Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník * Co se událo...
Týdenní souhrn, co se událo na diskuzi zamlklinek


[<<Předchozích 70] Články 7180 z 754 [Dalších 674 >>] 
 Přehledy 31.3. - 4.4. - 3.část* Co se událo...

Čtvrtek 3.dubna

Zerat si stále velice užívá nový stav věcí - 2 děti. Šárinka je opět hodný bobíšek, spinká celou noc. Kontrola na ortopedii dopadla na výbornou. Už byli se Šárkou i u kožní primářky, ta prohlásila, že má malá hodně citlivou pokožku stejně jako Martinka.
Redí hlásí po kontrole, že na pohmat už je čípek "ne tak pevný", takže ho dr. raději přeměřil i uzv a tam to prý vyšlo ještě podle normy.. Další měření zase za 14 dnů, kdyby se začal jakkoli zmenšovat, pomaže Redí do špitálu. V rámci prevence bude co nejvíce ležmo, bordel kolem ať se kupí… Držíme palce, ať je vše ok!
Objevuje se
Hanulka s tipem na Anejky porod.

Po čase nakukuje Bulik, nestíhá přispívat, účto na barák a daně udělaly své…

Zdraví také Janina, trochu smutná, že má na svatbu pouze dvoje šaty a ne jako Ivana Trump sedmery :-D

Nakoukla i Terka, Jonášek bude mít 1.narozeniny, ale zase bojují s rýmou a kašlem, naštěstí bez teplot. Zatím malej sám nechodí, kolem nábytku ale frčí jak tryskomyš.

 

Více ...
Vložil: Tinna dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 31.3.-4.4. - 4.část* Co se událo...

Pátek 4. dubna

Mmiky má za sebou návštěvu pohotovosti -  Zuzka se dusila šíleně kašlem, do toho se hrozně klepala a byla vyděšená. V Motole si myslí, že to je patrně alergického původu. Dětské dr. se zdála fakt zahleněná, takže dostali žádanku na krev (krevní obraz, crp, železo a nějaká Ig)a na sono kvůli refluxu.

U Romany32 marodí Gabča – dlouho pokašlávala a měla rýmu, problémy se začaly zhoršovat než lepšit, ráno  dr. potvrdil virózu s náběhem na zánět nosních dutin.

Evi* byla na kontrole s vtočenou nožičkou Médi. Dr. se tvářil zádumčivě, pozoroval, vyšetřoval, pak řekl, že se to musí řešit, že to vidí na sádru nebo operaci nebo ortézu. Na dětské ortopedii je dr. zase uklidnil, že se to srovná růstem, že je to normální, jen je budou sledovat.
Stáňa se ptá na zkušenosti s chlorellou a mladým ječmenem, že by podpořila imunitu malýmu před nástupem do školky. Evi* doporučuje.

V rychlosti nakukuje Avi, Mája a Onika s tipem na Anejku.

 

Přejeme vše nejlepší Anejce a Jonáškovi od Terky k narozeninám a Ivankám k svátku.

Více ...
Vložil: Tinna dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 24.3-30.3.08* Co se událo...

Sobota

29.3.08

 

Do těhu  postupky vstupuje *Hanka* a Vlašťovka!

AneJa hlásí, že nerodí.

Všichni užívají hezkého počasí na diskuzi je mrtvo :-)

 

Neděle

30.3.08

 

Romana32 – dává fotku nového člena rodiny fenečku Jesii yorkšírský teriér

Evi* - Snažím se vrátit do normálu, moc to nejde. Chtěli jsme se v sobotu rozptýlit na jedné narozeninové oslavě a s manžou jsme se shodli, že se nám tam vůbec nelíbilo, vše nám připadalo zbytečné, na nic, nedůležité..., prostě ještě nejsme s tou situací smíření. Dneska jsme proto byli venku sami, jen my tři a pes. Přes den to jde, večery nic moc.

Holčičky, moc Vám děkuju za Vaši podporu a krásný slova podpory...díky

 

 

Více ...
Vložil: AneJa dne 30.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 přehledy 24.3-30.3.08* Co se událo...

Pátek

28.3.08

 

Palečkuje se Tinnce

Onika – Helenka má svou první nemoc :-( Onika vkládá fotky z Rumunska!

Feketka - omlouvám se, že jsem tu dlouho nebyla ale je mi pořád špatně. Od rána do večera, takže není vůbec nálada vysedávat u PC.

V pondělí jsem byla na další kontrole(chodím každý týden) a miminko sebou krásně mrskalo, kopalo nožičkama i ručičkama, tak jsem z toho byla dost naměko, protože tohle jsem ještě nezažila. No, spíš jsem nikdy v těhu tak daleko nedošla.

Romana32 – doplňuje info k endokrinologii - Samo, že bych to do pondělí nervově nevydržela tak jsem mohutně žhavila dráty a už vím na čem jsem. Moc pozitivní to není, ale sesmolím to večer do deníčku. Není to tajné, ale rodina by si to raději přečetla na netu než by se zeptali.

Po delší době se hlasí Kolus - Mám pro vás zprávy z poradny, tak mimi je tlusťoch, na konci 35tt má 2600g, což odpovídá o 14 dní většímu mimi. za posledních 14 dní přibrala skoro 500g. Takže zase za 14 dní uvidíme, jestli zase o tolik ztlousla a když jo, tak nás čeká 4kg mimi v termín porodu. Takže, jí musím vyšťourat koncem dubna, aby nestihla být tak moc tlustá. S Kubim se nám to povedlo, narodil se koncem 39tt. Tak snad to té holčičce vysvětlíme taky.

Tinnka od zubaře - Ahojky, zdravím večer a děkuju za ranní palečky. U zubařky to byl fakt zážitek – ráno jsem se totiž nenajedla (byla jsem objednaná už na půl osmou a přišlo mi to jako blbost jíst předtím)- tak jsem tam po vyvrtávání kazu málem zkolabovala. Naštěstí byla dr. pohotová, hned mi se sestřičkou poskytly účinnou první pomoc, ale opravdu mi bylo ouvej… :o( Opravila mi jen jednu díru, znova mám přijít 15.dubna a akce bude pokračovat.

Více ...
Vložil: AneJa dne 29.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 24.3.-30.3.08* Co se událo...

Čtvrtek

27.3.08

 

Dneska se palečkuje Romaně32

Onika se hlásí zpět z Rumunska bylo tam hezky a dokonce to bylo i na tričko :-)

Romana32 - Ani mne ty dnešní výsledky nepřekvapili. Tušila jsem, že všechno není tak jak by mělo být. Nadále budu brát stejnou dávku Carbimazolu a ještě mám k tomu přidanou 1 tabletu Letroxu. To znamená mírné zhoršení. U dr se stavím asi v pondělí ať mi řekne víc, ale moc nadějně to nevypadá. Další kontrola za 1/2 roku. A léta běží....

Vlašťovka a Matoušek - V úterý jsem byla na kontrole na gyndě, prcek se na UTZ pěkně mrskal, vypadá to, že je naprosto v pořádku, mám z něj radost.

Taky bych chtěla říct, že si dovoluju se přidat do postupky s nadějí (čis píše vědomím toho), že u Daník bude jednou vést její čelo, stejně jako Romča. I kdyby to bylo miminko adoptované, den přijetí do rodiny budeme považovat za den porodu

Tinnka - Přes svátky jsme byli dobíjet baterky v libereckém Babylonu, ale stejně je nálada u nás pořád taková nějaká nijaká, až se mi zdá, jestli neprocházíme nějakou krizí či co… manža pracuje víc než málo, zdá se mi jako bychom se nějak míjeli… achjo, doufám, že se brzo sejdem a bude líp…:-/

Zítra hned ráno mě čeká po předlouhý době návštěva zubařky, musím si nechat spravit dvě maxidíry, co mi už komplikují život. Už teď mám sevřený žaludek, to bude jaujaujau…

Více ...
Vložil: AneJa dne 28.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehled 24.3.-30.3.08* Co se událo...

Středa

26.3.08

 

Palečkuje se dneska Redí

Redí - Já jsem konečně doma, na diabetologii jsem narazila na velice nepříjemnou, svéráznou sestřičku, ale nějak jsme to ukočírovaly. Každopádně VÍM, že jsou to malé věci - ale vypít ten sladký blivajz mi dalo sakra zabrat  Měla jsem co dělat, abych ho dopila, ihned nevyblindila a potom to ještě dvě hodiny vydržela bez pití a jídla..no cestou z nemocnice, když už mi vzali druhé kontrolní vzorky jsem se ládovala šunkou a rohlíkem, že jsem málem nevybrala kruháče po cestě :o))) Eště teď se mi ten lahodný nápoj vrací

Výsledky budu vědět až v pondělí, kdy tam jdu k doktorce, no snad to opravdu projde jako preventivka s uspokojivým závěrem pro mého pečlivého doktora ;o)

Leontýnce je zle (těhotenské nevolnosti) doufám!

*Hanka* - jen v rychlosti nakukuju - postihla mě nějaká choroba. Teda spíš bych řekla, že mám jen lehký kašel ale mám záhaně - 37,8 - teplotu na sobě vůbec necítím - už to bylo včera - po Paralenu to kleslo, dneska přes den dobrý max37,2 a teď zase teplota 37,8, tak jsem lupla zase Paralen a už klesla na 37,5

Petra s Kačkou - Tak v nemocnici mi nikdo pořádně nic nevysvětlit. Až dnes sestřička z gyndy, která má holčičku ve školce s Kačkou. Prý výkyvy v glykémiích způsobují problémy pro mimčo a hypoglykémie je prý horší. Pravdou je, že na monitoru bylo hodně znát jestli jsem jedla nebo ne. Vždy jsem chodila před snídaní. Tak byl puls mimča 110-140. V pondělí jsem ale byla těsně po snídani a to byl puls 160-165. A to se porodní asistence moc nepozdáválo, po nějaké době to bylo lepší. To už asi zabral inzulín. Jinak čípek 42 mm (což je prý krásné) a otevřená na špičku prstu. Takže asi taky v pohodě.

Daník - dnes jsme byly pro výsledky na viry apod. v nemocnici, tak se tato příčina úmrtí Vítečka neprokázala. Už jsem zpátky u obvodního gynekologa, dnes jsme probírali když měl zhruba den na pročtení zpráv, že to vypadá na rozvoj časné preeklampsie která se vyskytne u 1-2% tšhu a zrovna u mě .... . Prostě smůla, prý pravděpodobnost že se bude v dalším těhu opakovat je 25%, což si neumím zatím představit že bych tuto hrůzu prožila někdy znovu. Navíc u tohoto onemocnění prý nastává i destrukce organismu matky, která může taky zemřít a manža když to slyšel, tak těhotnění ho asi taky přešlo navždy. Takže v dubnu se vrhneme na vyřízení adopce, pro nás se bude těhotnění zatím ubírat tímto směrem..

 

 

Více ...
Vložil: AneJa dne 27.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 EVI...* Co se událo...

zrovna jsem náhodou zrovna teď objevila tvůj článek v deníčku...je mi to moc líto. Upřímnou soustrast. Mája

Více ...
Vložil: Majákova dne 26.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 24.3-30.3.08* Co se událo...

Pondlěí

24.3.08

 

na diskuzi je klid, diskutuje se o přibírání a shazování kil při těhotenství a kojení. Zerat informuje o úspěchu s oxytocinem na kojení.

Stáňa* - Tak by jsme dnes oproti všem plánům byli doma, protože mrňous dostal šílenej kašel. Ani já ani manžel jsme se celou noc nevyspali, protože buď řval nebo se dusil. Vypadalo to laryngytýdu, takže jsme otevřeli okno a dostali zábal na krk, jenže teď to vypadá spíš na chřipku, ach jo.

Natalii - Ahoj holky,hlásím se v rychlosti,nefunguje nám dobře pc,pořád padá,tak na netu být bohužel nemůžu.Snad už nám ho brzy někdy spraví,nebo mě klepne..Zítra jdu na to nt,mám teda obrovský strach,ale zároveň se cítím trošku klidná,že snad cítím,že je vše v pořádku.Ale samosebou mám strach jak to nakonec dopadne.Tak kdybych se zítra už nedostala na net,tak se budu snažit napsat co nejdříve.Držte mi prosím pěsti,ať nám to dopadne dobře... Mějte se krásně a opatrujte se!Papa.

 

Úterý

25.3.08

 

Palečkuje se Natalii

Katávka po hodně douhé době informuje - Ahoj holky, už jsem tady nebyla opravdu strašně dlouho, nějak nebylo připojení a ani čas a teď už je hurá:) Nakoukla jsem sem po dlouhé době s tím, jestli tady ještě někoho budu znát a koukám postupka a jsem v ní stále i já.

Tak hlásím změnu k Adámkovi nám doma přibyl 3.10. 2007 i Jáchymek, měl 3840g a 52 cm. Začátek těhotenství byl opět krušnější, nějakého to krvácení, horečky, ascorutin, ale výsledek je úžasný!!!

Všem přeji také takové štěstíčko! A držím palečky.

Léňa se chystá s Dadýskem na zápis do školky.

Daník ze srubu - Dnes jsem byla u svého obvodního gynekologa kterému se uzdravila zlomená noha. Je to fakt nejhodnější mudr na světě. Převede si mě zase zpět z nemocnice na Obilním trhu, zítra tam jdu pro výsledky na paraviry a Torch a pak s výsledky na interpretaci za ním. Říkal mi, že by to v daném stavu věci byl asi nejlepší důvod, proč Víteček zemřel.Prohlédl mi myom, tak prý se řezat nebude, on se vlastně teď bude zmenšovat vlivem toho, jak se mi z těla odplavují hormony, z původních skoro 6cm už má kolem 3cm. A kdyby se řezal, tak je to prý rizikový zásah do dělohy a je lepší ho tam nechat. Vzhledem k tomu, že vlastně nemám zaměstnání mi slíbil natáhnout neschopenku co to dá. Vypsal mi žádanku do Podolí, tam jdu 22.5.. A mám první vyplněnou kolonku v papírech na adopci. Pauzu na další těhotnění 3 měsíce. Takže to je ten důvod, proč lezu do srubu, chci si teď pořádně odpočinout od těhotnění a jakýkoliv myšlenek na ně než nastanou další těhotnící hrůzy. Díky Hance a Petře s Kačkou za pomoci pychologa smutním a snažím se vyrovnat s tím co se stalo. Taky jsem si koupila chodící stroj a dnešním ránem jsem na 83kg z původních 89.

Moc na vás všechny myslím a přeju klidná bříška. Občas nakouknu

Natalii - Tak kontrola ok,dr. mi ukazoval mrňouse,má dvě ruce,dvě nohy,jednu hlavu,dvě oči,nos,pusinku,srdíčko krásně tlouklo,jen to mělo jednu závadu.Můj mrňous chrněl!!!!!! Já se tak těšila,jak ho uvidím se hýbat,byla jsem před nervovým kolapsem a on si klíďo spí,no neuvěřitelný.Tak když už ho utz nebavil,tak se aspoň podrbal na tváři a zatínal pěstičky. Screening negativní,riziko je 1:41300,šíje byla 1.90mm,takže vše v pohodě.byla jsem na něm ve 13+2tt a on se dělá myslím až do 13+6tt.Jen je o dva dny mladší,má necelých 7 cm. Jsem šťastná jako bleška!!!Huráááá,já měla nervy.Jinak jdu do poradny 7.4. bez utz a za měsíc 28.4. zase na utz.Jo a ještě jsem chtěla,že teď budu asi pár dní bez pc,půjde do opravy,tak budu bez netu. Mám tři fota,manžel v tom nevidí nikde nic,já úplně všechno a jsem z toho dojatá. Pak se vám ozvu,až se nám vrátí ten krám,ju?!Opatrujte se,papa!

AneJa – z poradny vše OK, nález už dva týdny stejný k porodu to nevypadá.

Více ...
Vložil: AneJa dne 25.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 17.3-23.3.08* Co se událo...

Neděle

23.3.08

 

Zerat - Na pohotovosti jsem měla štěstí na moc fajn doktorku. Mladou a nedávno taky kojicí maminku, tak jsme spolu probraly co a jak. Nutrilon HA mi doporučila koupit, že ono se jedno balení nikdy neztratí a příp. se pak dá použít do prvních příkrmů, prohmátla mi prsa a řekla, že zatvrdlinka nikde žádná není a prsa jsou krásně volná... Trošku nazlobeně reagovala na radu laktační ligy, že mám prsa nahřívat ve sprše, protože teplá voda a zahřívání podporuje zrání zánětu a vylučuje se s přikládáním tvarohu  V tom byl zřejmě zakopaný pes neúspěchu.

Když jsem dr. řekla, že mi nějak ustoupilo mléko v obou prsech, tak jsem dostala 3 ampulky oxytocinu a mám vždycky 20 minut před kojením do ampulky namočit 2 štětičky do uší a každou zavést do jedné nosní dírky, kde nechat chvíli působit. Prý to krásně pomáhá vylučování a uvolňování mléka. ATB mi nedala, že je na ně ještě čas, protože mi teplota nepřelezla přes 38,5°C. Byla jsem zvědavá na účinek oxytocinu.-večer mi přišlo, že moc nic, ale evidentně už Š. něco z prsů vytáhla a dokonce se dostavila i vypuzovací křeč a já pak odsála z obou prsů 30ml dohromady - každopádně bylo to víc než před tím 10ml  Ale překvapení přišlo v noci, kdy jsem oxytocin nezavedla a přesto se Š. najedla a usnula a ráno už kojení probíhalo dá se říct standardně a po kojení jsem odsála dokonce 60ml z obou prsů. Jelikož se zvyšuje to co je možné odsát po kojení, tak snad to bude dobré. Taky se zdá, že asi tvaroh v noci udělal svoji službu, protože zatím nemám ani zvýšenou teplotu a i když ta mírně zarudlá místa pořád bolí, tak se cítím líp.

Jo a mám pořád odsávat. I když se mi prý zdá, že už se mi upravila tvorba mléka, tak vždycky když Š. o maličko přetáhne kojení a já mám pocit plných prsou, tak odsávat. A to jsem si myslela, že už odsávačku pošlu k ledu-zřejmě s ní budu kamarádit dokud budu kojit

Všem díky za podporu. Fakt jsem byla včera docela hotová z představy, že opět jde kojení do háje. Už kvůli alergiím v rodině bych Š. ráda dala, co nejvíc protilátek... Nicméně když by MM pochybělo, nemám problém s Nutrilonem(poctivě budu přebytky ukládat vždycky na 24 hodin do lednice a když bude třeba dokrmím MM).

Více ...
Vložil: AneJa dne 24.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehledy 17.3.-23.3.08* Co se událo...

Sobota

22.3.08

 

Zerat - Holky, ráno jsem se vzbudila s bolestí pr. prsu  Mám na něm zarudlý pruh a jedno zarudlé místo. Nakojila jsem z něj Šárku, nahřála ve sprše a ještě z něj cca 10 ml dostala odsávačkou; mám 37,2°C a dumám, jestli jet hned na pohotovost pro ATB nebo ne. Máte s tímto někdo zkušenost??? Při Martince jsem měla mastitidu přibližně ve stejnou dobu; na pohotovosti mi nedali ATB a já si prožila 40°C horečky... Změnila se mi asi kvalita mléka a M. už ho pak nechtěla  První co mě napadlo bylo, že budeme opět Nutrilonový :-(

*Hanka* podává informace o Petře s Kačkou - Petře dělali včera UZ - průtoky, monitor a já nevím co všechno - všude všechno je OK, ale nechali si jí tam a budou jí sledovat. Že se mimi nehýbalo prý dobré není, tak musí zjistit, jestli se mu třeba nedaří špatně kvůli cukrovce nebo tak. Včera ale Petra měla cukrovku celou den dobrou. Prý tam bude minimálně do úterka.

A to se těšila jak si užijí s Kačkou Velikonoce.

Lora - Jinak manža potkal v pátek v práci dr., tak probrali cca ty moje výsledky. Uvidíme na UZV za necelé 2 týdny, ale pokud se to nezhorší vyloženě radikálně, tak by léčbu (odpouštění vody) dělali už tady, o což mi samozřejmě jde. Pokud to bude tak nějak plus mínus (tj. nebude vyloženě akutní průšvihová situace, hlavně aby srdíčka držela a nebylo selhávání nebo špatný Doppler), nechci už jít na tu fetoskopickou operaci. Totiž asi v 20% případů na její následek těhu do týdne skončí (potrat, předčasná děložní činnost, prasknutí vody) a já už tohle ve chvíli, kdy děti budou mít přes 500g prostě nechci riskovat (teď měly 370g a 450g). A odpouštění vody je tohle riziko jen asi 5%, ale zase se to hodí fakt jen pro lehké případy. Takže prostě musím doufat, že se to nebude vyvíjet nějak akutně, ale zvolna, no a s tím, že doma pobudu tak maximálně 2-4 týdny, už se smiřuju, taky co nadělám... Myslím
Více ...
Vložil: AneJa dne 23.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 70] Články 7180 z 754 [Dalších 674 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.