Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník O dětech
Píšu o dětech, radostech, starostech atd.


 Články 11 z 1 
 Radím, jak vybrat dětskou helmuO dětech
Ve svém prvním příspěvku bych se rád věnoval výběru dětské helmy. Sám jsem před několika týdny vybíral první helmu pro své dítě. Prohrabával se texty, články, diskusemi a zde jsou mé zjištění.

Ve svém prvním příspěvku bych se rád věnoval výběru dětské helmy. Sám jsem před několika týdny vybíral první helmu pro své dítě. Prohrabával se texty, články, diskusemi a zde jsou mé zjištění. Není nutné zdůrazňovat, jak je nezbytné pro bezpečnost dítěte začít využívat dětské odrážedlo. U každého dítěte do 15 let je nošení helmy povinností, není to tedy žádný nadstandard.

Dělení dětských helem

Cyklistické – určené na kolo, odrážedlo, odstrkovadlo, do sedačky na kolo, do vozíku za kolem, případně i na brusle. Skate - vhodné na skateboard, na inline brusle, ale i na kolo a odrážedlo. Snow – vhodné na lyžování Univerzální – je možné je používat na cyklistiku i pro zimní sporty, nevýhodou takto kombinovaných helem je větší váha a menší prodyšnost (ve srovnání s běžnou cyklistickou helmou).

Bez certifikace ani rámu

Každá v Česku prodávaná helma musí být opatřena certifikací ČSN EN 1078, která garantuje určitou míru bezpečnosti proti nárazům i garanci použitých materiálů bez nebezpečných látek. Bez certifikace nákup helmy nedoporučuji.

Velikost helmy

Mezi nejdůležitější faktory při výběru helmy patří velikost. Je nezbytné, aby helma na hlavě dobře seděla. Před nákupem doporučuji helmu vyzkoušet nebo ji objednat přes internet a v případě, že nebude sedět ji do 14 dnů můžete zdarma vrátit. Velikost helmy bývá obvykle značena písmeny od XS -L nebo také dle obvodu hlavy číslem (46-52 cm).

Systém upínání helmy

Máte-li vybranou velikost, zaměřte se na pásy, kterými můžete helmu pod bradou jednoduše zapnout a dostatečně utáhnout, aby helma na hlavě nepadala.

Typ helmy

Helmy se vyrábí za použití různých technologií, mezi nejoblíbenější patří in-mold,lepené nebo lisovaní. In-mold technologie – patří mezi nejmodernější technologii založenou na přímém vstřikování pěnového polystyrenu do skořepiny a výstuh. Díky tomu jsou helmy dostatečně odolné a pevné. Tomu odpovídá i vyšší cena. Lepené helmy – vyhne-li se nejlevnějším značkám za 200 Kč ze supermarketů, uděláte dobře. Dražší lepené helmy ochrání vaše dítě skoro stejně dobře jako in-mold. dětská helma Little Nutty -  Bumblebee

Relfexní prvky

Bude-li se vaše dítě pohybovat za tmy, doporučuji vybírat helmu s reflexní vrstvou či blikačkou, která ho pomůže na chodníku či vozovce identifikovat i z větší dálky.

Hmotnost helmy

Tráví-li dítě na odrážedle či kole několik hodin, na své hlavě pozná lehčí helmy. Nižší váha výrazně zvyšuje komfort vašeho dítěte. Ideální váha kolem 250 gramů.

Štítek

Pro ochranu proti slunci se hodí i integrovaný nebo odnímatelný štítek.

Síťka proti hmyzu

Má-li dětská helma větrací otvory, doporučuji se podívat, zda má i ochranou sítku, která chrání proti proniknutí včely či vosy. dětská helma Baby Nutty - Petal Power xxs

Výstelka v helmě

Pro snadnější čistění doporučuji, aby bylo možné měkké výsledky snadno odendat.
Více ...
Vložil: 5.5petus16 dne 7.12.2015| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 11 z 1 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.