Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník * Co se událo...
Týdenní souhrn, co se událo na diskuzi zamlklinek


[<<Předchozích 40] Články 4150 z 754 [Dalších 704 >>] 
 PŘEHLEDY 14.6.-15.6.* Co se událo...

SOBOTA

Obě malá dvojčátka od Lory jsou na intermediální péči, ale ještě zlobí. Honzík s dýcháním. a Loru zlobí alergie. jo a dětičky jsou prý DOST stejné. Jednovaječné nezapřou.

Feketka vybírala kočárek

Stána udělala státnice GRATULUJEME

NEDĚLE

Soník zkouší celý víkend přírodní vyvolávání.

Redí: A já musím napsat, že co se bříška týká, tak si užívám tenhle poslední měsíc snad nejvíc.. Většina mamin teď začíná funět a já naopak volně dýchat, snad že už se nemusím bát toho předčasného porodu. Koupili jsme plíny v akci, novou tašku do porodnice, asexuální jednorázové kalhotky a jsme připraveni.

Léňa dala popis porodu do deníčků.

Méda byla na dětském dnu na koníkách.

Více ...
Vložil: Mmiky (Kačka6/02,Zuzi6/07) dne 19.6.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PŘEHLEDY 18.6.* Co se událo...

STŘEDA

Avi Verunka už čůrá na kanálky.  

Ajka zkoumá pravidelnost braní utrogestanu.

Soník se chystá na domácí porod a zkoumáme co dělají v bříšku kluci, když si dávají na čas (dorůstají jim pindíci – dle Janiny…)

Více ...
Vložil: Mmiky (Kačka6/02,Zuzi6/07) dne 19.6.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PŘEHLEDY 19.6.* Co se událo...

ČTVRTEK

Zprávička dne… od Soníka:

Devcata, bylo to uzasne, vecer jsem skuhrala, ze jsem desne podrazdena a neklidna, stekala jsem na vsechny kolem, po telefonatu s dulou jsem dala svaracek a kolem 21h mi zacala odchazet hlenova zatka. Pripomnela jsem se radsi sms Z.S. aby vedela, ze se neco muze dit a ve 23h zalezla do pelechu s teplym obkladem na bricho. Uz jsem neusnula, kolem 1 jsem vylezla se stahy po 3-4 minutach, budila spiciho manzela, ktery to ohodnotil, ze jeste mame cas, v 1.30 jsem volala dule i PAtkam, at vyrazi, ze uz me to nuti prodychavat a pohupovat se, v 1.40 jsem zalezla do vany (predtim jsem se mohutne vyprazdnila a vyzvracela ), v 1.50 praskla voda a pak uz to jelo. To uz jsem si vcydechovala pomoci aaaaaaaaa, vzbudilo to malou, ktera dostala hystericky zachvat, ze chce ke mne do vany a kricela svorne se mnou, manzel ji pak ubrecenou predal tchyni, ktera je vedle v baraku a ja mela potrebu tlacit. Sama doma. Tak jsem se snazila moc to nehrotit, ale telo to proste chtelo, manzel dosel akorat na porod hlavicky, poucena jsem pockala, az dorotuje telicko a pri dalsi kontrakci se Erik narodil! Asi ve 2.45.Nadhera. To uz jsme meli dulu na hlasitem odposlechu, zustali jsme asi pul hodky ve vane, pak manzel podvazal a prestrihl pupecnik (Ikea nuzky na drubez) a ja vylezla. Za chvilku dula dorazila, ja se presunula na gauc a prisavala miminko, pak, azi hodinu po porodu jsem si sedla na stolicku a porodila placentu. PAtky dorazily asi ve 4, bylo male siticko na 2 stehy kupodivu uvnitr na sliznici po predchozim porodu, hraz netknuta a pak uz jen papirovani, vitani a snidane. Citim se vyborne, slo to nadherne!!!

Takže všichni gratulujeme a slzíme dojetím J

Objevuje se nováček Mončík.

DÁLE se probírají botky, a opět hcg.

Více ...
Vložil: Mmiky (Kačka6/02,Zuzi6/07) dne 19.6.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PŘEHLEDY 9.6. - 13.6.* Co se událo...

PONDĚLÍ 9.6.

Ajka hlásí // gratulujeme a řeší se utrogestan – zavádět nebo polykat!

Redí se ptá na skate ke kočárku. O víkendu si užívali s manžou Majdulku. A začíná už 37 tt.

Rozmnožují se nám řady nových studentek – Leontýnka, Stáňa…

Eva+2 kluci si byla pro pitevní zprávu. Miminko přestala vyživovat placenta.

ÚTERÝ 10.6.

Tinnka podává zprávu z Plzně od Dr. Ulčové-Gallové. V kostech cítí, že bude postup ala Podolí. a příště je čeká keříčková odběrová šou.

Zerat vkládá fotečky. Byly na prvních očkování a Šárinká má kyčle O.K. a to i bez frejky.

Lora se hlásí online. Dětičky stále na ARO.

STŘEDA 11.6.

Onika vkládá fotečky. Manžel ji prý udržuje v neustálém poklusu.

Eva+2 kluci hledá svůj důvod proč. Diskutovalo se o tělísku a následně výměně doktorů.

ČTVRTEK 12.6.

Vítáme nováčka Tapusenku.

Jája se Stáňou diskutují o škole.

Nakukuje Léňa a Jity.

Hyneček od Jáji má laryngitidu L Jája vše duchapřítomně zvládla a ani nemuseli na pohotovost.

Lora se hlásí, že je propuštěna ze stavu. Půjde si pochovat Honzíka a od zítra snad bude moct chovat i tomáška.

Soník plánuje přirozené vyvolání porodu na noc ze 13.6. na 14.6.

PÁTEK 13.6.

Majdulka od Redí má opět vysoké teploty. A Redí dostala od manži obr peřinku na pelíškování na gauči… prý už nikomu nebudou čouhat nohy ani pupíky J.

Feketka hlásí dobré výsledky z kontroly a už ví, co má v bříšku, ale nechce prozradit. Mandelka si myslí, že holčičku.

Více ...
Vložil: Mmiky (Kačka6/02,Zuzi6/07) dne 13.6.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Víkend 7. 6. - 8. 6. 2008* Co se událo...

Léňa se vrátila z porodnice.

 

Mmiky: trápí ji Zuzanky vtočená nožička a modrý névus, který se rozšířil i na ramena.

 

Enka navrhuje sraz pražských zamlklinek. mladej sabotuje denní spaní a večer usíná v 10 a probouzí se v 7 ráno. Do toho potřebuju občas udělat něco do práce, což jde jenom když spí. O víkendu s náma Maťa zvládnul Lužnici ze Suchdola až na Majdalenu - příjemně mě překvapil, měla jsem vytipovanou na mapě únikovou cestu pěšky, kdyby to nešlo. Jinak hrozně kecá, teď se s oblibou ptá, kde je "druhej"... Takže když se ptá kde je druhej měsíček, tak to ještě jde, ale když se ptá, kde je druhej tatínek, tak je to blbý.Šílí z traktorů, letadel a autobusů a začal číst SPZ u aut, takže už pozná ABCDEIMT a ňáký čísla, ale na to mi přijde fakt ještě hodně brzy.Nočník nic, jsme stále na plenách. Jo, ještě jsem vděčná, že začal sledovat Kouzelnou školku - půlhodinka klidu na snídani se šikla ..asi zaujmul Bořek stavitel.

 

Evi+2 pokračuje ve smutnění po potratu, zítra jde na gyndu a pro pitevní zprávu.

 

EviK doporučuje tréninkové kalhotky Imse – neprotečou a jsou šikovné. http://tulenik.cz/index.php?main_page=index&cPath=69

 

Zerat: Šárka už nenosí frejkovu peřinku, byla z toho hodně opruzená, na ortopedii ale je pochválili, že se kyčle vyvíjí hezky „ Jinak se máme fajn, holky mi rostou před očima. A občas mě chytá depka, že tak dlouho jsme na Šárku čekali a tak rychle mi odrůstá Nedávno neviňátko a teď už je to miminko, které si vynucuje, pusu nezavře, prdí, chechtá se.“ Martinka měla čtyři měsíce hnisavou rýmu, nezabrala ATB, tak dostávají vakcínu u imunologie.

 

Hanula : z domácího PC jí nejdou psát příspěvky (asi nějaký skřítek, či co  ) “U nás nic moc nového, máme se dobře, že děti raubíří, to tady píšu pořád, ale jinak jsou suproví. Maty už rozvázal a s Barčou občas plodí takové diskuse, že sedím smíchy pod stolem! Ale jinak jde Matýsek do takového období vzdoru, že se nestačím divit, totálně se projevuje, že je malý Beránek a je to síla a myslím, že ještě bude. Hodím po víkendu do deníčku nějaké aktuální fotečky.“

 

Leontýnka: přijali ji na VŠ. Nečekala to a bojí se, jak to s Bořkem a miminkem zvládnou.

 

Brambram: Chystám se od září zase na angličtinu, snad už se konečně dohrabu k nějakému certifikátu. Jinak moc času nemám, Marek je strašně závislý, nemůžu bez něj na záchod, do sprchy, počítač přímo nesnáší, takže se sem moc nedostanu. U nás moc pozitivního není, tcháni více méně odpadli úplně, byt jsou v jednom domě o patro níž, děti ignorují. Můj táta o velikonocích umřel, od té doby se mámě všechno sype, poslední jobovka je, že se musí bez náhrady vystěhovat z bytu. Tak se v tom tak nějak plácám a nějak nemám chut se byt virtuálně stýkat s lidmi. Ale mám vás všechny moc ráda a myslím na vás. Jinak pokud vám přebývají FOTBALISTI z Tesca, tak sem s nimi, Petr jednou neprozřetelně při nákupu Gábi řekl, "takových se drž, ti tě uživí" a ona od té doby kručí, že je musí mít všechny.

Více ...
Vložil: Vlaštovka a kluci dne 8.6.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pátek 6. 6. 2008 * Co se událo...

LořeX se v  33tt narodily dvojčátka, Tomáš a Jan. Hlásil nám to tatínek: Tak už jsou venku... Tomášek (2055g) a Honzík (1760g). GRATULUJEME A PŘEJEME DO ŽIVOTA JEN TO NEJ. Ráno porodnický monitor nevypadal moc dobře, takže se zmiňoval termín "někdy v příštích dnech". No, a před druhou hodinou byli venku S ohledem na svůj GT jsou zatím v pořádku... LoraX je zatím na JIPce.

 

Justus od Janiny byl očkovaný na zarděnky, spalničky, příušnice, zatím žádná reakce kromě večerního pláče.

Objevila se Mafelka: Podařilo se nám po půlročním hormonálním fujtajblu otěhotnět, čekáme holčičku, Marušku. Ale bohužel mám placentu přes děložní hrdlo, krvácím a otevírám se. Včera jsem se vrátila z Motola, mám naprostý klidový ležící program a Kuban je u mojí mamky na vesnici, jinak by se fakt ležet nedalo. Jsem ve 23tt a od 28tt si půjdu lehnout do nemocnice až do konce.

Evi*: Médik počůrala před spaním komplet celou postýlku, včetně povlečení. Včera nám přišly boty z protetiky, ačkoliv šité na míru sandálky s plnou patou, přeměřované, přišly za pět týdnů, takže se Médik pařila v plných botičkách do teď a ty debilní boty jí jsou tak velký, že v nich brnká. Tak jsme jely koupit sandálky nové, naštěstí jsme sehnali vyhovující od Essi.

Tinna jede s kamarádkami sjíždět Sázavu. 

Evi +2 dostala zprávu z PPP, vypadá to, že výukové obtíže budou u Ondráška specifické – dyslexie.

Více ...
Vložil: Vlaštovka a kluci dne 6.6.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čtvrtek 5. 6. 2008* Co se událo...

Tinna: nás je tak nějak pořád stejně, jen minulý týden jsem se prodepkovala ročním výročím od ukončení posledního těhu. Ale konečně jsem na pondělí 9. 6. objednaná na tu imunologii do Plzně k dr.Ulčový,. Je to nějak na dlouhý lokte, u Madára bylo všechno v jedný návštěvě odbytý… Snažím se soustředit na práci, ve školce je to moc fajn, minulý týden jsme zvládli s dětičkama školku v přírodě v Krkonoších. A dokonce jsme i dosáhli vrcholu Sněžky. Pěšky, asi 14 kiláků…

 

EvaK: mám tu stále olej na masáž hráze od Weledy a TOKO oil proti tvrdnutí bříška. KOMU TO MÁM POSLAT???? Je to od Janiny, zdarma, putovní.

Více ...
Vložil: Vlaštovka a kluci dne 5.6.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Středa 4. 6. 2008 * Co se událo...

Eva +2kluci: včera mi volali ze školky,že Domča má teplotu,takže průjem přešel a padla na něj teplota.Takže jsme od zubařky letěli do školky.No a u zubařky taky něco-spravuje mu jeden zub na několikrát.ondráškovi je sedm,spravuje mu stoličku.

 

Redí: Nemáte náhodou některá ratolest, nebo v rodině šampiona, který sbírá ty Tesco medaile fotbalistů? Manžel mi jich tu nanosil hromadu, asi to frknu do koše.

 

Jája: Nám se podařilo, když Hynek jednou utekl při oblíkání plíny. On se pak sebral a šel to sám hadrem utírat!!!!! To mě teda nakoplo, že asi ví, co dělá:) A začli jsme ho nechávat občas bez plen. Pak už sám i s plínou ukazoval, že se mu chce. Prostě sednout a vyčůrat, když nejde, tak nejde. I za cenu, že by se měl hned vedle počůrat:) 14 dní jsem prala jak divá a teď se stane, že si tak 1x ucvrkne při hraní.

 

Lora: Vypadá to stejně jako před týdnem, takže máme ještě povolenou cestu domů. Takže dr. rozumně usoudil, že když se to drží, tak by toho na mně moc nenahlídali a proto ta povolenka. A máme nový cíl, že prý jako by bylo fajn vydržet do 34 celých týdnů,. Rychle jsem se vrátila k dlabání Wobenzymu, mrkla jsem na nějakou studii, ve které se ty průtoky po něm vyloženě zlepšovaly, takže doufám, že týden by to mohlo vyděržať...

 

Evi* : holky, moje máma furt sleduje nějaký receptáře a Přemek Podlaha nebo kterej jinech uchyl tam děsně představoval nějakou babu, která normálně pochcaný pampersky dává do truhlíky pod hlínu pod muškáty a prej to roste jako blázen. A navíc na podzim, když to likviduje, tak z těch plín tam nezbyde nic. Tak naše máma hned sbalila naše počůraný plíny a narvala to do truhlíků a fakt to roste. Jen nevím, jestli je to tou vlhkostí z těch plínek nebo tou močkou či co.

 

Janina: Hance* jsem dneska psala sms. mam vas pozdravovat, je ok, jen ji zkolaboval pc a nevi kdy ho zas bude mit v provozu.

Více ...
Vložil: Vlaštovka a kluci dne 4.6.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pondělí 2. 6. 2008* Co se událo...

Léňě odtekla v 0:51 plodová voda, odjela do porodnice porodit „Citronka“ Kubíka, váží 3750 g, měří 52 cm. Dal mamce zabrat, ale po narození se pěkně přisál. GRATULUJEME!!!

 

Janina dala na rajce.net sve svatební fotky, adresa a heslo jsou v deníku

 

. Daník78 dorazila do Kanady v pořádku, zjistila, že umí anglicky.

 

 Zdraví Aneja, malý Štěpánek má široké balení a abdukční plenky, za sebou první rýmu a už začíná broukat a komunikovat.

 

 Lora se balí do nemocnice, chystá domácnost, kluky a organizuje vše potřebné. Kubík poputuje k babičce na vesnici, Fanda chodí do družiny.

 

Eva+2 byla na kontrole, pitevní zpráva ještě není, děloha se nezavinuje správně, za týden musí znova. S Ondrášem byla v PPP, zřejmě je dyslektik.

 

 Oskarky Vendulka si začala chodit sedat na záchod, zatím bez potřebné „činnosti“, i to je úspěch. Zkouší odnaučit dudlíka a hubnout.

 

 Petra s Katkou: V pondělí 26.5.2008 jsem v 8,00 hod. dostala tabletu Prostinu, abych se začla otvírat a změkl a zkrátil se čípek. Do 15 minut jsem začala mít kontrakce po 2 minutách. Po hodině mi dr. řekl, že nález stále jen 1 prst a že čípek se trochu zkrátil, že budeme čekat. Tak se čekalo. Kontrakce stále po 2 minutách a sílily. V 15 hod. mě dr. znovu vyšetřil. Otřevřená na 2 prsty. Tak mě převelel na porodku, aby mi píchli plodovku. Plodovku mi píchli cca v 15.50 hod. a pak to přišlo, měla jsem pocit, že to je jedná veliká kontrakce. No a Hanička byla za chvilku na světě. Ani dr. to nečekala, takhle rychle. Bohužel mi nestihli dát ATB kvůli pozitivnímu streptokokovi. Hanička po porodu promodrávala v obličeji, tak jí sledovali. Také měla hypoglykémie. V pátek musela na fototerapii, protože měla silnou žloutenku. Tam byla 51 hodin. Stále máme žluťáska, tak musíme slunit doma. No a to je tak vše.... Hanička asi bude dost uplakaná.

 

Sonik musí znovu na monitor, nějak v poradně stávkoval přístroj. Chystá se na porod doma, popřípadě ambulantně.

 

Onika zve na zchlazení do bazénu.

Více ...
Vložil: Vlaštovka a kluci dne 3.6.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Úterý 3. 6. 2008* Co se událo...

Objevuje se Ajka, má splín, neboť se jí blíží termín, kdy měla rodit.

 

Jájin Hynek má úzkostné období, bez maminky a prsa ani ránu. Se Soníkem, Evou probírají ekologické plenky Alany z DM. Přes den je Hynek bez plínek, narostl mu pátý zub.

 

 Feketka: tak hlásím, že do nemocnice mě neposlali ale ještě nemám vyhráno. Výsledky se mírně zhoršili z 36 na 38 což prý se za zhoršení nepovažuje a je to spíš také, že se ani nezlepšili ani nezhoršili. Co jsem se dozvěděla, tak s heparinem se NESMÍ brát Wobenzym, což mi teda nikdy nikdo neřekl!!!!  Cítí pohyby.

 

 Redí si ani dnes v nemocnici nenechali, je doma, zatím vše OK, má i vyřízenou sociálku.

 

Mmiky: MÁM TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! holky bylo to sice o prsa korejské ženy, ale státnice jsem úspěšně zdolala. diplomka v pohodě, jen z té nervozity u zkoušení jsem chvílema ani nevěděla jak se jmenuju... moc díky za palečky.

 

Jity: jsme doma. Před chvilkou jsme dojeli ..bylo to docela náročné, hlavně psychicky, když jsou kontrakce (ty byly po prasknutí vody), které k ničemu nevedou a vlastně mi je ani nikdo nevěří, protože na monitoru nejsou. Až pak jedna doktorka řekla, že to jsou typické bolesti od vyvolávacího gelu a že mohou být hodně silné, jen jsou jenom dole v děloze, takže monitor nahoře na ně nereaguje…. Takže od začátku vyvolávání – cca v 8 ráno, kdy začal účinkovat ten gel – silné MS bolesti po 3 minutách do půl 10 večer (ty, co se nikde neprojevily), pak praskla voda a do 4 do rána klasické kontrakce, které pak se opět změnily opět v ms bolesti, do té doby jsem se otevřela na 1,5 cm…., do toho mi sestra řekla, že to je pomalé vyvolávání (kvůli předchozí sekci) a že když to nezabralo, tak to tak bude pokračovat ještě den nebo dva, že se to většinou rozjede, ale i tak nemusí…. , takže jsem docela naštvala Záhumenského, protože jsem ho znovu žádala o sekci (byl předpoklad, že Sofi bude mít ke 4kilům), tak mi vytvořil nějaký lejstro, že se vším souhlasím a slíbit mu, že další těhu už prostě nebude…, dneska už si z toho dělal trochu legraci, ale znovu mi důrazně říkal, ne, aby vás napadlo otěhotnět…. Jinak bylo zajímavé, že zkušená porodní asistentka mě hned při přijmu, při psaní info řekla, že to vypadá na císaře a napsala si tam – plánovaný císař, aniž jsem ji o tom cokoliv řekla, další por.asistentka mi po zátěžovém testu řekla v podstatě totéž, opět sama od sebe… že to prostě takhle vypadá, když to má stejný průběh jako předchozí porod, tak to ve většině případů tak dopadne…. Jinak personál na Bulovce super, opět byly fajn sestry i doktorky…. No, naštěstí je vše snad Ok, Sofi i já v poho, je pravda, že rekonvalescence je snazší než u prvního císaře, dokonce to vypadá, že tentokrát budeme i kojit , tedy alespoň částečně, zatím je to kojení + dokrm. A snad to budeme nějak zvládat.). Zítra jdeme k dětské dr., večer pak přijede Beru od babi a snad oslavíme i její 3.narozeniny. Fotky jsou nějaké u nás na rajčeti.

Více ...
Vložil: Vlaštovka a kluci dne 3.6.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 40] Články 4150 z 754 [Dalších 704 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.