|
Deník Recepty - hlavní jídla
[<<Předchozích 10] Články 11 až 20 z 64 [Dalších 44 >>]
|
Gatinovaná růžičková kapusta / simona1 | Recepty - hlavní jídla |
|
Ingredience: 180ml šlehačky, neušlehané 180ml mléka 30g parmesánského, nebo jiného chutného sýru, nastrouhaného 450g růžičkové kapustu, na plátky nakrájené a spařené 1 lžíce másla 1 stroužek česneku, na jemno nakrájený sůl a pepř podle chuti špetka nastrouhaného oříšku 1 cibule na jemné plátky nakrájená 80g uzené slaniny, na malé proužky nakrájené Příprava: Předehřát troubu na 150°C. Na rozehřátém másle osmažit cibuli, ale nenechat zhnědnout. Na jiné pánvi osmažit slaninu na středním ohni, až pustí tuk. Vyjmout slaninu drátěnou naběračkou a uschovat tuk k jinému použití, chcete-li. Vymastit zapékací misku máslem. V míse smíchat lžicí šlehačku, mléko, parmesán, sůl a pepř. Smíchat kapustu, slaninu, česnek, trochu oříšku, pepře a cibuli a přendat do zapékací misky. Zalít šlehačkovo směsí. Volně přikrýt zapékacím papírem a péct asi po 1hodinu. V polovině zapékání, oddělat papír a zatlačit kapustu pod tekutinu a upéct do hněda. |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 17.10.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Růžičková kapusta se sýrem / simona1 | Recepty - hlavní jídla |
|
Ingredience: 500 g růžičkové kapusty, 1 cibule, 100 g tvrdého sýra, muškátový oříšek, sůl, olej. Příprava: Kapustu po očištění dáme vařit do osolené vody s nasekanou cibulí. Po uvaření vodu slijeme a kapustu vložíme do zapékací mísy vytřené olejem. Pokrouháme muškátovým oříškem a posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct. |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 17.10.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Večeře primitivo / bradhal | Recepty - hlavní jídla |
|
Plněné žampiony (našla jsem recept na apetit online)
2 lžíce olivového oleje 1 malá cibule, najemno nakrájená 150g vinné klobásy, vymáčknuté ze střívka hrst čerstvého nasekaného nebo 1 lžička sušeného tymiánu 12 žampionů (hlavičky vcelku, nohy odlomte a pokrájejte nadrobno) 50g sýra typu ementál, nastrouhaného máslo na vymazání pekáčku
Na troše oleje osmahnout cibuli a nožičky z žampionů. Po změknutí odstavit pryč z ohně, přidat vinnou klobásu a tymián (nebo provensálské) a spojit. Naplnit hmotou žampionové klobouky, nahoru posypat nebo zakrýt kouskem sýra a v máslem vymazaném pekáčku 15 minut zapékat v roztopené troubě. Měla jsem s vařenými bramborami a bylo to fajn.
|
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 8.8.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Cuketová náplň do štrůdlu / ADElkaa | Recepty - hlavní jídla |
|
nastrouhat cuketu, prosolit a nechat chvili odstat, at pusti trochu vody. Tu pak vyzdimat. davam tam cesnek, vajicka a Jinak tam pridam, co doma mam :-) kousek klobasky, nebo vylozit testo anglickou slaninkou, zbytek sekane, tvrdy syr, nebo hermelin...proste takovy co dum dal , vsak to znate:-) Zamota se jako strudl,potre vajickem, upece, da se to jist teple i studene |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 1.8.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Tabuleh (kuskus)/ jeanny | Recepty - hlavní jídla |
|
Tabuleh - nechat nasáknout kuskus podle návodu (každý je prevít jiný, třeba ten, co mám doma, dávám cca 1,5 hrnku vroucí vody, mírně osolené, do ní 6 lžic kuskusu, vařit cca 10 minut, pak nechat dosáknout). Nakrájet 1/2 salátové okurky nadrobno, 2 rajčata nadrobno, 2 jarní cibulky na kolečka, vmíchat do uvařeného kuskusu. V misce vidličkou prošlehat cca 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, trošku soli a pepře a utřený malý stroužek česneku. Vmíchat do těstovinovo-zeleninové směsi. Dětem trošku přislazuji. Dobrý je i druhý den studený. Na pečící papír dám rybu a cuketu nakrájenou na plátky. Rybu osolím, opepřím, zakápnu citronovou šťávou. Cuketu posypu grilovacím kořením (máme nejraději česnekové grilovací od Vitany). Rybu i cuketu pokapu olivovým olejem a strčím na cca 15 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů. |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 4.7.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Rumové řezy / vodomilka | Recepty - hlavní jídla |
|
Těsto: 30 dkg hladké mouky 5 dkg tuku na pečení 15 dkg cukru 1 vejce 1 lžička amonia 1 lžíce kakaa 2 lžíce mléka
Zpracujeme těsto, vyválíme z něj dvě placky a upečeme na plechu.
Náplň: 1/2 l mléka 6 lžic maizeny 2 žloutky
"Uvaří" se hustou kaši - přivedeme až k bodu varu ale nevaříme. Pak se přidá 1 vanil.cukr. Necháme vychladnout. Utřeme 1/4 kg másla a 1/4 práškového cukru. Studený krém zamícháme do máslového a ještě chvíli třeme.Spodní placku potřeme polovinou krému, poklademe dětskými piškoty, ty pokapeme rumem, potřeme druhou polovinou krému a navrch druhou placku.
Polijeme čokoládovou polevou: 8 dkg másla 2 lžíce kakaa 1 lžíce Maizeny 8 dkg cukru 2 lžíce mléka
Přivedeme až k bodu varu ale nevaříme. Ať vám chutná. Ještě doplňuji, že při pečení smrdí, smrdí, smrdí a po naplnění a polití polevou se musí nechat de druhého dne uležet. |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 24.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kuře na kari s hermelínem / simona1 | Recepty - hlavní jídla |
|
Ingredience: 1 kuře naporcované nebo jen nejlepří části kuřátka (kuřecí stehna s kůží, kuřecí prsa s kůží) 2 ks hermelínu 1 kelímek smetany 33% (250 ml) sůl *kari koření na pečené kuře (pokud je tam sůl, již nesolit*)
Postup přípravy: Kuře naporcujeme, osolíme (popřípadě můžeme použít koření na kuře) a posypeme kari (podle toho, kdo jak má rád). Vyskládáme do zapékací misky nebo varného skla. Poklademe nakrájeným hermelínem a pokladmeme plátky másla (nemusí být). Zalijeme smetanou a pečeme přikryté 45 min. do změknutí. Poté odkryjeme a dopečeme kůrčičku. Podáváme s americkými brambory, vařenými brambory, rýží.
|
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 15.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Vepřové s jablky na hořčici (Časopis Apetit 2006 a hodnotitelka tunte) / bradhal | Recepty - hlavní jídla |
|
Pro 4 osoby, příprava 5 minut, vaření 20 minut
4 cca 150 g vepřové kotlety 2 lžíce olivového oleje 2 jablka, bez jádřinců a rozkrájená na osminky 1 cibule, rozpůlená a pokrájená hrstka natrhaných lístků šalvěje nebo 2 lžičky sušené 100 ml kuřecího nebo hovězího vývaru (i z kostky) 2 lžičky dijonské hořčice sůl a pepř na dochucení
1. Kotlety potřete z obou stran trochou olivového oleje a ochuťte pepřem (ideální je čerstvě mletý) a solí (nejlépe hrubou mořskou). Rozpalte velkou hlubší pánev a opékejte na ní kotletyz každé strany dvě minuty, aby dostaly pěkně zlatavou barvu. Přesuňte na talíř. Na pánev přilijte ještě trochu oleje a vložte na ni jablka (krásně vypadají červená) i půlkolečka cibule a opékejte je, dokud jablka nezvláční; trvá to kolem pěti minut. 2. Přilijte horký vývar, přidejte šalvěj a hořčici - může být i jakákoli jiná, jakou máte po ruce, třeba kremžská - poté na pánev vraťte vepřové. Nechte všechno asi deset minut probublávat, aby se asi třetina omáčky odpařila a maso bylo pěkně propečené. Podávejte se šťouchanými bramborami a/nebo dušenou zeleninou.
Jiná verze: Nakrájejte 4 brambory a opečte je s jablky a cibulí. Přilijte víc vývaru - škrob z brambor omáčku zahustí.
|
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 31.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Řízky v papiňáku / simona1 | Recepty - hlavní jídla |
|
doba přípravy je cca cca 30 min. Ingredience: 4 hovězí plátky, (dělám i z vepřového) sůl, pepř, strouhanka, 2 vejce, olej, 1 PL hořčice, 3 PL kečupu, asi 2 1/2 dl vody
Příprava: Naklepané, osolené a okořeněné řízky obalíme ve strouhance. Strouhanku lehce paličkou vtlačíme do řízků, namočíme do vajíček a zprudka opečeme na oleji. Do tlakového hrnce dáme olej, vmícháme hořčici a kečup. Směs zředíme vodou a dochutíme vegetou popř. česnekem. Do této omáčky vložíme řízky, zavřeme tlakový hrnec a dusíme 20 min. Doporučená příloha: rýže, brambory
|
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 30.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Marináda / marfi | Recepty - hlavní jídla |
|
2 lžíce oleje 3 lžíce kečupu 1 lžíce medu jedna malá cibulka hodně najemno nakrájená trocha soli bazalky a oregána špetka skořice (já dávám víc, protože mi chutná)
(v originále je přidat sojovou omáčku a česnek, nedávám ani jedno a chutná nám to i bez toho skvěle) Tohle vše smíchat, podle chuti přidat třeba víc medu, nebo kečupu.. atd.. no a do toho namočím kuřecí maso - stačí na půl hodiny, ale čím dýl tím líp. Pak dám na pánev (v paneláku gril nemám), v létě na chatě na gril a postupně opékám a potírám zbytkem omáčky. Karamelizuje to, takže doporučuji teflonovou pánev. Zbytek omáčky pak mírně prohřeju (aby se to pěkně spojilo) na pánvi a nebo na misce nad grilem, a podávám s brambory a nebo chlebem, ohřátou omáčkou maso ještě poleju a jsem vždycky za hvězdu :) takže doporučuji. :) |
Více ... |
Vložil: Bluemar dne 7.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 10] Články 11 až 20 z 64 [Dalších 44 >>] |
|