Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník * Co se událo...
Týdenní souhrn, co se událo na diskuzi zamlklinek


[<<Předchozích 130] Články 131140 z 754 [Dalších 614 >>] 
 Přehledy 24.12-30.12.07* Co se událo...

28.12.7

Dnes se palečkuje Daníkovi čeká ji NT screaning

Zprávička od Daníka - Krček jenom 5mm, všechno máme, poznali jsem i chodidlo s prstíčky, mrskal s sebou a mával ručičkou... no na 7:40 ráno pěknej výkon, už vím proč vstávám tak brzy:-). Ukazoval nám i obličej, oči, uši prý celý tatínek... Takže UTZ vpořádku, krev výsledky budou ve st, ale prý když je utz vpořádku tak krev bude taky. A prý si mám natočit na 13.7. budíka abych nezaspala do porodnice... Na to, kolik tam měl mudr lidí byl fakt hodnej a vtipnej. GRATULUJEME!!!

Léňa s Dadýskem mají zasebou úžasnou story - M yměli dnes dobrodrůžo na Chodově. Danýsek si řekl, že chce čůrat, ale nestihl i jsme doběhnout... Takže jsem ho musela svlíknout, dostal plínu, boty jsem mu obula na bosé nohy a šupajdili jsme koupit oblečení. Ještěže jsou ty slevy:-D Takže má kalhoty z CA za 150Kč, jsou tenké, na jaro a léto, tak sjme mu vzala větší a na cestu ohrnula:-) No a fusky v Nextu patery za 170Kč, tak to také jde, ponožek není nikdy dost. Byl z toho chudinka nešťastný.

A já si koupila v Tchibu sportovní podprdu za 299Kč, tak budu mít na střídání. Jsem z té své nově nabyté výbavy nešťastná...

EviK - od soboty má Rozárka nakonec přírůstek cca 300g :)), spadl mi kámen ze srdce. Asi ty malé příbírání bylo rýmou.Vážila jsme ji v úterý a to měla nahoře asi 110g

Ale dneska má den, pije co 1,5hodiny, vždycky 50ku-70ku vytáhne (jak trotl vážím před a po kojení), stejné tempo měla už v noci.

v pondělí budeme mít 6týdnů, to to letí, teď má váhu, jakou měl Kryštůfek porodní :D

A jedna smutná od Oniky - tak jsme neplánovaně zpět z hor... Máťa má zlomenou nohu... Takže asi ani víc psát nemusim... Jsem z toho dost špatná... No snad jsme si smůlu vybrali na mnoho let dopředu...

 

29.12.07

Pomalu začíná tipovačka na Kik a Bulíčka.

Ajka má problém s připisováním hlasů na svatebním centru, hlasujeme jako o život!

 

30.12.07

Zprava dne!!!! Do těhupostupky vstupuje Daník!!!! Všichni gratulují!

Avi vkládá do deníčku stav mimifondu.

Zprávička od Enko - ta tehutabulka se tak krasne rozrusta... brzy se teda zacne asi zkracovat od zacatku ,lae na konci mozna zas pribudou dalsi, to je tak prima sledovat, od te doby co sem chodim je totiz tehutabulka delsi a delsi...

My jsme letos meli docela klidne Vanoce, Jezisek prinesl kupu darecku, nejvetsi je Betky akvarko(180 l), ktere ted s tatkou postupne zarizuji, dneska uz pribudou i rybicky:-)

Cukřenka vkládá fotku Juditky, a hlásí že má za sebou šestinedělí a bohužel i první MS, což ji trošku mrzí, ráda by měla tak rok voraz.

A jedna zprávička od Oskarky - Dočetla jsem asi 90 příspěvků a koukám, že rozhodně nejsme jediní, kdo přes svátky lehnul :-(

K nám to přinesl tatínek, ovšem jeho to drželo jen 2 dny, zatímco Venda nám od Štědrého večera hicuje a brutálně kašle, mě skolila prapříšerná rýma. Naštěstí tady byla od pátku do včera večer mamka, tak mě nechala trochu vyležet, ale z Vendy už jsem zoufalá... V podstatě týden už má teploty (mezi 38 a 39) a brutus kašel, jeli jsme 25. na pohotovost, ovšem bohužel tam kam jezdíme je spojená dětská a dospělá pohotovost, takže čekárna a přilehlé prostory byly v obležení cca 80 důchodců :-(( Mám úctu ke stáří, ovšem tohle mě teda n*****o - rodiče s evidentně nemocnýma dětma odcházeli, neb geronty ani nenapadlo dát jim přednost a čekat tam 5 hodin se nikomu nechtělo (kdo má malé dítě v horečkách, ten opravdu nemá náladu čekat tak dlouho na ošetření) a důchodci co si přišli pro recepty, aby ušetřili 30 korun za recept, se vesele vybavovali... Úplně z duše mi mluvil tatínek, kterej přinesl malé mimi zabalené v dekách, nikdo se neměl k tomu ho pustit a doktorovi to bylo evidentně jedno, neb byl nasranej, že má na svátek takový fofry...tak tento tatínek to komentoval slovy "VČERA JSTE VYKOUPILI HYPERNOVU A DNESKA ZABÍRÁTE MÍSTO NEMOCNEJM DĚTEM, BYCH VÁS TADY VYSTŘÍLEL...". Fakt hrůza, z důchodců nikdo nezvedl prdel, a rodiče s mrňousama odcházeli stát frontu k lékárně..

Takže jsme šli až ve čtvrtek k naší doktorce, bohužel ATB Vendě dát nemohla, když 12.12. jedny ATB dobrala, takže dostala jen sirupy na kašel a sirupy na teplotu. Ale evidentně je něco v nepořádku, když se jí teploty držej už tejden... Zítra jdeme znovu k doktorce, už mě z toho hrabe, mám pocit, že od listopadu nebyla v kuse zdravá, to je pořád něco :-((

Více ...
Vložil: AneJa dne 30.12.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 24.12-30.12.07* Co se událo...

24.12.07

Na diskuzi panuje vánoční nálada, jak by ne je Štědrý den!

Všichni si přejí krásné svátky a vše nej do nového roku. Nakukují i holčiny, které u nás už delší dobu nebyly a děkují za podporu.

 

25.12

Boží hod

Ajka prosí o hlasování na svatebním centrum, jedna dvojice je začná předhánět kdo můžete připojte se prosím!

Bulík s manželem ochořeli, oba mají vysoké horečky, dostali ATB je to angina, Štěpánek je u babiček.

Bram chytla chřipku, do toho je tchýně na svátky do z léčebny, takže je to náročné. Do toho Gábinka má stále vyšší nároky, že Bram uvažuje o nějaké odborné pomoci. Gábinka už chodí do školky, a Mareček udělal dva krůčky!

Jájá hlásí dalšího maroda do party je to Hyneček :-( Horečka, vyfásli ATB, doktor byl nějaký Arab, vypakoval je za tři minuty, a to mám přes hodinu čekali :-((( Vánoce neproběhly a Jája to obrečela.

Bulík hlásí, že vir je agresivní nakazili každého kde se k nim dostal a to vše během 2 hodinové návštěvy.

Evi s Médíkem hlásí, že se jí už tři dny motá hlava, podezírá krční páteř :-(

 

26.12.07

Jája informuje, že Hyneček je trošičku lepší, sice teplotuje, ale už ne tolik.

Diskuze se hemží fotkami z vánoc a PF :-)

 

27.12.07

EviK, řeší odběr krve po fototerapii, je trošku špatná z toho, že dr. ho automaticky nedělá, prý když není Rozárka žlutá není důvod.

Zprávy od Jáji, Hyneček je na tom lépe, ale lehnul tatínek :-(

 

Více ...
Vložil: AneJa dne 27.12.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 23.12.2007* Co se událo...

NEDĚLE 23.12.2007
Daník pro svůj klid jela na pohotovost a je všechno v pořádku, miminko se krásně mrskalo. Proč špiní to se nezjistilo. Ale hlavní je, že je všechno OK!!!
Ajka si posteskla, že je přesně 14 dní od revize :o(
A jinak se diskuze nesla v duchu přání krásných vánoc!!!!!

Více ...
Vložil: Hanka+Bára7/05 dne 24.12.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 22.12.2007* Co se událo...

SOBOTA 22.12.2007
EvaK si objednala váhu, aby měla přehled o tom, jak Rozinka pije a kolk váží, váha už dorazila.
Léňa si pochvaluje, že jí Daník po obědě zase začal spát. Ať mu to dlouho vydrží!!!
Mmiky hlásí, že Zuzi má už půl roku!!! A domeček jim nestihli dodělat, předání bude až po Novém roce :o( A Zuzanka má ošklivej ekzém, který se bohužel pořád rozšiřuje. Dostala Fenistilové kapky.
Daník je chuděra na nervy, zase začala špinit a prý ji nemá už žádné těhu příznaky. Ale určitě bude všechno OK!!!! MUSÍ!!!

Více ...
Vložil: Hanka+Bára7/05 dne 23.12.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 20.12.2007* Co se událo...

ČTVRTEK 20.12.2007
EvaK má opravený sporák, to je radosti před vánocemi :o))
Bell dala odkaz na svůj elfí taneček http://www.elfyourself.com/?id=1597346582.
Moonka se s námi přišla podělit o svoji bolest :“ Ahoj holky, tak se jen hlásím, že se zatím nevěším, ale pořád přešlapuju na místě a nevidím cestu ven. Dnes jdu na kontrolu ke svému dr, ale výsledky odběrů a pitvy tam ještě nemá a už nejsou ani v nemocnici,že budou přes vánoce na poště, takže na sebe budem s doktorem asi jen smutně koukat.... Starosti mi dělá manžel, dosud byl vždy připraven mne konejšit a povzbuzovat a dnes mi napsal z práce, že je to všechno na prd, že se omlouvá, že nevolá, ale že má nějakej splín, že už nikdy nebude nic jak bylo dřív a že považuje události uplynulého týdne za naše rodinné 11. září....“ MOC držíme palce!!!!! MUSÍ to být dobré!!!
Léňa hlásí, že Citronek se ozývá čím dál víc, tentokrát už t cítil i Pavel a měl hroznou radost!!!! To je dobře :o))
Janina se ohlásila a nestíhá, letí do Stockholmu, až se vrátí tak se zase ozve. Šťastnou cestu!!!
Vzkaz od JITULKY „Ahoj, propustili nás dneska odpoledne docela narychlo. Než jsem to trochu všechno nachystala, zastavila jsem se až teď. Mám pořád strach, abych něco nedělala blbě, nějak si to neumím vychutnávat...ale věřím, že se to brzy vychytá :o) Zítra budu sama doma, tak to bude záhul na nervy a na všechno, no a na Štědrý den jdeme na kontrolu. Od zítra večer snad budu komunikovat i po netu (pokud budu mít sílu :-D) Mějte se moc fajn a dobrou noc!!!“ Jit a MM

Více ...
Vložil: Hanka+Bára7/05 dne 22.12.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 21.12.2007* Co se událo...

PÁTEK 21.12.2007
Přídal se k nám další nováček Ivelinka v úterý byla na revizi, byla ve 12tt :o(( A ptá se, jak dlouho má čekat se snažením. Stáňa se ozvala, je to u nich jeden velký lazaret :o(
Leontýnkavložila fotečku Marie Magdalenky od JItulky , je úúúžasná!!!!
Moonka má výsledky pitvy miminka: „Ahoj, tak mám výsledky z odběrů a pitvy prtěte....bylo to přeci jen z amnio, vnikla bakterie a množila se , až miminko zabila. Je to bolestný, že bylo mimi v pořádku ale je tam veliké světýlko pro budoucnost. Doktor by se nebránil začít, až budu fit a psychicky v pořádku, prý jsem byla to jedno procento, na které se před amnio upozorňuje. Mísí se ve mně smutek i naděje... Manžel, když jsem mu výsledky říkala, chvíli mlčel a pak řekl - Už tě na amnio nikdy nepustím. Bylo to svým způsobem krásný, protože pro něj tento velký neúspěch znamenal konec, on o dalším pokusu nechtěl ani slyšet, říkal, že tohle už odmítá zažít, takže to bylo vlastně děsně krásný, co řekl.“ K tomu není co dodat….
Pak vznikla debata o tom, že odběr plodové vody, je rizikem pro miminko!!
EvaK počítala zjistila, že nás je cca 50 aktivních zamlklinek!! Páni!!
A bohužel, aby toho nebylo málo před vánocemi, přišel mezi nás další nováček Vacíček. Byla v sedmém týdnu, ale začala krvácet a je čerstvě po revizi :o((((
Ale příští rok bude určitě lepší a všechny co se letos trápily, budou mít na Vánoce bříška nebo miminka!!!!!!

Více ...
Vložil: Hanka+Bára7/05 dne 22.12.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 19.12.2007* Co se událo...

STŘEDA 19.12.2007
Daník pořád trpí nespavostí a zvrací…., ale AneJa jí uklidnila větou „Kdo zvrací, ten nepotrácí!!!“ :o))
Ajka a Norreen zjistily, že se znají už z jiné diskuze.
Cukřenka se ozvala, dala fotečky malé Juditky a postěžovala si, že jí bolí záda, asi z kojení a nošení. Prý začne cvičit!! A Juditka už se začíná smát!!!
EviK začala kojit Rozinku častěji a na fotbalistu, Rozinka je osypaná, ale teploty nemá. Je rozmrzelá a umazlená. Tak ať je brzo v pořádku!!!!
Onika se vrátila z dovolené a hlásí :“ konečně se hlásím po dovolené... Jsem už sice od neděle zpátky, ale ten týden mi strašně chybí a asi ho do novýho roku už nedoženu. Dovolená se povedla :-) jen kdyby tolik nefoukal vítr, ale babičky i Martin maximálně spokojení a Helenka to taky zvládla v pohodě :-))) DOkonce už jsem po nocích zpracovala i fotky do knížky, takže mezi svátkama budu mít už i fotky :-) Jinak mi ten přechod z tepla do zimy neydělal vůbec dobře a bojuju s nějakým nachlazením... ale snad to nějak ustojim :-))) jen ty vánoce mě derou... ještě jsem vůbec nic neudělala... jen se tu válí fůra špinavýho prádla, čekající na vyprání... a že bych něco pekla fakt vůbec nehrozí... :-)))“
A uklidňovala EviKa, že Helenka taky nepřibírala a nakonec se to samo upravilo…

 Jinak holky řeší teplotu v bytě….

Více ...
Vložil: Hanka+Bára7/05 dne 20.12.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 17.12.2007* Co se událo...

PONDĚLÍ 17.12.2007
Evík* má smutnou zprávu, manžel její kamarádky zemřel, ach jo, to je život :o(( Je nám to moc líto!!
NováčekMoonka je poprvé od propuštění z nemocnice sama doma a nezvládla to, musela zavolat manželovi, ten přijel, všechno potřebné zařídil a ještě jí pochválil. Přeje hodně síly, aby to všechno zvládla!!!
EvaK si večer postěžovala, že děti nechtějí spát . Zato vánoční výzdobu už má hotovou.
Jinak jsou všichni na nákupech, nebo pečou a uklízí :o))

Více ...
Vložil: Hanka+Bára7/05 dne 19.12.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 18.12.2007* Co se událo...

ÚTERÝ 18.12.2007
Médinka od Evíka hrozně ráda maluje, až tak, že má pomalované i nožky :o)) Musí jí koupit pastelky.
EvaKhlásí:“ dneska jsme byly s Rozitkou u Dr na preventivce. Prý málo přibíráme (za 3 týdny 300g) a málo rosteme - máme o 1,5cm víc, ale asi záleží na tom, kdio měří. dr mi řekl, že mám málo mléka (což nechápu, kde vzal, prsa mám neustále plné) a bylo by potřeba začít přemýšlet nad UM. Tak jsem se šprajcla, okomentovala jsem to počtem počuraných a pokakaných plen. taky jsem se ho ptala, kdy budou dělat R krevní testy, že mi HK říkali, že kvůli fototerapii by se měly udělat v cca 1 měsíci. Tak dle mého Dr je to zbytečné. Má příště říct něco o nepřibírání, tak mu řeknu, že trvám na testech, i kvůli vyloučení anémie z důvodu těch problémů v těhu. Normálně mě zvedl ze židle :(.“
AneJa byla na genetickém UTZ, kontrola dopadla výborně, dr. jásala, že dlouho neviděla tak hezké výsledky, že miminko je dokonalé.
Daník dostala řidičák na miminko!!! Všechno je v pořádku, dr. jim řekl, že to prý můžou všude rozhlásit!!
Ajka taky smutní po ztraceném miminku, ach jo :o(((
Štěpánek od Bulíka je nemocný, má angínu. A jinak se u nich zuřivě obkládá koupelna, do vánoc prý bude hotovo!!
Feketka má výsledky od dr. a chlamydie je nepotvrdily, takže se můžou pustit do snažení!! Moonku teď trápí, že si nenechala miminko ukázat, když ho porodila :o((( Byl to chlapeček.
Jája radí EvěK:“ EviK, hmmm, jako bych četla svůj příspěvek před 10m:) Hynek přibral 200g za 2 týdny a byl z toho humbuk. Upřímně - to že máš plné prsa neznamená, že máš dost mlíka:( Taky jsem si to myslela... Jestli má Rozi nějaké zbytky žloutenky, může být línější v tahání a tudíž nevypije tolik, aby přibrala a tím pádem se tobě tvoří míň mlíka. Sečteno podtrženo záleží to na Rozi a na technice kojení (tu máš zřejmě dobrou, když jsi odkojila Krýšu). Asi nejlíp bys zjistila, zda má Rozárka dost mlíčka podle vážení (před kojo, po kojo), měla by vypít 1/6 své váhy za den (+/- 50ml). Ono nejde jen o to, že málo přibývá, ale taky, že pak bude mlíčka čím dál méně... Takže než sahat po UM, zkusila bych dávat obě prsa při každém koju, kojit max. po 3h, v noci po 4h, na kojení i budit!!! A dávat pozor, aby aktivně sála a nechrněla u prsa (to Hynek obzvlášť rád!), případně po každém koju alespoň 10min zkusit odsát nebo odstříkat ručně každé prso, tím by se měla do týdne zvednout laktace. Tohle jsem pro Hynka dělala já, teda já ještě pak dokrmovala stříkačkou, protože Hynek opravdu málo vypil (zpočátku). Sama tomu někdy nevěřím, ale chybí nám 1,5m do roku a já stále kojím:))) A přitom na začátku jsem si říkala, kéž bych vydržela alespoň do 6ti týdnů!!!!“ A jinak pořád marodí a ekzémují .o(((

Více ...
Vložil: Hanka+Bára7/05 dne 19.12.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 10.12-16.12.07* Co se událo...

Sobota

15.12.07

Moonka se s námi dělí o bolest ze ztráty miminka, z toho, že viděla prvně manžela brečet.

Všichni se snaží podpořit a utěšit Moonku i Ajku.

 

Neděle

16.12.07

Na diskuzi je klid diskutuje se stále o smutné události která postihla Moonku a Ajku. Holky sdělují své zkušenosti i to, že pláč je osvobozující.

Více ...
Vložil: AneJa dne 17.12.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 130] Články 131140 z 754 [Dalších 614 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.