Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník - Recepty


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 63 [Dalších 43 >>] 
 Jogurtový dort-nepečený- Recepty

Jogurtový dort-nepečený

Suroviny:
Těsto:
5 vajíček,
120 g cukru - krupice,
130g hladké mouky,
4 lžíce oleje
Krém:
500 g bílého jogurtu,
100 g cukru moučky,
200 g ušlehané šlehačky,
20 g želatiny,
200 g ovoce (maliny, rybíz)

Postup přípravy:
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme mouku a nakonec zlehka vmícháme olej. Dortovou formu si vymažeme a vysypeme moukou a hmotu do ní nalijeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Příprava jogurtového krému:
jogurt, cukr a na kousky pokrájené ovoce smícháme s ušlehanou smetanou, přidáme želatinu, kterou jsme si připravili dle návodu.
Hotový korpus necháme vychladnout a polijeme jogurtovým krémem. Necháme několik hodin ztuhnout v ledničce.
Potom dort vyjmeme a můžeme ozdobit kousky ovoce a šlehačkou

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 28.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jogurtový dort s malinami- Recepty

Jogurtový dort s malinami
kategorie: dorty

recept je určen pro 0 osob(y)
doba přípravy je cca 1hod.

Ingredience:
Dno z křehkého těsta:12,5dkg hladké nebo polohr.mouky,7,5dkg másla,3dkg cukr moučka,1žloutek

Piškotová roláda:5 žloutků,10dkg cukru kr.,5 bílků,8dkg polohr. nebo hladké mouky,4dkg škrobové moučky,25dkg malinové zavařeniny k potření


Jogurtový krém:14dkg cukru krupice,80ml citronové šťávy,kůra z citronu,3 žloutky,8 listů bílé želatiny,25dkg bílého jogurtu,3/8l smetany ke šlehání,30dkg malin,3 PL meruňkové zavařeniny,16 malin na ozdobu


Příprava:
Zaděláme hřehké těsto,vyválíme a podle dortové formy v průměru 24cm
vykrojíme kruhový plát.Dáme na plech a pečeme při 200°C asi 8-10min.Ještě horké odkrojíme na průměr 22cm.
Vyšleháme si piškotovou roládu -žloutky s cukrem,střídavě dáváme mouku+škrob a pomalu zamícháváme sníh.Dáme na plech s papírem a pečeme při 200°C asi 10min/moje zkušenosti s roládou je péct to naplno při 250°C dokud se to nezabarví,roláda je pak víc vláčná.Piškotový plát potřeme zavařeninou a zavineme.Roládu nakrájíme na kolečka o tloušce 1cm.Dno a okraj dortové formy vyložíme pergamenovým papírem,obložíme kolečka rolády.Na krém smícháme cukr,citr.šťávu,kůru a žloutky a za stálého míchání přivedeme k varu.Vmícháme namočenou a vymačkanou želatinu.Ještě teplou hmotu smícháme s jogurtem a promícháme dotuha ušlehanou šlehačkou.Formu naplníme polovinou krému a uhladíme.Maliny rozšleháme na kaši a protřeme sítem.Vmícháme do druhé poloviny krému a naplníme opět formu,uhladíme a vidličkou promícháme do mramorového vzoru.Postavíme do chladna.Základ z křehkého těsta posadíme na ztuhlý krém,vyklopíme a ztáhneme pergamenový papír.Dort potřeme zavařeninou a ozdobíme malinami.


Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 28.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablkova torta s tvarohom a mascarpone- Recepty

Jablkova torta s tvarohom a mascarpone
kategorie: dorty

recept je určen pro 0 osob(y)


Ingredience:
3 vajcia
180 g cukru
1 bal. vanilkového cukru
80 g múky
80 g maizeny
1 čajová lyžička prášku do pečiva

350 g tvarohu
350 g Mascarpone
1 bal. vanilkového cukru
350 g jablkového kompótu
400 g šľahačky
práškový cukor




Příprava:
Bielka vyšľaháme do tuha a pomaly pridávame 120 g cukru a vanilkového cukru.
Primiešame žltka.
Múku, maizenu a prášok do pečiva zmiešame a primiešame opatrne k mase.
Cesto dáme do tortovej formy vystlanej s papierom na pečenie, zarovnáme a dáme piecť do vopred vyhriatej rury ( 200°C, uloženú v strede) asi na 20 minút.
Vyberieme z rúry, necháme trochu vychladnúť, vyberieme z formy a prerežeme.
Vrch torty zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť.

Tvaroh, Mascarpone, vanilkový cukor a zvyšok cukru zmiešame a primiešame na kúsky nakrájaný jablkový kompót.
Šľahačku vyšľaháme do tuha a primiešame do krému a dáme na chladné miesto.

Vrch torty s ostrým nožom prerežeme 2x do kríža, do 3 cm od kraja torty.
Krém rovnomerne natrieme na spodnú časť torty.
Vrch opatrne položíme a posýpeme práškovým cukrom.

 

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 28.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jogurtový dort s malinami- Recepty

Jogurtový dort s malinami
kategorie: dorty

recept je určen pro 0 osob(y)
doba přípravy je cca 1hod.

Ingredience:
Dno z křehkého těsta:12,5dkg hladké nebo polohr.mouky,7,5dkg másla,3dkg cukr moučka,1žloutek

Piškotová roláda:5 žloutků,10dkg cukru kr.,5 bílků,8dkg polohr. nebo hladké mouky,4dkg škrobové moučky,25dkg malinové zavařeniny k potření


Jogurtový krém:14dkg cukru krupice,80ml citronové šťávy,kůra z citronu,3 žloutky,8 listů bílé želatiny,25dkg bílého jogurtu,3/8l smetany ke šlehání,30dkg malin,3 PL meruňkové zavařeniny,16 malin na ozdobu


Příprava:
Zaděláme hřehké těsto,vyválíme a podle dortové formy v průměru 24cm
vykrojíme kruhový plát.Dáme na plech a pečeme při 200°C asi 8-10min.Ještě horké odkrojíme na průměr 22cm.
Vyšleháme si piškotovou roládu -žloutky s cukrem,střídavě dáváme mouku+škrob a pomalu zamícháváme sníh.Dáme na plech s papírem a pečeme při 200°C asi 10min/moje zkušenosti s roládou je péct to naplno při 250°C dokud se to nezabarví,roláda je pak víc vláčná.Piškotový plát potřeme zavařeninou a zavineme.Roládu nakrájíme na kolečka o tloušce 1cm.Dno a okraj dortové formy vyložíme pergamenovým papírem,obložíme kolečka rolády.Na krém smícháme cukr,citr.šťávu,kůru a žloutky a za stálého míchání přivedeme k varu.Vmícháme namočenou a vymačkanou želatinu.Ještě teplou hmotu smícháme s jogurtem a promícháme dotuha ušlehanou šlehačkou.Formu naplníme polovinou krému a uhladíme.Maliny rozšleháme na kaši a protřeme sítem.Vmícháme do druhé poloviny krému a naplníme opět formu,uhladíme a vidličkou promícháme do mramorového vzoru.Postavíme do chladna.Základ z křehkého těsta posadíme na ztuhlý krém,vyklopíme a ztáhneme pergamenový papír.Dort potřeme zavařeninou a ozdobíme malinami.


 

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 28.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou- Recepty

Piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Rychlý a jednoduchý nepečený dort. Při použití vhodných přísad je vhodný i k prvním narozeninám.

Suroviny:
Podlouhlé dětské piškoty Pafino (Sedita) 2 balení
Zakysaná smetana Light (Danone) 210g 1 kelímek
Jemný zakysaný krém (Rama) 200g 1 kelímek
Bílý jogurt (Danone) 370g 1 kelímek
Cukr podle chuti
Nescafé 1 lžička
1 banán
Kompotované broskve
Něco na posypání: čokoláda, mandle, kokos, lentilky, posyp, .........................
Rozpis je na středně velkou mísu pro cca 5 osob.

Postup:
Obě zakysané smetany smícháme s jogurtem a cukrem a vymažeme tím mísu. Uvaříme 1 hrneček kávy. Do mísy vložíme jednu vrstvu piškotů namočených v kávě (podle chuti méně nebo více). Zalijeme krémem a do něj zatlačíme vrstvu ovoce nakrájeného na plátky. Další vrstva piškotů, krém, ovoce, ........... Poslední vrstva jsou piškoty a na ně uhladíme krém. Překryjeme poklicí nebo fólií a dáme, nejlépe do druhého dne, ztuhnout do lednice. Před podáváním posypeme čímkoli co nám chutná nebo ozdobíme ovocem. Fantazii se meze nekladou.

Pokud použijete dortovou formu, můžete celý dort velmi opatrně vyjmout, potřít zbytkem krému, aby byla vrchní vrstva celistvá a ozdobit.
Dort je moc dobrý i s jiným ovocem. Například s jahodami.
Pro roční dítě vynechte kávu a použijte vhodné suroviny. Místo cukru můžete použít glukopur nebo fruktopur.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 27.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nepečený tvarohový dort s piškoty- Recepty

Nepečený tvarohový dort s piškoty


Suroviny:

2 balíčky kulatých piškotů (např. Opavia)
500 g tvarohu
400 ml mléka
2 vejce
1 kostka tuku (Hera, Perla)
2 balíčky vanilkového cukru
200 g cukru moučky
4 lžíce rumu
10 g světlé želatiny (vrchovatá polévková lžíce)
1 lžíce kakaa
různé ovoce (jahody, ananas, meruňky, broskve
šlehačka na ozdobu

Postup přípravy:
Želatinu namočíme na noc do 200 ml mléka. Druhý den přidáme 200 ml horkého mléka a želatinu rozmícháme v mixéru. Přidáme cukr, vanilkový cukr, rum, vejce a střídavě po lžících tvaroh a změklý tuk. Vše dobře vyšleháme. Tvarohový krém rozdělíme na tři části. Větší dortovou formu vyložíme mikroténovou fólií. Na dno narovnáme těsně vedle sebe piškoty a zalijeme první částí tvarohového krému. Nahoru rozložíme ovoce a zalijeme druhou částí krému. Opět položíme vrstvu piškotů a ovoce zalijeme zbytkem krému, do kterého jsme přidali kakao. Takto připravený dort dáme do chladničky. Po vychlazení ozdobíme šlehačkou.
Tip na zdobení před podáváním: Šlehačku pokapeme kašičkou z kakaa a trochy mléka a vidličkou vytvoříme mozaikový vzor.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 27.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nepečený jablkový dort s piškoty- Recepty

Nepečený jablkový dort s piškoty


Suroviny:
1 kg jablk
250 g cukru
2 skořicové cukry
2 vanilkové cukry
75 g vanilkového prášku (pudink)
75 ml studené vody
piškoty

Postup přípravy:
Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Vložíme je do kastrolu a dusíme zvolna s cukrem do poloměkka. Můžeme přidat i vodu, ale pokud dusíme opravdu zvolna a nespěcháme jablka si pustí sama dostatek vody. Na dno dortové formy naskládáme piškoty. Pudinkový prášek rozmícháme ve studené vodě a nalijeme na jablka a chvíli ještě, asi tak 1 - 2 minutky; podusíme. Uvaříme pudinkovou hmotu s velkým množstvím jablk, kterou pak vložíme do formy na zde položené piškoty. Jednotlivé vrstvy jablk prokládáme vrstvami piškotů. Necháme uležet a podáváme po vyjmutí s formy.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 27.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Smetanový dort z piškotů- Recepty

Smetanový dort z piškotů



Suroviny:

1/2 balíčků kulatých piškotů (např. Opavia)
1/2 balíčku kakaových piškotů (např. Opavia)
1 vanilkový pudink
1/2 litru mléka
2 kelímky zakysané smetany
1 menší plechovka ananasu
1 kelímek smetany ke šlehání
4 lžíce cukru moučky
1 vanilkový cukr
trochu rumu
1 sáček světlé želatiny
různé ovoce na ozdobu (kiwi, ananas, banánová kolečka aj.)

Postup přípravy:
V 1/2 litru mléka, do kterého přidáme 2 lžíce cukru a 1/2 balíčku vanilkového cukru, uvaříme pudink. Po vychladnutí do něj opatrně vmícháme rum podle chuti. Vychlazený pudink vyšleháme mixerem.
V další nádobě vyšleháme šlehačku a jemně do ní vmícháme 2 lžíce cukru moučky, 1/2 balíčku vanilkového cukru a zakysanou smetanu z obou kelímků. Pro lepší zatuhnutí přidáme do smetanového krému želatinu připravenou podle návodu na obalu.
Do formy o obsahu asi 1 litr nalijeme polovinu vychlazeného pudinku, na který poskládáme střídavě vedle sebe žluté a kakaové piškoty. Piškoty zalijeme polovinou smetanové hmoty, na kterou poklademe kousky ananasu. Opět zalijeme smetanovou hmotou a na ni opět naskládáme piškoty. Nakonec piškoty překryjeme zbylou polovinou pudinku. Formu zakryjeme alobalem a necháme půl dne v chladničce tuhnout. Po vychlazení dezert vyklopíme a ozdobíme ovocem (kiwi, hroznovým vínem, řezy jablek, broskve, pomeranče, mandarinky, banánu, nebo jiným ovocem dle naší chuti a obliby.)

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 27.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablkový dort s pudinkem a piškoty- Recepty

Jablkový dort s pudinkem a piškoty
kategorie: dorty

recept je určen pro 4 osob(y)


Ingredience:
750 g jablek bez slupek a jádřinců,
2x 4 dl vody,
150 g cukru,
2 vanilkové pudinky,
šťáva ze 2 citrónů,
2 vanilko­vé cukry,
2 balíčky dětských piškotů.

Příprava:
Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na menší kousky a podusíme (rozvaříme) ve 4 dl vody na kaši. Pudinky rozmícháme v dalších 4 dl vody, nalijeme do vařící jablečné kaše a povaříme ještě 2 mi­nuty. Poté stáhneme z ohně, přidáme citrónovou šťávu, va­nilkový cukr, vmícháme cukr (množství volíme podle slad­kostí jablek) a vše spolu zamícháme.

Do dortové formy vložíme alobal nebo igelit (např. ze sáč­ků) či celofán, naskládáme na dno piškoty, polijeme připravenou pudinkovou směsí s ja­blky, zase dáme piškotovou vrstvu, polijeme ji a pokračuje­me střídavě dále, končíme vrst­vou piškotů.

Dáme vychladit, vyklopíme, potřeme polevou a zdobíme šlehačkou.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 27.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablkova torta s tvarohom a mascarpone- Recepty

Jablkova torta s tvarohom a mascarpone
kategorie: dorty

recept je určen pro 0 osob(y)


Ingredience:
3 vajcia
180 g cukru
1 bal. vanilkového cukru
80 g múky
80 g maizeny
1 čajová lyžička prášku do pečiva

350 g tvarohu
350 g Mascarpone
1 bal. vanilkového cukru
350 g jablkového kompótu
400 g šľahačky
práškový cukor




Příprava:
Bielka vyšľaháme do tuha a pomaly pridávame 120 g cukru a vanilkového cukru.
Primiešame žltka.
Múku, maizenu a prášok do pečiva zmiešame a primiešame opatrne k mase.
Cesto dáme do tortovej formy vystlanej s papierom na pečenie, zarovnáme a dáme piecť do vopred vyhriatej rury ( 200°C, uloženú v strede) asi na 20 minút.
Vyberieme z rúry, necháme trochu vychladnúť, vyberieme z formy a prerežeme.
Vrch torty zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť.

Tvaroh, Mascarpone, vanilkový cukor a zvyšok cukru zmiešame a primiešame na kúsky nakrájaný jablkový kompót.
Šľahačku vyšľaháme do tuha a primiešame do krému a dáme na chladné miesto.

Vrch torty s ostrým nožom prerežeme 2x do kríža, do 3 cm od kraja torty.
Krém rovnomerne natrieme na spodnú časť torty.
Vrch opatrne položíme a posýpeme práškovým cukrom.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 27.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 63 [Dalších 43 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.