Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Odkazy - decoupage
různé odkazy na stránky zabývající se ubrouskovou technikou


 Články 17 z 7 
 Diskuze ubrouskováníOdkazy - decoupage

bazar, kde najdete všechno:-)

http://www.super-bazar.cz/

 

 

diskuze o ubrouskování:

http://forum.living.cz/read.php?f=34&i=16&t=16

http://www.lopuch.cz/klub.php?klub=ubrouskova_technika

http://www.rodina.cz/diskuse483.htm

http://diskuse.dama.cz/d.php?d=343

Více ...
Vložil: Renata a Lucinka dne 19.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Internetové obchody - aktualizaceOdkazy - decoupage

http://www.zetdekor.cz/

http://koukej.com/www/ubrousky/

http://www.aticom.cz/creation/

www.brydova.cz

www.cfahobby.cz

www.ko-hobby.cz

http://lubka.internetshopping.cz/

www.vytvarnik.cz

www.dilnainspirace.cz

www.svetcz.com

 

inspiraci najdeš v sekci Galerie zákazníků: http://www.ko-hobby.cz/Galzak.htm

Výtvarné potřeby a hobby sortiment - MARKET ART, Markéta Mrázková, Na Moráni 8, 120 00 Praha 2 Výtvarné potřeby a hobby sortiment - za skvělé cenypro profi i hoby umělce. Nabízíme barvy, plátna, stojany, štětce, hedvábí, metráže, hlíny, špachtle, školní potřeby atd. - slevy Tel.: 224 910 139, 603 471 798
marketart@seznam.cz

www.marketart.cz

Více ...
Vložil: Renata a Lucinka dne 19.2.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Antik vzhled - použití vrchního krakelovacího lakuOdkazy - decoupage

http://www.brydova.cz/antikkrak/antik.html

 

Více ...
Vložil: Renata a Lucinka dne 24.1.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Archy pro decoupageOdkazy - decoupage

Nabízí www.brydova.cz a v Brně už jsou také k sehnání...

Papíry na decoupage se používají zcela jinak než ubrousky - po vystřižení motivu se namočí, poté vyndají na savý papír a z rubu natřou lepidlem na decoupage. Přiloží se na dekorovaný předmět a houbičkou se uhladí.

Více ...
Vložil: Renata a Lucinka dne 19.12.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Techniky zdobení rámečků - decoupageOdkazy - decoupage



Pískování
Rámeček natřeme lepidlem a poté ho přimáčkneme do vypraného písku a necháme úplně zaschnout. Následně hodně řídkým lepidlem opatrně rámeček přelijeme (zalijí se tak jednotlivá zrníčka mezi sebou) a necháme znovu úplně vyschnout. Opískovaný rámeček pak můžeme dobarvit nebo dokreslit. Také se může do písku vyrývat nějaký nápis nebo kresba nebo "šlápoty" do písku. Obrázek i rámeček pak vyzní velmi zajímavě plasticky. Příklad - obrázek Nostalgie u moře - http://www.dama.cz/moje/img/uf10121.jpg nebo Na pláži - http://www.dama.cz/moje/img/uf14735.jpg

A úplně nakonec můžeme rámeček přelakovat.

Pilinování
Tato technika je obdobou pískování. K lepení se používají piliny - různé velikosti a tvarů. Nejlepší zkušenosti mám s pilinami jemnými. Viz obrázek Muchomůrky - http://www.dama.cz/moje/img/uf9088.jpg Obdobně by šly také použít i hobliny.

Opapírování rámečku
Použijeme obyčejný jednovrstvý toaletní papír. Nejdříve natřeme rámeček velmi řídkým lepidlem (například Herkules). Pak přiložíme kraj toaletního papíru na kraj rámečku, seshora prosytíme pomocí štětce opět zředěným lepidlem a takto postupujeme dál. Papír nenapínáme, ale naopak krčíme. Příklad- obrázek Lilie - http://www.dama.cz/moje/img/uf9691.jpg

Pilinová strukturpasta
Tato technika mne napadla,když jsem si vyráběla maličké doplňky k obrázkům ze samotvrdnoucí modelovací hmoty DAS.
Na tuto pastu potřebujete - cca 2 pol. lžíce DASu,necháte rozpustit při pokojové teplotě a občasného zamíchání v cca 250 ml vody. Po cca 3 dnech dokonalého rozpuštění nasypete 1 hrst jemných pilin a dobře promícháte. Špachtličkou pak natřete na rámeček - můžete i různě strukturovat - a necháte dobře zaschnout. Následně je možno barvit, tónovat ... atd. Příkladem jsou obrázky: Sluníčko jde spát - http://www.dama.cz/moje/img/uf10319.jpg a Měsíček - http://www.dama.cz/moje/img/uf10318.jpg

Rámeček á la pivní pěna :o)
Když jsem vytvářela decoupage obrázek s motivem piva,napadlo mně udělat rámeček,jakoby z pivní pěny. Chtěla jsem zároveň aby měl pevný a neměnitelný tvar. Použila jsem k tomu mírně rozředěné lepidlo na tapety,do kterého jsem zamíchala na kousíčky natrhané zbytky ubrousků. Tuto hmotu jsem řádně promíchávala při pokojové teplotě několik dnů,až se ubrousky skoro úplně rozpustily a pak ji natřela špachtličkou na rámeček, uhladila do formy pěny a nechala dobře zaschnout-hmota bez změny tvaru uschla. Natřela jsem ji na bílo štětcem a trochu při natírání barvu napěnila-takže po uschnutí barva ještě vytváří dojem bublinek.
Příklad- obrázek Pivo - http://www.dama.cz/moje/img/uf11993.jpg

Zdroj: www.dama.cz

 


 

Více ...
Vložil: Renata a Lucinka dne 7.11.2004| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nové stránky s návodem a inspiracíOdkazy - decoupage
Stránky s podrobným popisem jak na to včetně inspirace...

http://arnika.samnet.cz/

http://arnika.samnet.cz/techniky.htm

Více ...
Vložil: Renata a Lucinka dne 23.10.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ubrousková technika - jak na to - část 1.Odkazy - decoupage

Základním materiálem pro tuto techniku jsou třívrstvé papírové ubrousky, odtud dostala tato technika české pojmenování - ubrousková metoda. Můžete samozřejmě použít i jiný materiál, o tom se dočtete v závěru, ale ubrousky jsou ideální díky tomu, že se dají rozložit na jednotlivé vrstvy, kdy poslední potištěná je tak slabá, že po nalepení skoro vůbec není znát hrana obrázku, který tak dokonale splyne s okolním materiálem a na první dojem působí jako malba.

decoupage na květináč a kámen

Takže pro začátek musíte obejít přilehlá papírnictví a drogérie a podívat se po ubrouscích, které mají vhodný motiv pro vystřižení, což je další činnost, která vás čeká, pokud se rozhodnete se do této činnosti pustit. Po vystřižení oddělte poslední potištěnou vrstvičku, kterou použijete pro lepení.

Polepovat můžete cokoliv - terakotu, dřevo, karton, plech, kůži, keramiku, voskové svíčky, dokonce i některé druhy plastů, na lepení se používají speciální lepidla, které se dělí podle povrchu na který lepíte a k dostání jsou ve dobře vybavených papírnictvích nebo speciálních prodejnách pro hobby. Jedno mají všechna společné - jsou to vinylová lepidla, která po zaschnutí zprůhlední. To je pro tuto metodu důležité, protože se lepidlo natírá jak pod obrázek, tak přes něj. Pokud budeme hotový výrobek často omývat, je dobré ho přetřít vodou ředitelným lakem, který se prodává buď lesklý nebo polomatný.

květináč pomocí decoupage

Lze také polepit textil, ale spíše než tričko zvolte prostírání, protože i přes fixaci lepidlem určeným přímo na textil, zůstává ubrousek stále jenom kouskem papíru a tak vydrží tak deset ručních praní. Výhodou je, že si můžete vyrobit vánoční prostírání a po vánocích stačí toto prostírání namočit na pár hodin do vody a můžete se vrhnout na velikonoční dekoraci :-))))

Pokud pracujete s dětmi, můžete nahradit speciální lepidlo obyčejným disperzním lepidlem, rozdíl je v tom, že výsledek je více matný, lepidlo je méně průhledné... ale u dětských prací je to přijatelné...

Jediné pravidlo, na které je nutné myslet je, že podklad musí být bílý nebo velmi světlý, protože ubrousek je velmi tenký a podklad má tendenci prosvítat. Pokud chcete lepit na tmavý povrch, můžete místo ubrousku použít motivy vystřihané z balícího papíru, nakopírované obrázky z časopisů (jsou lepší než obrázky přímo z časopisu, protože se často stává, že po nalepení prosvítá obrázkem tisk z rubové strany), rozdíl je v tom, že tyto obrázky nesplynou s podkladem tak jako tenounký ubrousek.

Zdroj: www.brydova.cz

Více ...
Vložil: Renata a Lucinka dne 17.10.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 17 z 7 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.