Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník rychlé recepty vícečetek


[<<Předchozích 20] Články 2125 z 25 
 Provensálská rybí pánevrychlé recepty vícečetek

Tahle dobrota se má dělat i s bílým vínem, ale to jsem snad nikdy nedělala, protože víno doma nevedeme, leda že by si ho přinesla návštěva a zbylo by. :) Takže rybí filety, trochu rozmražené, nakrájet na kousky, osolit, pokapat citrónem. Cibuli na kostičky, česnek prolisovat a obojí na oleji (já používám raději něco ala hera a na oleji jenom smažím) nechat zesklovatět. K tomu přidat filety, přimíchat rajčatový protlak. Smažit mírně až je filé k snědku. Těsně předtím, než se to dá na stůl, přidat provensálské koření a ochutit troškou sladké papriky, podle chuti ještě solí a pepřem. A kdo chce víno, tak k tomu protlaku ještě přidá víno. Já to dělám s rejží, ale dá se třeba i s bílou bagetou a salátem. Super rychlé a levné jídlo.

Více ...
Vložil: Katka... dne 12.3.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ještě těstoviny s tuňákem od Hankyrychlé recepty vícečetek

půl hlávky zelí nakrájet asi 2 - 3 mrkve (taky nakrájet) brokolice nebo pórek nebo mražená směs, jak kdo má rád to vše osmahnout na olivovém oleji, podusit, přidat tuňáka a hlavičku drobně pokrájeného česneku (nechat na plotně jen do doby, než "zavoní", tj. maximálně minutu, smíchat s těstovinami. V létě přidávám ještě rajčata, případně oregano nebo koření na pizzu.

Více ...
Vložil: správce fotoalba :-) dne 12.3.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rychlé těstovinyrychlé recepty vícečetek

Nejlépe asi fusilli nebo-li vřetena, ty i malé děti umí pěkně nabodávat na vydličku a trefovat se jimi tam, kam patří, čili do pusinky. Uvařit dle návodu, syrové nedoporučuju.

Tuňák
Já preferuju konzervu s tuňákem ve vlastní šťávě (ale existují různé druhy, takže fantazii se meze nekladou), dobrý je ten, kde není vyloženě drť, ale větší kousíčky masíčka. Šťávu vyliju a jednoduše to smíchám s uvařenými těstovinami. Dětem to takhle stačí k naprosté spokojenosti. Někdy si k tomu dají kečup a když je, tak strouhaný sýr. Labužníkům (mamkám či nenáročným taťkům) doporučuju místo kečupu a strouhaného sýra jogurt a všechno to smíchat dohromady, dá se to klidně jíst i teplé. Do toho jogurtu lze namíchat i salátek z čerstvé zeleniny - nakrájená rajčata, papriky, okurky, hlávkový salát, i žampióny by se tam snad daly dát a i kostičky tvrdého sýra. To se dá jíst i teplé, ale když zbyde a dá se do ledničky, tak je to pak príma studený salátek.

Se strouhankou
Naprostá rychlovka - na pánvi zahřát trošku oleje (podle oka), na to nasypat strouhankou (ale pozor, ten olej nesmí být zase moc horký, aby se strouhanka nespálila), sporák raději vypnout (já mám sklokeramický, takže to raději dám i pryč z toho zahřátého kola, protože to hodně dlouho ještě drží teplotu) a strouhanku zamíchat s tím olejem. Pak do toho akorát zamíchat cukr (moučku nebo krupici, co kdo raději) a nasypat to na těstoviny.

Více ...
Vložil: Katka... dne 11.3.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ještě jedny labužnické těstovinyrychlé recepty vícečetek

Omáčka s nivou
Naprosto rychlé, dobré a dokonalé, naše děti to mají taky moc rády. Na pánvi zahřát trošku olivového oleje, na to nasypat množství sušené bazalky dle chuti a rozlisovaný česnek (množství taky dle chuti) a malinko osmahnout, ne připálit. Na to nalít 12% smetanu (pro vícečetné rodiny doporučuji min. dvě) a do toho rozmíchat nadrobno nastrouhanou nivu. Zamíchat, aby z toho vznikla omáčka, a nalít na uvařené těstoviny. Dá se ještě posypat nakrájenou šunkou nebo tu šunku zamíchat přímo do omáčky. Mňam!

Více ...
Vložil: Katka... dne 11.3.2005| 2 komentáře | Přidej komentář | Poslat mailem
 receptíky od MIrychlé recepty vícečetek

Kuře na kysaném zelí:kysané zelí,na to stehna,dále slaninu a zapéct + bramborové knedlíky těstoviny zapečené se zelím, no ale ostatní to snědí, ale nevyžadují: podusí se zelí+masox.vývar+šunka nakrájená(nebo něco podobného)+červená nakrájená paprika+trochu protlaku Kuře na kostičky + cibule+ salám,slanina nebo párek+paprika zapéct v alobalu (místo kuřete jde i vepřové maso)

Více ...
Vložil: správce fotoalba :-) dne 11.3.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2125 z 25 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.