Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník recepty


 Články 110 z 25 [Dalších 15 >>] 
 PIZZA CHLÉB S ANGLICKOU SLANINOUrecepty

PIZZA CHLÉB S ANGLICKOU SLANINOU

300ml vody nebo nízkotučného mléka
500g polohrubé m.
30g solamylu
1/2lžičky pepře
1 lžička drc. kmínu
1 lžička bazalky
1 lžička dobromysli
40g olivov. oleje
1 lžička soli
1/2lžičky tekut. medu
20g čerstvého droždí

PŘÍSADY PO PÍPNUTÍ
100g libové anglické slaniny nakrájená na kostičky
1 masitá červená paprika (omytá a osušená, nakrájená na kostičky)


Na dno voda + olej, na to nasypat mouku a solamyl, posypeme kořením. Do jednoho rohu sůl, uprostřed důlek, rozdrobíme droždí a zakápneme ho medem. PO pípnutí přidáme přísady.

Program Toast, světlá kůrka.

Místo papriky mohou být olivy, místo slaniny šunka. Je dobré to upéci a pak např. 1 hodinu nechat odležet. POdává se samostaně se salátem, vínem nebo pivem.

Více ...
Vložil: srpnatka03 dne 27.2.2008| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Houskyrecepty

Housky

250-270ml mléka
1 žloutek
2 lžíce oleje
500g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
20g čerstvých kvasnic
semínka

Citace: všechny ingredience jsem dala do pekárny a zapla program na hnětení a kynutí.
Takže mi to udělalo vlastně tu špinavou práci samo. Pak jsem těsto vytáhla, na pomoučeném vále udělala bochánky, potřela bílkem, co mi zbyl od toho rozdělaného vajíčka a posypala jsem solí a kmínem, je možno i semínky. Pečeme v troubě asi na 175 st.

Více ...
Vložil: srpnatka03 dne 27.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vekarecepty

VEKA
290 ml mléka, 1 rozšlehané vejce, 1PL oleje, 1ČL citronové šťávy, 500g hladké mouky, 1ČL cukru, 1,5ČL soli, ½ sáčku sušeného droždí (s modrým ptákem).
Klasický program, střední kůrka.

Více ...
Vložil: srpnatka03 dne 27.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Chléb s plísňovým sýrem a ořechyrecepty

Chléb s plísňovým sýrem a ořechy
240ml vlažné vody, 2 lžíce oleje, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 100g Nivy nebo jiného plísňového sýru (nastrouhat na velkém struhadle), 300g hladké mouky, 150G celozrnné mouky, 1 lžička droždí, 75g sekaných vlašských ořechů (nebo umlít najemno)-přidat až po zvukovém signálu
CItace:Všechno vložit do pekárny (až na ořechy) a já teda poslední dobou vše peču na program příprava těsta a pak zapnu pečení, tenhle chleba jsem pekla včera prvně, vůbec tam nejde cítit tu nivu, ale přijde mi díky její slanosti ten chleba akorát chuťově vyvážený, dokonce i vykynul a kdybych na něj pořád nekoukala, tak by se mi ani nepropadl uprostřed u pečení.

Taky se mi propadl, jako té co psala recept, takže je tam asi moc kvasnic.

Více ...
Vložil: srpnatka03 dne 27.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Lucenecky pareny chlebarecepty

Lucenecky pareny chleba
do pekarny nasypes 200g celozrnky a pak pomalu zalijes 300ml vrouci vody, vodu postupne vmichavas do mouky vareckou. Nechas to odstat, az je to uplne vychladle, prilijes 100ml studene vody a prisypes 300g hladke mouky, 2 lzicky soli, 1 lzicku suseneho drozdi, 1 lzicku chleboveho koreni. A klasicky peces. Ja bych tam teda dala vic vody (zasekl se mi hak a to pouzivam ty vetsi). Jeste to muzes delat cele z celozrnky, ale to jsem napoprve neriskovala.

(nemám vyzkoušený)

Více ...
Vložil: srpnatka03 dne 27.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mazanec Irecepty

MAZANEC I.
260-280ml mléka nebo vody (mléko je lepší), 2 žloutky, 80g česrtvého másla, 500g pšeničné mouky polohrubé, strouhaná citrónová kůra, 60g cukru, 1 sáček vanilk.cukru, 1/4 lžičky soli, 20g čerstvého droždí, přísady (rozinky, mandle co chceš)
- Na dno formy studené mléko, žloutky a rozpuštěné máslo
- na to mouka s citr. kůrou
- do jednoho rohu cukry, do druhého sůl, do důlku droždí
- Program TĚSTO
Když je hotovo, můžeš pustit pečení
Nebo
vyklopím na vymazaný plech, potřu žloutkem a posypu mandlemi a peču, výborný!!!!!

(nemám vyzkoušené)

Více ...
Vložil: srpnatka03 dne 27.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mazanec IIrecepty

MAZANEC II.
230 ml mléka, 250g mouka hladká , 250g mouka polohrubá, 60g cukru, 120g rozpuštěného másla, 2 žloutky, 1,5 ČL instatního droždí, 2ČL citronové kůry, 1ČL soli, 2 sáčky vanilkového cukru,
30g rozinek, 25g čokoláda (volitelně), 30g mandlí (na zdobení).

Program Těsto.
Z hotového těsta vytvarujeme 2 bochánky, můžeme do těsta zapracovat
nadrobenou čokoládu. Přikryjeme utěrkou a necháme 20-30 minut kynout. Udělat
křížek, potřít vejcem, ozdobit mandlemi. 15 minut pečeme na 180°C, opět
potřeme vejcem, dalších 15-20 minut na 150°C (zkusit špejlí, zda je
dopečeno).

(nemám vyzkoušené)

Více ...
Vložil: srpnatka03 dne 27.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Super chlebík z domácí pekárnyrecepty

Stačí 320 ml podmáslí nebo mléka, 300 ml celozrnné žitné mouky (lepší je špaldová), 450 ml hladké mouky, ČL cukru, vrchovatou ČL instant.droždí, 2 ČL soli, PL octa, PL oleje, ČL kmínu, ČL anýzu, PL lněných semínek, (můžete přidat i další semínka)

Více ...
Vložil: srpnatka03 dne 18.12.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 poleva na perníkyrecepty

Ze všeho nejdůležitější je připravit správně hustou polevu: budete potřebovat 1 bílek (bez zbytků žloutku a skořápky!) a nejméně 14 dkg cukru moučky - pro bílek ze středně velkého vajíčka. Pokud je bílek větší, budete potřebovat 18 až 20 dkg cukru. Pozor! Cukr je nutné před použitím nejméně dvakrát prosít přes husté síto (např. síto na mouku) a pak ihned použít pro přípravu polevy. Pokud cukr neprosijete, zůstanou v něm drobné hrudky, které ucpou kornoutek nebo sáček. Pokud prosátý cukr necháte několik dní nezpracovaný, stane se totéž. Bílek vložte do většího hrnku (asi 0,5 litru) nebo hluboké misky a za stálého tření nebo šlehání postupně přidávejte cukr, jak jsme si řekli 14 až 20 dkg. Klasika doporučuje třít polevu ručně, ale trvá to dlouho a ruka bolí, proto my moderní použijeme elektrický šlehač - metla na šlehačku, doba šlehání asi 10 až 15 minut. Správně připravená poleva je hladká, lesklá a neroztéká se. Čím hustší poleva bude, tím tenčí a přesnější bude kresba. Zkouška: namočte párátko do hotové polevy a udělejte čárku a tečku na talířek (stůl, zlomený perníček, …). Když se kresba nerozteče a za několik minut ztvrdne, připravili jste polevu správně.

Více ...
Vložil: srpnatka03 dne 11.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Perníčkyrecepty
Rychleměknoucí perníčky

Rychleměknoucí perníky: 40dkg hl.m., 17dkg cukru moučky, 8dkg hery,1 vejce, 1 lžíce rumu, 4 lžíce medu, 1 prášek do perníku, 2 lžíce perníkového koření , cukrová poleva na perníky: 200g cukru moučky,2 bílky a 2lžíce citronové šťávy//// Míšiny perníčky: racice - 8.12.2006 13:53 (odpovědět, poslat vzkaz) toto testo jsem delala ja, je take hned mekke a dobre a presne akorat, dobre se s nim pracuje: 32,5 dkg hladke mouky 10 dkg cukru moučka 10 dkg másla/ lepší je 1/2 másla a 1/2 Hery/ 5 dkg medu 1 vejce 1/2 prášku do perníku špetka jedlé sody 1 lžička perníkového koření /kakao/

Více ...
Vložil: srpnatka03 dne 7.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 25 [Dalších 15 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.