Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty - bez masa + přílohy


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 25 [Dalších 5 >>] 
 Pizza / CodikRecepty - bez masa + přílohy

250 polohrubé mouky (nebo hladké - vyzkoušet co víc vyhovuje)
1/2 lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky soli
175 ml vlažné vody
1 lžíce oleje

Všechno zpracovat dohromady a nechat 1/2 hodiny kynout.
Potom vztáhnout na naolejovaný velký plech a navršit cokoli navrch + upéct. Je tenká jak od itala:o)))))
Více ...
Vložil: Bluemar dne 24.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hermelínové brambory / jituleBambuleRecepty - bez masa + přílohy

Ingredience: brambory, hermelín, niva, šunkový salám (nejlépe krájený), cibule, sýr na strouhání pepř, sůl, smetana

 
 

Postup přípravy: Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky stejně jako hermelín, nivu, šunkový salám. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Vše smícháme opepříme mírně osolíme vložíme do pekáčku a zalijeme smetanou. Před koncem posypem sýrem a dopečeme.

dávám tam různé druhy sýrů (eidam,hermelín,vltavín, pepin..) celkem je ho skoro jako těch brambor. a salám jsem tam minule dala jak šunkový, tak ještě suchý, tuším že to byl herkules. POZOR při solení jestli tam dáte i Nivu

Zdroj: http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JONMJRNQN&id_kategorie=JNLNMMR3

Více ...
Vložil: Bluemar dne 27.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Palačinky se špenátem / jeannyRecepty - bez masa + přílohy

rozmrazte špenát (lepší je listový, než protlak), pokuste se trochu vody odlít, aby to nebylo takové vodovaté. Na trošce oleje zpěňte prolisovaný česnek, vyklopte na to ten špenát, prohřejte, vyklopte do toho kelímek lučiny, promíchejte, osolte, opepřete, natírejte palačinky.
Děcka to mají ráda ještě přelité rajskou omáčkou, ale ta jí rajskou snad ke všemu:-))
Více ...
Vložil: Bluemar dne 11.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Palačinky s houbami / jeannyRecepty - bez masa + přílohy

nadrobno pokrájené houby podusit na zpěněné cibulce s drceným kmínem, dokud se neodpaří voda, osolit, opepřit, přidat tak dvě lžíce rajčatového protlaku (my prostě musíme mít ta rajčata snad všude), a pořádnou hrst nasekané petrželky.
Natřít na palačinky, ty smotat, vložit do pekáčku, posypat sýrem a rychle zapéct.
Nechcete-li zapékat, přidejte sýr k houbám do náplně a prohřejte.
Více ...
Vložil: Bluemar dne 11.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapékané brambory se zeleninou / bradhalRecepty - bez masa + přílohy

Půl kila brambor uvařit ve slupce, oloupat a rozmačkat s asi dvěma lžícemi másla, rozprostřít do vymazané koláčové mísy. Na to naložit plátky ze tří vajec natvrdo. Na to nasypat osmahnutou cibuli a dva stroužky česneku. Na to dat konzervu okapaného sterilovaného hrášku (neměla jsem, dala jsem chvilku povařit mražený a pak ho pohonila na té pánvi s cibulkou). Celé zalít omáčkou ze tří syrových vajec se 4 lžícemi mléka a lžicí polohrubé mouky. Osolit, opepřit, strčit do rozehřáté trouby a upéct dozlatova.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 1.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapékané těstoviny trochu jinak / VeraMRecepty - bez masa + přílohy

Na jedné pánvi osmahneš cibulku, na ní mleté maso a do něj jakékoliv koření.
V kastrolku uděláš řidší bešamel, k mléku můžeš přidat i smetanu, do něj rozpustíš strouhaný sýr.
Smícháš s těstovinami a dáš zapéct.
Já mám do toho hrozně ráda provensálské koření anebo sušenou bazalku, ale naši to nemusí. Jo a do toho masa nebo přímo do bešamelu můžeš přidat i kečup.

 
Více ...
Vložil: Bluemar dne 1.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cuketová směs na pánvi / delfin_xRecepty - bez masa + přílohy

2 malé cukety nebo polovina velké
30 dkg brambor
50 dkg paprik
30 dkg točeného salámu (nebo 5 špekáčků)
1 velká cibule
1 stroužek česneku
olej
sůl, pepř
tymián
1 kostka masoxu

Postup: Cibule nakrájená na kostičky se osmaží na oleji dozlatova. Přidají se na kostky nakrájené brambory a cukety, osolí se to, ochutí kořením, mírně se to podlije a pod pokličkou se to dusí. Pak přidáme do pánve nakrájené papriky a česnek (taky pokrájený) a krátce se to podusí. A na závěr se přisype nakrájený salám, aby se prohřál. Cuketa a brambory se trochu rozvaří, takže v závěru je to takové zeleninové lečo.
Více ...
Vložil: Bluemar dne 20.7.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cuketa se žampióny / delfin_xRecepty - bez masa + přílohy

1 střední cuketa
20 dkg uzeného špeku nebo uzeného masa
30 dkg čerstvých žampionů
1 větší cibule
1 malý rajský protlak
masox
tymián
sůl
papriky 6 ks
rajčata 2 ks

Postup: Špek se nakrájí na kostičky a vyškvaří se, pak se do toho hodí na kostičky cibule osmažit. Pak se případně pridá uzené maso. Dál cuketa se tam dá pokrájená na kostičky, žampiony pokrájené na plátky, rajský protlak a masox. Jo a rajčata a papriky taky pokrájené. Malilinkato se to podleje a dusí se to pod pokličkou asi půl hodiny. Pak se to dochutí kořením a solí. Výborný je to na těstoviny vrtule.
Více ...
Vložil: Bluemar dne 20.7.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dietní knedlík / Tanja1Recepty - bez masa + přílohy

To nasypes nakrajenou housku, das sul,vejce, rozpusteny rostlinny tuk nebo olej, kdyz mas tak nakrajenou zelenou petrzelku a horke mleko vsechno zamíchas a nechas stat/jak dlouho chces/ .
Pred obedem, asi tak 20 min. prisypes hladkou mouku a tvoris knedlikove koule.
Vodu privedes k varu, stahnes a vhodis knedliky na 12 - 15 min.
Vodu udrzuj pod bodem varu, knedliky pak nemas oslizle.
 To je cele kouzlo.Spravny Semmelknedl /houskovy knedlik/ma drzet pohromade a ma byt takovy mazlavy.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 11.6.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Miniřízečky ( Pod pokličkou) / Snehurka7Recepty - bez masa + přílohy

300 g kuřecích prsou
4 lžíce hladké mouky
2 lžíce smetany
2 lžíce másla
4 lžíce rajčatového protlaku
125 ml zeleninového vývaru
sůl
pepř

Kuřecí maso omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme je na malé řízečky a rozklepeme. Maso lehce osolíme, můžeme i lehce okořenit např.koriandrem místo pepře a obalíme v mouce. V hrnci rozpustíme máslo a maso z obou stran opečeme. Podlijeme zeleninovým vývarem. Přimícháme smetanu nebo jogurt a maso za mírné teploty asi deset minut dusíme. Omáčku dochutíme rajčatovým protlakem a podáváme s řízky. K nim se hodí nejlépe krémová bramborová kaše, nebo stačí i nudle, nejlépe však celozrnné.

Obměna LenPe:
Řížečky jsem dělala už dvakrát, jen s malou obměnou - místo protlaku jsme přidala cca 4 pol. lžíce sekaných rajčat a trošku kečupu - nejsme protlakoví ;o) Je to opravdu ňamka! A rychle hotová!

Více ...
Vložil: Bluemar dne 11.6.2006| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 25 [Dalších 5 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.