|
Deník Recepty - hlavní jídla
Články 1 až 10 z 64 [Dalších 54 >>]
|
Kuřecí prsa s jogurtem / paji | Recepty - hlavní jídla |
|
Prsa naklepat, osolit, trochu osmahnout na tuku. Nakrájet cibuli na kolečka, hodně cibule, a osmahnout dozlatova. Na plech nebo pekáč daskládat osmahnutá prsa, dát na to osmahnutou cibuli a zalít to bílým jogurtem a dát to péct. Před dopečením posypat nastrouhaným sýrem a trochu ještě zapéct. Podává se s bramborem nebo hranolkama. Pro nás je to takové lahodné a mňamózní:-)
|
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 5.8.2010 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Alláhova směs / Ivaver | Recepty - hlavní jídla |
|
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, přidáme bílý jogurt, rajčatový protlak, 2 lžíce olivového oleje, skořici, kari a sůl. Vše promícháme a necháme uležet na jednu hodinu.
Tepelná úprava:
Masíčko připravíme na pánvi (asi 10 minut). Zvlášť na olivovém oleji osmahneme do zlatova na půlkolečka nakrájenou cibuli (asi 5 minut).
Zvlášť připravíme kuskus. 200 g kuskusu zalijeme 3 dcl vařícího slepičího vývaru, hrnec odstavíme a přiklopíme. Po 5 minutách přidáme lžíci olivového oleje a promícháme (celkem asi 6 minut).
Při podávání můžeme masíčko, cibuli i kuskus smíchat jako rizoto anebo dát na talíř všechno hezky zvlášť. |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 5.8.2010 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Úžasné řízky / Iwetta | Recepty - hlavní jídla |
|
Celá prsíčka mírně naklepat,osolit a dát do marinády z velkého bílého jogurtu s česnekemČím více,tím lépe.Přidat jedno vejce.Zamíchat.Nechat přes noc a druhý den vyndat-nestírat marinádu,obalit ve strouhance,nebo nadrcených kukuř.lupínkách a usmažit.Mňam...Dá se to dělat i z vepř.kýty-nejsou potom tak "suché". |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 5.8.2010 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Zapečené mleté maso se zelím / Pema | Recepty - hlavní jídla |
|
Tak pro čtyři osoby: 1/2 kila mletého vepřového,nebo napůl s hovězím masa cibule 2 pytlíky uvařené rýže bílé kysané zelí trochu kečupu 1-2 sladké smetany(to podle toho,jak to chceme mít šťavnaté sůl pepř koření na mleté maso
Na cibulce orestujeme mleté maso,přidáme kečup,trochu vody,koření a sůl.Necháme určitě alespoň půl hodiny dusit. Mezitím si uvaříme rýži,kterou nakonec smícháme s poduseným masem.Když se nám směs zdá moc řídká,zahustíme trochou strouhanky. Zapékací misku zlehka omastíme a posypeme strouhankou. Navrch masové směsi rozprostřeme zelí.Polijeme smetanou a dáme zapéct. |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 16.1.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kuřecí prsíčka na rumu / Kvetulina | Recepty - hlavní jídla |
|
Kuřecí prsa sůl, pepř, mleté nové koření hladká mouka šlehačka rum sojova omáčka hermelin
Příprava: Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme mletym novým kořením. Obalíme v mouce a zprudka osmahneme na pánvi. Přendáme do zapékací mísy, zalijeme šlehačkou, kterou jsme smícháli se sójovou omáčkou a pamprdlikem rumu. Navrch nastrouhame hermelin a dáme péct - cca 50 minut, dokud se nevytvoří dobrý sosik.
Doporučená příloha: Hranolky, krokety, opečene brambory |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 15.1.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Dobroučká sekaná / Kvetulina | Recepty - hlavní jídla |
|
Mleté maso anglická slanina pastika vejce housky solamyl¨ cibule česnek vegeta sladká paprika bylinky plnotucna hořčice
Příprava: 1 kg mletého masa /hovězí plus vepřové 1:1/ den předem zalijeme třemi lžícemi vody, osolíme a dáme do chladničky. Pak přidat: 15 dkg anglické slaniny nakrájené na kostičky, 15 dkg jatrove pastiky, lžičku vegety, lžičku papriky, 2 stroužky česneku, menší cibuli /nadrobno nasekat nebo nastrouhat/, 2 vejce, 3 housky nakrájené na malé kostičky a navlhcene, 1,5 lžíce hladké mouky nebo solamylu. Když mám pridávám bazalku, libecek a petrželovou nať. Peču na platcich anglické slaniny, krásně se do sekane zapecou a nepřichyta se k pekaci. Před pečením potřít silnou vrstvou plnotucne hořčice, udělá se výtečná kurcicka. Poměry surovin jsou základní, fantazii se meze nekladou, ale nikdy se nesmí vynechat pastika. Tak tedy dobrou chuť.
Doporučená příloha: Bramborová kaše |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 15.1.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kuře tří hořčic / Nadik1 | Recepty - hlavní jídla |
|
Smícháme 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci krémžské, 1 lžíci Dijonské a 1 lžíci rybízové marmelády. Do pekáče do této směsi namočíme kousky kuřete a přidáme kousek másla. Dáme do vyhřáté trouby, aby se maso zatáhlo a pak přidáme Moravanku i s nálevem a upečeme. |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 2.10.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Klausovo kuře /verusinka | Recepty - hlavní jídla |
|
lžíce plnotučné hořčice lžíce kremžské lžíce rybízové marmelády
zamíchat a potřit pekáč na čem budem péct kuře,to naslolíme a položíme na ten vymazany pekáč.pak na to vysypat moravanku a pect./lepší jsou stehýnka/a podávat buď s bramborem nebo bramborovym knedlíkem. |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 1.10.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Italské lasagne se šunkou a žampiony / jeanny | Recepty - hlavní jídla |
|
Italské lasagne se šunkou a žampiony (porce pro dva)
Náplň: olivový olej, sůl, 150 g šunky, 1 cibule, 100g žampionů, mletý pepř, strouhaný sýr
Bešamel: 1 lžíce másla, 150 ml smetany, 4 lžíce hladké mouky, špetka muškátového oříšku
Já používám takové ty lasagne, co se nemusí předem uvařit, jinak asi předvařit pláty těsta:-)
Uvařit bešamel: rozpustit máslo, vmíchat moukou, umíchat světlou jíšku, přilít studenou smetanu, rozmixovat, osolit a ochutit oříškem.
Připravit náplň: Šunku, žampiony a cibuli nakrájet. Na oleji zpěnit cibulku, osmahnout šunku, přidat žampiony, počkat až pustí šťávu. Osolit a opepřit.
A jdeme vrstvit - v tom rády pomáhají děti:-)) Zapékací mísu vymastit máslem nebo olivovým olejem, dát první vrstvu bešamelu (cca 1/5), položit první vrstvu těstovin. Na ně druhou pětinu bešamelu, 1/3 náplně, posypat 1/4 strouhaného sýra. Druhá vrstva těstovin, třetí pětinu bešamelu, druhou třetinu náplně, posypat druhou čtvrtinou sýra. Třetí vrstva těstovin, čtvrtá pětina bešamelu, zbytek náplně, posypat třetí čtvrtinou sýra. Poslení čtvrtá vrstva těstovin, poslední bešamel. Když dávám nepředvařené lasagne, tak podleji cca půlkou sklenice vody, přiklopím a dám do trouby 170 stupňů na cca půl hodiny až čtyřicet minut, dokud ty lasagne nezměknou. Pak odklopím, posypu zbytkem sýra a nechám dozapéct. |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 20.10.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
OMELETA S VINNOU KLOBÁSOU/ Apetit / trissie | Recepty - hlavní jídla |
|
ingredience: 500g vinné klobásy, 2 krajíčky toastového chleba, 1 šalotka/jarní cibulka, 6 vajec, sůl, pepř, olej. postup:na pánvičce klobásu po obou stranách osmažíme - stočenou tak, aby vyplnila co největší část pánvičky. Mezitím nakrájíme chleba na kostky, šalotku na kolečka nebo tak nějak. Obojí smícháme s vajíčky, osolíme, opepříme, vlijeme na opečené klobásky a necháme na mírném plameni ztuhnout. Pak přemístíme pod gril, kde to necháme asi 3-5 minut, až omeleta zezhora zezlátne. počet porcí: 3-4 poznámka: nemám pánvičku, co jde dát do trouby, tak omeletu vždycky sklepnu do mělké koláčové formy a jde to taky :-) |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 17.10.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Články 1 až 10 z 64 [Dalších 54 >>] |
|