY DRUHÉ TŘI MĚSÍCE ŽIVOTA
Čtvrtý, pátý a šestý měsíc Martínkova života

datum narození: 26.11.2008


 Články 13 z 3 
5 měsíců 3 týdny života dítěte
 MŮJ ŠESTÝ MĚSÍC ŽIVOTAMARTÍNKOVY DRUHÉ TŘI MĚSÍCE ŽIVOTA

26.4. - 25.5. 2009

26.4.2009 (5 měsíců) 66 cm, 8,0 kg - velký kluk ;-)

Krásně si hraju s ručičkama, chytám se za kolínka, ošahávám hračky, na které dosáhnu - a následně je hned strkám do pusy, umím uchopit hračku, kterou mi podáte.

Hraju si na bříšku, otáčím se ze zádíček na bříško úplně suvereně kdykoli chci. Někdy se mi povede se převalit i zpátky z bříška na zádíčka. Umím se už i točit "kolem vlastní osy".

Vyžaduju pozornost... Když si se mnou vykládáte, tak odpovídám broukáním: nejčastěji bbbbbbbbb, prskám a vyplazuju jazyk. Když mě něco rozesměje, tak se směju hooodně nahlas - např. když mě táta vyhazuje, nebo když mamča rozjede kočárek a ptá se mě: kam jedeš??? hned mě ale chytí a říká: kde jsi byl? Tak to mám záchvaty smíchu... :-))) Takže v kočárku už tak moc nekřičím, když si se mnou mamka povídá, nebo když usnu :-) ale na nějaké extra velké procházky to se mnou není.

Poznám maminku, tatínka a babičku Jarmilku. Když na mě promluví někdo, koho často nevídám, jsem zaražený... Když mě chce pochovat někdo cizí, tak většinou hlasitě protestuju, chci být u maminky...

Moc rád se koupu.

Tatínek byl týden pryč a když se vrátil, tak jsem na něj vyvaleně koukal...

7.5. jsem byl opět na kontrole na očním. Dostal jsem další antibiotikové kapky a na kontrolu jdu zase za týden... Začal jsem plakat, hned jak na mě sestřička promluvila. U pana doktora jsem byl ale tentokrát moc hodný (skoro nic mi totiž nedělal, jen zmáčkl oční koutky)...

Naučil jsem se prskat a dělat u toho bublinky a reaguji tak na vaše povídání :-)

Byl jsem poprvé v baby centru chaloupka, kde jsem to krásně zvládnul. Mamka se tam naučila spoustu básniček a teď si je spolu říkáme :-)

Na očním mi pan doktor musel udělat sondáž, byl jsem moc statečný...

Od pátku 15. do neděle 17. května jsme byli u babi a dědy v Břeclavi, hned v pátek jsme viděli tetičku Ivánku, v sobotu jsme byli na zahradě - přijel i strejda Marek, teta Marťa, Markétka, Lubošek a byl tam i Lojza a Peťa...

Někdy pláču, když na mě promluví někdo cizí, většinou se rozpláču když mě chce pochovat někdo, koho moc neznám...

V kočárku už jsem si zvykl a na procházkách jsem spokojený, zejména, když si se mnou mamka vykládá...

Je pátek 22.5. (25. týden mého života) a maminka objevila můj první zoubek!!!!! V levo dole :-) teda zatím je úplně malinký, ale je tam!!!

V so 23.5. jsem byl poprvé v Jeseníkách - na Rejvíze. Udělali jsme si procházku k mechovému Jezíru... Nechtěl jsem jet v kočárku ani za nic.

V neděli ráno 24.5. (25. týden mého života) se maminka dívala, jak mi zoubek porostl a objevila můj druhý zoubek!!!!!!!!!! V pravo dole :-)

Broukám mmmmmmmmmm a bbbbbbbb a nejradši prskám....

25.5.2009 preventivka u našeho pana doktora: 8,380 kg, 68 cm - dostal jsem píchanec (třetí - poslední dávku hexakcíny) a byl jsem moc statečný, dokonce jsem se na pana doktora usmíval a pak jsem jen trošičku zaplakal, když mě píchnul do nožičky. Pan doktor mě pochválil :-)

Více ...
Vložil: jar_jar dne 25.5.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
4 měsíce 4 týdny života dítěte
 MŮJ PÁTÝ MĚSÍC ŽIVOTAMARTÍNKOVY DRUHÉ TŘI MĚSÍCE ŽIVOTA

26.3. - 25.4. 2009

26.3.2009 (4 měsíce) 7,5 kg, 64 cm

28.3. jsem se poprvé otočil ze zádíček na bříško. Z bříška na zádíčka jsem to uměl předtím, ale nějak jsem to zapomněl... Takže se otočím na bříško a po chvíli začnu křičet, protože mám těžkou hlavičku a neumím se otočit zpátky. Vzpomněl jsem si až 20.4. a už se umím otočit tam i zpět - někdy se mi ale nechce...

Chodíme do parku na procházky s Oliverkem (je o 2měsíce starší než já) nebo s Natálkou (starší o 3týdny starší než já). Jejich mamky - Petra a Mirka jsou fajn holky, tak je mamka spokojená, že má konečně kamarádky na procházky s kočárkem :-)

Ve čtvrtek 2.4. jsem byl u našeho pana doktora na kontrolní odběry krve kvůli novorozenecké žloutenky - krev mi brali z hlavičky a to se mi vůbec nelíbilo, což jsem dal vcelku hlasitě najevo. Výsledky dopadly dobře - vše v pořádku.

Od pátku 3.4. do pondělka 6.4. jsme byli v Břeclavi u babičky a dědy. Navštívili jsme taky tetičku Ivánku, kde jsem se viděli také s Luboškem, Dadkou, Robinem a Patričkem. Byli jsme taky na zahradě, kde jsem byl vlastně poprvé venku mimo kočárek, to jsem zíral... Na procházku s námi vyrazil strejda Marek. Malá Markétka, Marťa i Kristýnka byly nemocné, tak jsme si jich tentokrát neužili. Cestou do Břeclavi jsme se stavili u Radky Streitové v Hanák centru v Popůvkách, kde jsme asi 2 hoďky pokecali (a vyzvedli mi nějaké next oblečky přímo z Oxfordu) a frčeli jsme dál.

V sobotu 11.4. jsme se vydali na výlet na Bílý kříž za Štěpánkama. Během procházky jsem asi 2 hodiny spal na čerstvém vzduchu. Byl to ale boj, než jsem usnul... Přestává se mi totiž líbit v kočárku, mnohem raději se nosím a poznávám svět... Kdo by spal, když je venku tak krásně... ??? Po procházce jsme se stavili na birellka na Sulovu v restauraci, pro mě premiéra - bylo to super, protože je tam nekuřácká hospoda ;-)

V neděli jsme byli u babi, resp. prababi na oběd a potom s mamkou a taťkou na procházce v Bělském lese. Paráda - taky jsem se na procházce hezky vyspinkal, ale taky jsem před usnutím chvilku protestoval...

Pondělí 13.4. měl svátek tatínek a navíc byly Velikonoce. Tatínek mi upletl karabáč a vyšmigrustoval jsem si několik krásných vajíček a štěrkátko :-) kolem oběda dorazili i bratranci Ondra s Marečkem a teta Evička byla moje další oběť :-) Kluci uměli bezva básničky. Se strejdou Marťou dojel i Rolland - jeho kamarád Francouz a mamka s ním chvíli mluvila francouzsky a já jsem se jen divil...

Když se mi chce, tak se hlasitě směju - nejlíp mi to jde, když táta říká: trubte na poplach!!! :-) když mě ale zkoušeli natáčet, tak mě zaujala kamera a už jsem se moc nesmál :-)

Ve středu 15.4. jsme s mamkou už dopoledne vyrazili za tetou Maruškou a zopákli jsme si procházku v Bělském lese. Pak jsme poseděli na zahrádce, přišel i strejda Jirka a byl moc rád, že nás vidí. Pak jsme vyzvedli tatínka ve škole a ještě rovnou na chvíli zajeli za tetou Radkou a Davčou, bylo to moc fajn den, večer jsem usnul ani nevím jak.

Někdy už spinkám od 20h až do 5h, někdy do 4h a jednou už až do 6h! Jsem frajer ;-) Většinou usnu krásně sám, někdy zkouším, jestli někdo nepříjde, když zakřičím. Někdy mě uspí táta, někdy prostě volám maminku a nikdo jiný mě neutiší. Nejradši mám, když mi mamka nebo tatínek zazpívají na dobrou noc naši písničku: Martínku, miláčku, sluníčko mý milovaný - Martínku, miláčku, ty jsi naše zlatíčko :-)))

V sobotu 18.4. jsme byli na výletě na zámku Raduň. Je to mamčiné oblíbené místo, tak ho chtěla tatínkovi i mě ukázat. Pěkně jsme se prošli a já jsem vychutnal obídek u rybníčku. Balada...

V neděli 19.4. jsme s mamkou, taťkou a babi navštívili prababičku Věrku a pro velký úspěch jsme byli opět na procházce v Bělském lese - už trochu nuda, co... no já jsem to stejně pokaždé prospal...

20.4. jsem byl v poradně u MUDr. Semenďáka, preventivka bude až v půl roce, takže mě nevážili, ale letmým pohledem mě pan doktor skoukl a prej vypadám, že jsem dobře živenej :-) no jo, mlíčko, to já si dám a rád... Dostal jsem píchanec - teda bolelo to, ale zvládl jsem to hezky. Jsem statečný šikulka, říkala maminka... Večer se na mě přišla podívat Ivetka, líbil jsem se a dostal jsem frajerské botičky Reeboky, které mi jsou tak akorát, tak je musím co nejvíc vynosit - jak říkala Ivetka - pro ségru či bráchu budou asi jako nové :-)))))

Když jsem na bříšku, tak propínám ručičky v loktech a snažím se pást koníčky. Je to atím tak na půl - protože většinou propnu jen jednu ručičku a ujíždí mi to do lehu, ale první náznaky tu jsou, tak se musí zapsat :-)

21.4. jsme byli s mamkou v parku a na chvilku jsme se potkali s Renčou a její Miou a přišla i Šárka, které jsme gratulovali, protože čeká koncem srpna miminko... :-)

Ve středu 22.4. jsme byli na návštěvě u Lenči, Rudy a Emičky - na zahrádce se mi krásně spinkalo.... Pak jsem si pohrál s hrazdičkou od Emičky (změna - to jsem koukal), předvedl jsem se, jak se umím krásně otáčet a šlo se na procházku k rybníčku. Moje kára bez problémů zvládla polní terén, rybníček jsme našli a bylo to moc fajn.

Pořád mi tečnou sliny, žužlám všechno, co mi příjde do cesty, ale zoubek se zatím neprořezal... Už to bude určo brzy, sem tam to obrečím - na uklidnění mám Calgel, pomáhá...

Ve čtvrtek 23.4. jsem byl na kontrole na očním u MUDr. Komínka, to se mi vůbec nelíbilo... Pan doktor mi propláchl očičko a dělal částečnou sondáž, plakal jsem se a maminka skoro taky.. Ale když mě konečně dali mamince, tak jsem se hned uklidnil. Dostal jsem antibiotikové kapky a za 2 týdny jdu zase na kontrolu. Pan doktor říkal, že věří, že se mi to upraví. Mamka mi masíruje koutek a nos a mě to štve, ale musím to vydržet...

Taky jsem byl u Zuzky Jelínkové, kde historicky poprvé jedla mamka palačinky s listovým špenátem :-)

V pátek 24.4. jsem byl poprvé venku ve sporťáku. Bylo to o dost lepší, než v hluboké korbičce, protože tam jsem nic neviděl a měl jsem málo místa... Ve sporťáku taky skoro ležím, ale mám přehled a prostor... Byli jsme v Komenského sadech, kde jsme vyzvedli tátu ze školy a pak jsme se ještě znova prošli společně...

Více ...
Vložil: jar_jar dne 25.4.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
3 měsíce 3 týdny života dítěte
 MŮJ ČTVRTÝ MĚSÍC ŽIVOTAMARTÍNKOVY DRUHÉ TŘI MĚSÍCE ŽIVOTA

26.2. - 26.3. 2008

23.2. (3měsíce) váha 6,7 kg, míra 61cm

27.2. Kontrola kyčlí na ortopedii - vše v pořádku - prevence ukončena.

27.2. na návštěvu přijela babička s dědou z Břeclavi a v sobotu 28.2. jsme vyrazili na vítání občánků. Byla to děsná trapárna, tak nakonec ani nevadilo, že jsme doma zapomněli foťák :-))) Já jsem to měl ale celé na háku - začátek jsem prospal, pak jsem se vzbudil, když nějaká paní, která se sama nazvala sudičkou, vykládala "slavnostní řeč", ubliknul jsem si na slavnostní oděv, z čehož měli rodiče (nejen moji) záchvat smíchu... Mamka s taťkou se pak podepsali do pamětní knihy k mému jménu a šlo se domů. Vzali jsme to procházkou přes park a původně jsme si chtěli dát oběd ve Slunečnici, ale tam bylo zavřeno kvůli soukromé akce... Zrovna tála spousta sněhu, ale svítilo sluníčko.

4.3. kontrola jizvy po očkování TBC - v pořádku.

Usínám sám ve své postýlce, kolem deváté.

Krásně a rád a skoro pořád se směju.

Často žužlám ruku, ale dudel ne a ne a nechci :-)

Bouchám do hrazdičky (hlavně do kuřátka) a jsem rád, když mi zahraje. Nejlepší je, když si ke mně někdo lehne, většinou mamka - boucháme do hrazdičky spolu a mamka říká: houpej se, ty kuře jedno líný - tomu se vždycky směju :-) pěkně zamířím a bouchnu - někdy pořádně, někdy jemně.

Ošahávám si vše, co mám na dosah. A co mám v ruce, to chci hned ochutnat :-)

Do pusy si už strčím ideálně obě ruce a hrozně mi tečou sliny. Že by zoubky?

Když ležím na zádech, umím si spojit pěstičky a vypadám, jakobych se modlil - dej pane, prosím, ať mám hodně mlíčka...

23.3. jsem byl na preventivce u pana doktora. Vážím už 7,5 kg a dostal jsem první píchanec hexavakcíny. Pan doktor poznamenal, že společenské návštěvy už skončily. Maminka řekla panu doktorovi, že si hodně ublinkávám, ale on mě píchnul do břicha a odvětil, že nevypadám, že bych strádal. A taky říkal, že jeho dcera ublinkávala do roka - pěkně si značkovala terén - zejména na koberci to prej bylo bezva. No my máme podlahy, ale s takovou asi nebudeme moc chodit na návštěvy...

23.3.2009 (4 měsíce) 7,5 kg, 64 cm

24.3. jsem večer dostal rýmu a sem tam i kuckám. Vyzkoušeli jsme odsávačku hlenů napojenou na vysavač a je super. ¨

25.3. první náznaky hlasitého smíchu na mamku a taky jsem se dneska už skoro otočil ze zad na bříško, ale ještě ne úplně...

27.3. první náznaky hlasitého smíchu na tatínka.

28.3. jsem se poprvé otočil ze zad na bříško!!! A abych našim dokázal, že to nebyla žádná náhoda, zopakoval jsem jim to asi 5 krát za sebou. K večeru jsem se předvedl i babičce Jarmilce a druhé babičce a dědovi jsem se pochlubil alespoň přes skype.

NÁVŠTĚVY A VÝLETY:

27.2. - 28.2. babička a děda z BV,

28.2. Vítání občánků,

prababička Věrka,

Gabča + Burkovičkovi: Ivik a Hanka,

Evka Procházková s Honzíčkem,

Pavla Váňová,

Radka Vychodilová,

11.3. jsem byl v tchasu, kde pracovala mamka a všem jsem předvedl, jak hlasitě umím křičet...

Volejníčci: Hanka a Kája,

strejda Marťa, teta Evička, Mareček a Ondra,

IKEA - srazík s Knedlíkama, Leňou a Emičkou a Petrou s Oliverkem (Oli je o 2 měsíce starší než já a je príma kámoš) :-)

Veřovice - návštěva u Knedlíků,

Koblizi u nás (Martin, Zuzka, Matýsek a Kačenka).

Více ...
Vložil: jar_jar dne 25.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 13 z 3 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.