Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty - hlavní jídla


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 64 [Dalších 44 >>] 
 Gatinovaná růžičková kapusta / simona1Recepty - hlavní jídla

Ingredience:
180ml šlehačky, neušlehané
180ml mléka
30g parmesánského, nebo jiného chutného sýru, nastrouhaného
450g růžičkové kapustu, na plátky nakrájené a spařené
1 lžíce másla
1 stroužek česneku, na jemno nakrájený
sůl a pepř podle chuti
špetka nastrouhaného oříšku
1 cibule na jemné plátky nakrájená
80g uzené slaniny, na malé proužky nakrájené
Příprava:
Předehřát troubu na 150°C.
Na rozehřátém másle osmažit cibuli, ale nenechat zhnědnout. Na jiné pánvi osmažit slaninu na středním ohni, až pustí tuk. Vyjmout slaninu drátěnou naběračkou a uschovat tuk k jinému použití, chcete-li.
Vymastit zapékací misku máslem. V míse smíchat lžicí šlehačku, mléko, parmesán, sůl a pepř. Smíchat kapustu, slaninu, česnek, trochu oříšku, pepře a cibuli a přendat do zapékací misky. Zalít šlehačkovo směsí.
Volně přikrýt zapékacím papírem a péct asi po 1hodinu. V polovině zapékání, oddělat papír a zatlačit kapustu pod tekutinu a upéct do hněda.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 17.10.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Růžičková kapusta se sýrem / simona1Recepty - hlavní jídla

Ingredience:
500 g růžičkové kapusty,
1 cibule,
100 g tvrdého sýra,
muškátový oříšek,
sůl,
olej.
Příprava:
Kapustu po očištění dáme vařit do osolené vody s nasekanou cibulí. Po uvaření vodu slijeme a kapustu vložíme do zapékací mísy vytřené olejem. Pokrouháme muškátovým oříškem a posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 17.10.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Večeře primitivo / bradhalRecepty - hlavní jídla

Plněné žampiony (našla jsem recept na apetit online)

2 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, najemno nakrájená
150g vinné klobásy, vymáčknuté ze střívka
hrst čerstvého nasekaného nebo 1 lžička sušeného tymiánu
12 žampionů (hlavičky vcelku, nohy odlomte a pokrájejte nadrobno)
50g sýra typu ementál, nastrouhaného
máslo na vymazání pekáčku

Na troše oleje osmahnout cibuli a nožičky z žampionů. Po změknutí odstavit pryč z ohně, přidat vinnou klobásu a tymián (nebo provensálské) a spojit. Naplnit hmotou žampionové klobouky, nahoru posypat nebo zakrýt kouskem sýra a v máslem vymazaném pekáčku 15 minut zapékat v roztopené troubě. Měla jsem s vařenými bramborami a bylo to fajn.
Více ...
Vložil: Bluemar dne 8.8.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cuketová náplň do štrůdlu / ADElkaaRecepty - hlavní jídla

nastrouhat cuketu, prosolit a nechat chvili odstat, at pusti trochu vody. Tu pak vyzdimat. davam tam cesnek, vajicka a Jinak tam pridam, co doma mam :-) kousek klobasky, nebo vylozit testo anglickou slaninkou, zbytek sekane, tvrdy syr, nebo hermelin...proste takovy co dum dal , vsak to znate:-) Zamota se jako strudl,potre vajickem, upece, da se to jist teple i studene

Více ...
Vložil: Bluemar dne 1.8.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tabuleh (kuskus)/ jeannyRecepty - hlavní jídla

Tabuleh - nechat nasáknout kuskus podle návodu (každý je prevít jiný, třeba ten, co mám doma, dávám cca 1,5 hrnku vroucí vody, mírně osolené, do ní 6 lžic kuskusu, vařit cca 10 minut, pak nechat dosáknout).
Nakrájet 1/2 salátové okurky nadrobno, 2 rajčata nadrobno, 2 jarní cibulky na kolečka, vmíchat do uvařeného kuskusu.
V misce vidličkou prošlehat cca 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, trošku soli a pepře a utřený malý stroužek česneku.
Vmíchat do těstovinovo-zeleninové směsi.
Dětem trošku přislazuji. Dobrý je i druhý den studený.
Na pečící papír dám rybu a cuketu nakrájenou na plátky. Rybu osolím, opepřím, zakápnu citronovou šťávou. Cuketu posypu grilovacím kořením (máme nejraději česnekové grilovací od Vitany). Rybu i cuketu pokapu olivovým olejem a strčím na cca 15 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů.
Více ...
Vložil: Bluemar dne 4.7.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rumové řezy / vodomilkaRecepty - hlavní jídla

Těsto:
30 dkg hladké mouky
5 dkg tuku na pečení
15 dkg cukru
1 vejce
1 lžička amonia
1 lžíce kakaa
2 lžíce mléka

 Zpracujeme těsto, vyválíme z něj dvě placky a upečeme na plechu.

Náplň:
1/2 l mléka
6 lžic maizeny
2 žloutky

"Uvaří" se hustou kaši - přivedeme až k bodu varu ale nevaříme. Pak se přidá 1 vanil.cukr. Necháme vychladnout. Utřeme 1/4 kg másla a 1/4 práškového cukru. Studený krém zamícháme do máslového a ještě chvíli třeme.Spodní placku potřeme polovinou krému, poklademe dětskými piškoty, ty pokapeme rumem, potřeme druhou polovinou krému a navrch druhou placku.

Polijeme čokoládovou polevou:
8 dkg másla
2 lžíce kakaa
1 lžíce Maizeny
8 dkg cukru
2 lžíce mléka

Přivedeme až k bodu varu ale nevaříme. Ať vám chutná. Ještě doplňuji, že při pečení smrdí, smrdí, smrdí a po naplnění a polití polevou se musí nechat de druhého dne uležet.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 24.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře na kari s hermelínem / simona1Recepty - hlavní jídla

Ingredience:
1 kuře naporcované nebo jen nejlepří části kuřátka (kuřecí stehna s kůží, kuřecí prsa s kůží)
2 ks hermelínu
1 kelímek smetany 33% (250 ml)
sůl
*kari
koření na pečené kuře (pokud je tam sůl, již nesolit*)


Postup přípravy: Kuře naporcujeme, osolíme (popřípadě můžeme použít koření na kuře) a posypeme kari (podle toho, kdo jak má rád). Vyskládáme do zapékací misky nebo varného skla. Poklademe nakrájeným hermelínem a pokladmeme plátky másla (nemusí být). Zalijeme smetanou a pečeme přikryté 45 min. do změknutí. Poté odkryjeme a dopečeme kůrčičku.
Podáváme s americkými brambory, vařenými brambory, rýží.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 15.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vepřové s jablky na hořčici (Časopis Apetit 2006 a hodnotitelka tunte) / bradhalRecepty - hlavní jídla

Pro 4 osoby, příprava 5 minut, vaření 20 minut

4 cca 150 g vepřové kotlety
2 lžíce olivového oleje
2 jablka, bez jádřinců a rozkrájená na osminky
1 cibule, rozpůlená a pokrájená
hrstka natrhaných lístků šalvěje nebo 2 lžičky sušené
100 ml kuřecího nebo hovězího vývaru (i z kostky)
2 lžičky dijonské hořčice
sůl a pepř na dochucení

1. Kotlety potřete z obou stran trochou olivového oleje a ochuťte pepřem (ideální je čerstvě mletý) a solí (nejlépe hrubou mořskou). Rozpalte velkou hlubší pánev a opékejte na ní kotletyz každé strany dvě minuty, aby dostaly pěkně zlatavou barvu. Přesuňte na talíř. Na pánev přilijte ještě trochu oleje a vložte na ni jablka (krásně vypadají červená) i půlkolečka cibule a opékejte je, dokud jablka nezvláční; trvá to kolem pěti minut.
2. Přilijte horký vývar, přidejte šalvěj a hořčici - může být i jakákoli jiná, jakou máte po ruce, třeba kremžská - poté na pánev vraťte vepřové. Nechte všechno asi deset minut probublávat, aby se asi třetina omáčky odpařila a maso bylo pěkně propečené. Podávejte se šťouchanými bramborami a/nebo dušenou zeleninou.

Jiná verze: Nakrájejte 4 brambory a opečte je s jablky a cibulí. Přilijte víc vývaru - škrob z brambor omáčku zahustí.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 31.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Řízky v papiňáku / simona1Recepty - hlavní jídla

doba přípravy je cca cca 30 min.
Ingredience:
4 hovězí plátky, (dělám i z vepřového)
sůl, pepř,
strouhanka,
2 vejce,
olej,
1 PL hořčice,
3 PL kečupu,
asi 2 1/2 dl vody


Příprava:
Naklepané, osolené a okořeněné řízky obalíme ve strouhance.
Strouhanku lehce paličkou vtlačíme do řízků, namočíme do vajíček a
zprudka opečeme na oleji.
Do tlakového hrnce dáme olej, vmícháme hořčici a kečup.
Směs zředíme vodou a dochutíme vegetou popř. česnekem.
Do této omáčky vložíme řízky, zavřeme tlakový hrnec a dusíme 20 min.
Doporučená příloha:
rýže, brambory

Více ...
Vložil: Bluemar dne 30.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Marináda / marfiRecepty - hlavní jídla

2 lžíce oleje
3 lžíce kečupu
1 lžíce medu
jedna malá cibulka hodně najemno nakrájená
trocha soli
bazalky a oregána
špetka skořice (já dávám víc, protože mi chutná)

(v originále je přidat sojovou omáčku a česnek, nedávám ani jedno a chutná nám to i bez toho skvěle) Tohle vše smíchat, podle chuti přidat třeba víc medu, nebo kečupu.. atd.. no a do toho namočím kuřecí maso - stačí na půl hodiny, ale čím dýl tím líp. Pak dám na pánev (v paneláku gril nemám), v létě na chatě na gril a postupně opékám a potírám zbytkem omáčky. Karamelizuje to, takže doporučuji teflonovou pánev. Zbytek omáčky pak mírně prohřeju (aby se to pěkně spojilo) na pánvi a nebo na misce nad grilem, a podávám s brambory a nebo chlebem, ohřátou omáčkou maso ještě poleju a jsem vždycky za hvězdu :) takže doporučuji. :)

Více ...
Vložil: Bluemar dne 7.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 64 [Dalších 44 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.