Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník * Co se událo...
Týdenní souhrn, co se událo na diskuzi zamlklinek


[<<Předchozích 60] Články 6170 z 754 [Dalších 684 >>] 
 Přehledy 21.4.-23.4.08* Co se událo...

Pondělí 21.4.2008
Leontýna+Bořek Ahoj holky zdravím jenom rychle po kontrole. Mimi podle UZV odpovídá 11+5, krásně se mrskalo, radost pohledět;-).
Redí Já se snažím stále nezlobit, víkend byl deštivý, ale rodinně prima užitý (manža strávil nedělní dopoledne s malou v bunkru čili ve stanu po dekou s baterkou uprostřed ložnice..) a jediný rušivý element byl, když jsme pomocí metru zjistili, že se teda ale opravdu do té ložnice nevlezeme..tož nevím!
Bulík Zdravím, měli jsme velmi rušný minulý týden, manžel tu měl belgickou studentskou výměnu a starali jsme se o tři učitele, jeden z nich bydlel přímo u nás. Bylo to príma, ale v sobotu jsme padli na hubu.
Kolus tak hlásání z Motola. Mimi si vesele plave, k porodu to zatím prý moc není, ale šlo by s tím něco udělat... Vzhledem k velikosti našeho mamutka jsme se domluvili následovně. Ve čt jdu s Kačenou na měření ještě ke svému a jestli do soboty sama nevyleze, tak ráno v 8h nastupujeme na vyvolání. Už teď má dle pana dr. 3,5 - 3,6 kg, takže do soboty by to dotáhla na cca 3,8kg (no uvidíme podle biometrie ve čt), tak že je zbytečné ještě čekat. Vzhledem k mé velikosti a tomu že i tohle dítě má hlavu jak Churchil... Stejně budu šitá až ke koleni.
Úterý 22.4.2008
Leontýna+Bořek se přidává do těhu postupky!!
AneJa Ahojky, holky na net není moc čas. Jen hlásím, že se máme dobře, kojení nám jde kojím cca po 2-3 hodinách v noci po 4 - 4,5. Honzík to zvládá skvěle a Štěpánek je zlatíčko, hodně spinká to od Honzíka neznám.
Avi Holky, jsem nemocná, taky mě něco sedlo na průdušky jako Cukřence, bojuju samoléčbou, ale zdá se, že po týdnu žádné zlepšení.Šla jsem dnes k doktorce, ale smůla, nebyla tam, až zítra. Koupila jsem si ACC a nějak se mi zdá, že je to teď lepší, tak snad to přečkám bez ABT. Ještě se musím pochlubit, Verunka byla už 3x sama na 3hodiny v miniškoličce a normálně bez problémů!!!!! Nezaplakala ani tam ani po cestě, a vypadá to, že se jí tam líbí
Feketka Holky, já byla dnes na kontrole na hematlologii a ikdyž mám výsledky o.k., tak mi nechají injekce Fraxiparinu prý až do porodu. Chtějí mít prý jistotu, když už je to moje čtvrté těhu. Chtěla jsem se už zařadit do postupky ale mám hrozný strach z té konzultace na genetice a z toho jestli mi doporučí ten odběr plodové vody nebo ne. Musím na to myslet od rána do večera a uklidňovat se tím, že NT+ byl v pořádku.
Začíná se tipovat na Kolus!!
Středa 23.4.2008
EvaK Holky, už asi po sté tu nabízím masážní olej Weleda na hráz a pak olejíček proti tvrdnutí bříška, je to putovní od Janiny, na hráz skoro nepoužitý, tan druhý (Toko oil)- asi tak z 1/2. ZADARMO!
Evi*Tak se musím "pochlubit", jak jsme dopadly u zubaře. Já jsem asi blázen, bolí mě zub na kousnutí a nic nikde není, ani na rtg. S Míšou : dr. mě hned sprdnul za dudlík, ode dneška s ním prý musíme skončit. Docela na tvrdo mi řekl, že ubližuju svému vymodlenému dítěti. Má předkus jako blázen a mohla by mít zdeformované čelisti. Tak dudlík má jen na noc, ale asi s ním musíme už někde seknout. Pak má nad horníma zubama uzdičku a prej, kdyby měl čas, tak jí ji ufikne hned. Ale objednal nás na úterý. Tak jsem si vybavila tu příhodu od Mmiky, jak je s tím chtěli hospitalizovat apod., takto dost nechápu, jak to ten náš doktor bude dělat. Asi si dám před tím panáka a Míše taky Ale jsme bez kazu!!!!
Kolus Zprávy od nás, včera mi odešla zátka, ale u Kubiho to bylo myslim víc jak 14 dní před porodem, tak se nechystam . Kačenka si tam děsně rejdí, včera jsem usnula až po půlnoci, když přestala s "relací". Zítra jdeme na to poslední UTZ měření - 14:20, já si tipuju, že bude mít tak 3,8kg. Myslim, že výsadek před sobotou neplánuje, no ale uvidíme. Radši jsme včera dali pod prostěradlo podložky, kdyby mi prdla voda. No ale už se těšim na sobotu, doufám, že se Kačule nenechá moc přemlouvat. Jo a taky se zítra domluvim s dr., aby ji trochu pošťouch.
A večer Evi*hlásí, že Médinka bez dudlíku usnula, šikuly!!!

Více ...
Vložil: Hanka+Bára7/05 dne 28.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 24.4.-27.4.08* Co se událo...

Čtvrtek 24.4.2008

Léňa Takže zprávy z poradny:
Hlavička naléhá, CS 1, prý v pořádku.
Za 14dní jsem přibrala 2kg, nic moc.
Další kontrola za 14 dní, už poslední, pak už do porodky.
Do porodky jdu až ve 38tt, to mě docela překvapilo, to bych to taky nemusela stihnout.

Kolus Tak hlásání z kontroly. Kačenka má skoro 3,8 kg (no jako bych to neříkala), vše krásně nachystané, jen hlavička nenaléhá, chtělo by to nějaké kontrakce nebo aby si upustila bazének, aby se sešoupla. Takže dle dr. přijdu ve středu, když neporodíme a druhému dr. se nepovede ji přesvědčit aby vylezla. .. No já stále věřim v sobotu. Jo a taky mi udělal Hamiltona.

Pátek 25.4.2008

Kolus Tak já se psychicky připravuju na zítra. teda tím myslím, že na mě koukne a nechá to na jindy. To by mi asi kleplo. Tak mi prosím držte palešky, ať je chce Kačence ven a ať to máme rychlý jako s Kubíčkem.

Onika jsem poslední dobou nějaká přejetá, nevím, jestli je to jarní únava, nebo únava z koja, Hynka a všeho kolem. Ale jsem bez nálady, po manžovi akorát štěkám, snažím se hubnout, ale spíš přibírám, prostě mám chuť se někam zahrabat a vylézt až někdy v červnu.

Sobota 26.4.2008

Oskarka Venda má od úterka antibotika . Byly jsme u mudry, prý ošklivá chřipka, z nosu jí neustále vysávám zelené hnusy, od pondělka má teploty, i přes antibiotika jsme se teprve dnes ráno dohrabali ke 37 stupňům (po odečtu)... Hrozně kašle, má na to Solmucol, Robitussin, Aerius a na noc ještě v případě nouze Prothazin plus antibiotika a laktobacily. Jinak já teď řeším, jak naučit dítě smrkat a chodit na nočník.

SMS od Kolus DOVOLUJEME SI OZNÁMIT, ŽE SE NAŠE SMEČKA ROZROSTLA O KATEŘINU, KTERÁ SE NARODILA DNES VE 14:20 S MÍRAMI 3270 G A 50 CM. PŘIŠLA NA SVĚT AKČNĚ A BEZ PROBLÉMŮ. SŤASTNÍ KOLOUŠCI. Gratulujeme!!!!

AneJa U nás vše OK, trápí nás mírně prdíky, v kočárku spí jak dudek /Honzík kočárek nesnášel/ tak je to vítaná změna.

A všeobecně se probírá téma, jak naučit dítě smrkat a chodit na nočník.

Neděle 27.4.2008

Hanka* Ty jaterní testy mi nabrali znovu a objednali k internistce. Jaterní testy jsou už skoro v normě (během týdne klesly hodně rychle, takže játra se zřejmě léčí sama a hodně rychle), tlak pravá ruka 135/80 a levá 140/80 - takže zatím bez medikace - pokud by stoupnul nad 140/90 tak Dopegyt 1x1. Ty jaterní testy byly pravděpodobně buď z průjmu, který jsem měla v den odběrů nebo doznívání kortikoidů (Prednisonu) nebo hormonů (Utrogestanu). Stejně tak i zvýšená glykémie na 5,9 může být taky ještě pozůstatek kortikoidů.Na ten tlak mám objednaný na koncem května Holtra (krabička co mi bude monitorovat tlak 24 h). A budu sbírat 24 h moč.

Vlaštovka Novinka podařilo se mi Matouše odstavit, už nekojím asi tři týdny a díky tomu on začal spát celou noc durch.


Více ...
Vložil: Hanka+Bára7/05 dne 28.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 14. - 20.4.2008* Co se událo...

pondělí 14.4.- reference o minisrazíu na Kuňce

úterý 15.4. - Tinnka  byla u zubaře, omdlela a nějaké křeče, takže má jít na vyšetření, zda se nejedná o epilepsii

ve 20:08 píše Táta Honza: Zdravim holky, tak AneJa je v porodnici, Stepanek se nakonec narodil v 16,46, fotku jeste dodam
Stepanek má 51 cm, 3190 g a apgar 10-10-10

ač celý den téměř nikdo nepřispěl, nakukujeme téměř všechny a gratulace se jen hrnou

středa 16.4. - téma srazík- ale kde, co vyhovuje jedné, nevyhovuje druhé :(

středa - den poraden

Lora píše z poradny: Na UZV to vypadá dobře, dětičky rostou. Mají už docela dost, 720g a 860g (jsme 25+1). Tímhle tempem by za 2 týdny mohli mít kolem kilča.

Soník taky  z poradny, vše OK, pindík neupadl

Kolus poradnuje taktéž, vše OK

Hanka * vzkazuje přes Petru, že tlak zvýšený, jaterní testy nic moc, přesun do rizikové poradny

čtvrtek 17.4. kontrola Redí,  OK,pokračují doma

Oskarka má doma malou školkačku, Vendy je přijatá. Což rozpoutala minidiskusi o přijímání a nepřijímání dětí

pátek18.4.- sono Zuzky od Mmiky: „REFLUX JSEM NEVIDĚL! říkám hurá, ikdyž to znamená pouze to, že on ho neviděl“ Jinak má málo železa, takže debata nad přírodním zdrojem železa.

sobota 19.4.- Jonášek od Terky má suchá místa na tvářičkách, tipy, čím mazat.

neděle 20.4.- Anejka se Štěpánkem jsou už doma :) . Dalším školkáčkem bude Lénin Danýsek :)

Více ...
Vložil: Evi*a Médinka 7/06 dne 20.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 7.4.08-13.4.08* Co se událo...

Sobota

12.4.08

 

Kik – díky chřipce přišla o mléko :-(

AneJa – nerodí

Mandelinka – přebrala od Hanky s Barunkou postupku

Feketka doplňuje že na utz bylo vidět pohlaví, která ona už od začátku tuší, ale neprozradí bude to překvapení :-)

 

Neděle

13.4.08

 

Totální mrtvo nic se neděje.

Více ...
Vložil: AneJa dne 13.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přhledy 7.4-13.4.08* Co se událo...

Čtvrtek

10.4.08

 Hanka s Barunkou – dostala žádanku na imunologii a genetiku a dr. se bez problémů tvářil i na případné IVF.

Zerat – Martince odstranili nosní mandli, nesla to dobře.Šárka měla ve stoličce krev, podle dr. je to od ragádky v konečníku a doporučila na pár dní vysadit mléko a mléčné výrobky.

AneJa – hlásí, že nerodí.

  

Pátek

11.4.08

 Palečkuje se *Hance* a AneJe

Léňa ze včerejší poradny vše OK, Citronek stále hlavou dolů!

AneJa z poradny nález beze změn, nervy na pochodu.

Feketka - Dnes mi můj gynekolog říkal, že je to jen trochu mimo normu a že se tomu ani nediví, protože užívám spoustu léků a to na to může mít dost velký vliv. A že pokud byl genetický ultrazvuk v pořádku, nemám se čeho bát a uvidím až co mi řeknou na genetické konzultaci, když jim řeknu co všechno užívám za léky.

Když prý mi ale doporučí odběr plodové vody, mám na něj raději jít ať vím přesně na čem jsem. Toho se ale moc bojím.

A prý na to může mít vliv i mírné nachlazení, prý stačí jen rýma. No já jsem trošku pokašlávala ale jen trošku.

 

Více ...
Vložil: AneJa dne 11.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 7.4-13.4.08* Co se událo...

Středa

9.4.08

 

Hanka s Barunkou má dneska setkání s MUDr. Nouzou, držíme palce!

Dále se palečkuje Loře a Feketce

Lora – má těhotenstkou cukrovku opět :-(

Po delší době se ozývá Kolus - Ahoj holčiny, tak se jdu taky přihlásit z poradny. No naše tluftá holčička opět nezklamala . Dle biometrie se asi obávala že přijdou kruté časy, takže za posledních 14 dní přibrala 600 g (není to překlep), takže má už 3200g. Tož, esi se bude courat a budem rodit až v termínu, tak mám čekat 4200 g drobečka. tak mě trochu omyli (měřím 164 cm a normálně mám 52 kg) no ale prej si nemám dělat starosti, bude to v pohodě. No já si je nedělam, jen aby mi pak zase doktor při šití nekecal a 5x neopakoval že už jenomm 1 nebo 2 stehy . Ale vše ostatní je v pořádku, čípek se trošku zkrátil, otebřená pro špičku prstu, podle CTG si tam děloha už něco provádí, ale "stará garda" ví, že u Kubana to bylo taky tak. No ale tiše doufám, že bude mít holčička rozum a vyleze příští neděli (to mám narozeniny ) nebo hned potom, aby neměla ty 4 kg. Kubi šel taky o 8 dní dřív a měl 3,5 kg, ale taky nás strašili macíkem.

Feketka – screening dopadl výborně, později volali,že odběr krve nikoli, kontrola na 4 týdny, Feketka je nervozní, ale holky jí uklidňují, že krve zkresluje, tak držíme palečky!!!

 

Více ...
Vložil: AneJa dne 10.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 7.4.-13.4.08* Co se událo...

Pondělí

7.4.08

 

Palečkuje se Natalii

AneJa – nerodí a začíná přenášet

Evi* svolává holky ohledně info týkající se srazu na Kuňce!!!

Bell - Jinak u nás víceméně všechno v pohodě, akorát nám marodí kočky, tak každý den jezdíme na veterinu, s oběma dětmi jako doprovodem, což je fakt super, ale beru to poztivně ... trénujeme, jak se čím dál tím rychleji vypravit. Dřív mi trvalo skoro půl hodiny, než jsem je oblékla a dostala do auta, teď to mám za deset minut

Léňa vkládá fotky z výstavy Lega v Brně!

Bulík vkládá nádhernou fotku Cyrilka!

 

8.4.08

Palečkuje se AneJe a Hance

AneJa z poradny: nic se němění nález stejný, další kontrola v pátek

Feketku, čeká zítra NT screening, je nervozní.

Mmiky - Byli jsme se Zuzkou na tom odběru krve, před tím ještě na skok u alergoložky, tak mám dlouhé povídání o refluxu. Říkala, že by Zuzku na reflux zrovna tipla. tak uvidíme, jak dopadne to sono příští týden... jinak odběr krve, naprosto v pohodě. přišli jsme v poledne a nikoho tam neměli, takže 4 sestřičky se se Zuzankou bavili a pátá píchala. Imunitní IG budou mít výsledky až za 14 dní a to ostatní snad bude dřív. Krevní obraz a crp. jinak pořád rýmujeme, odsáváme a teplota přes den kolem 37,4, večer necelých 38, takže takové na houby. jinak řádí jako blázen, plazí se a je divoká... díky spiropentu v noci nekašle, jen občas hůř dýchá, nudle proudem ji tečou jen přes den.

Avi - Jinak se musím pochlubit, včera byla Veru v miniškoličce na zkoušku na 1,5 hodiny, vůbec nebrečela ani když jsem odcházela a nakonec nechtěla jít domů

Tak v pondělí půjde na 3 hodiny a uvidíme. Byla jsem neskutečně překvapenáLora - Mně tady děti děsně rajtujou v břiše, je to síla. Aspoň že ty starší jsou v pokojíku celkem hodný, i když teda včera jeden z nich (nevím který) nalil do větráku u PC vodu, takže to bylo tak tak že se nám PC neodporoučel do věčných lovišť. Jo, stačí aby si máma na hodinku schrupnula a hned vymýšlejí blbiny.

Lora - Zítra ráno se chystám na oGTT, pojedu odtud ráno v 5:30, jsem zvědavá, jestli vůbec vstanu. Ale v laborce mají začátek mezi 6:30 a 7:00, tak později bych to už nestíhala. Snad se vůbec vejdu do busu (muž pojede později, Kubu vypakuje do školy a Fanýse bere busem sebou). Ach jo, nějak mě to celé dost zmáhá, břich mám jak hrom, to věčné běhání ze školy a do školy mi taky dává zabrat. Co nadělám, jdu se zase uložit, pa pa...

Více ...
Vložil: AneJa dne 9.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 5.-6.4. * Co se událo...

Sobota 5. dubna

Léňa vkládá odkaz na zajímavou výstavu Lega - http://www.kostky.org/brno2008.htm, kam vyrazili její kluci. 

Mmiky Zuzanka už je na tom líp, čípek zabral, tak v noci líp spala.

 

Neděle 6. dubna

Hanka s Baru a Léňa probírají vliv solné jeskyně a jódu v těhotenství.

Bulik se dlouho neobjevila, tak se z té nepřítomnosti "vyplatila" tipem na výlet – http://centrum.magnethrou.cz/o-centru?lang=cz  - dovozce stavebnice Geomag otevřel v Chocni kreativní centrum k této stavebnici.
Romana32 není v kondici -  od rána ji bolelo v krku a večer ji chytla migréna a rýma.

Leontýnka nakukuje, Boříka mají s babičkou na chatě, tak finišují nějaké práce doma.

Rýma nechce pustit ani Léňu, tak se těší na léčbu lipovým čajem.

 

Přejeme Anejce, aby porod začal brzo! :o)

Více ...
Vložil: Tinna dne 6.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 31.3. - 4.4.2008 - 1.část * Co se událo...

Pondělí 31. března

Feketka vyfasovala těhu průkazku, je objednaná na NT a biochemický screening do Brna. Je z toho pořád ještě paf!

Redí nadšeně sděluje své dojmy z interaktivní výstavy v areálu bývalého dolu, užili s rodinkou báječný odpočinkový víkend. Výsledky na diabetologii jsou OK.

Evi s Krýšou celý den hledá peněženku. Po prohledání bytu, přerovnání vyžehleného prádla, následném zablokování karet a občanky, se hroutila doma mužovi. Tu povyskočil Krýša, že je vtipálek a že je peněženka u babičky v botníku. Byla tam! :-D

Hanka s Baru se začíná těšit do práce, sněhobílý těhu test radosti nepřidává…Nastupuje v červenci.

Tinna - boje s depkou díky sluníčku zatím vyhrávám, přestože mrcha 32 DC dorazila :-/

Úterý 1.dubna

Evi* je venku líp, doma na ni všechno padá… Myslíme moc na ni a posíláme podporu…

Léňa  se vrátila z poradny - vše je pořádku, odhad váhy 1600g (jsme 30+4), kluk je potvrzený na 100%! Viděli i varlátka a opravdu nešlo si je s ničím splést. Placenta na zadní stěně, průtok placentou je OK. Citronek je hlavičkou dolů, sláva! Ještě šla na kontrolu na gyndu s otoky rukou i nohou – ani bílkovina v moči ani vysoký tlak, dostala tedy nějaké prášky na odvodnění. A má taky hodně pít.

Anejka po poradně – žádné změny, kontrola za týden. Rozjíždí se postupka na Anej termín porodu.

Feketce je pořád hrozně špatně, ve dne i v noci - prosí o rady.

Jája se svěřuje s problémy s Hynečkovým prvním obdobím vzdoru. Rada Léni, že „bude hůř“ ji však moc nepotěšila ;o)

 

Více ...
Vložil: Tinna dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 31.3 - 4.4. - 2.část* Co se událo...

Úterý 1.dubna - pokračování

*Hanka* jela v sobotu na pohotovost - na virózu a suchý dráždivý kašel dostala antibiotika. Pro jistotu jeli i na kontrolu na gyndu  - Augmentin schválili, čípek zavřený, plodové vody akorát a mimi se podle UZ má dobře. ATB zabraly rychle, teplota klesla hned v neděli a už bylo i podstatně líp.

Hanka s Baru vůbec není smutná, těší se do práce a ví, že jednou mimi bude. Teď už to bere tak jak to přijde, plánuje vyšetření na imunologii a doufají, že třeba IVF nebude potřeba.

Redí shání těhotenský pás a přemýšlí nad dalším výletem s rodinou – na historické kočáry.
Po dlouhé době se objevuje
Oskarka – s Vendulkou byly u zápisu do školky, dojmy dobré! Plánují s kamarádkama a dětma týden v Janové nad Nisou, hotel Murano. Už se moc těší!
Mandelinka s rodinou se vrátila z chalupy, naprosto odpočatí a spokojení. Sehnali občasné hlídání Natálky – dcera od známých ráda vypomůže. 
 

Středa 2. dubna

Jája volala na výsledky kultivace moči, Hynek má pomnoženo 5 bakterií, naštěstí žádná přes kritickou mez. Kde se bakterie berou, nikdo nedokáže říct, prý to nevědí. Očekává se, že čím bude dítě starší, tím si bude tvořit imunitu a s bakteriemi zatočí samo.

Lora hlásí po poradně - děti vypadají v pořádku, ale mají obě polyhydramnion. Tak na ttts to v téhle chvíli opravdu nevypadá, páč tam je podstatou to, že jedno vodu skoro nemá, ne že si obě plavou v bazénu. Jen zase o něco víc hrozí, že mě v dohledné době zavřou na riziko a budou to muset odpustit (aby ta voda nepraskla nebo nezačal samovolně extrémně předčasný porod). Ale bude se čekat až na co nejzazší termín, hlavně že i v tomhle je asi 5% riziko že se rozjede porod, tak aby děti měly potom už šanci tohle riziko zvládnout a přežít. Jo, váhy mají cca 530g a 640g, žádní drobínkové (jeden asi na 80%, druhý na 50%). Kontrola zase za 2 týdny - no, zase to vypadá o maličko nadějněji než před 2 týdny, tak uvidíme. Moc držíme palce!!!
V rychlosti se objevuje i
Soník.

 

Více ...
Vložil: Tinna dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 60] Články 6170 z 754 [Dalších 684 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.