Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty - vánoční cukroví a ostatní vánoční dobroty


[<<Předchozích 50] Články 5156 z 56 
 Višňové lanýže v mandlích nepečené / klub Hoštická žraniceRecepty - vánoční cukroví a ostatní vánoční dobroty

  • 150g čokolády na vaření
  • 100 g tuku
  • 100 g moučkového cukru
  • 3 lžíce višňové zavařeniny
  • 1-2 lžíce višňového likéru
  • nastrouhané mandle.
  • Jemně nastrouhanou čokoládu utřeme se změklým tukem přidáme zavařeninu,cukr, likér, a dobře promícháme.Lanýžovou hmotu odložíme do chladničky ztuhnout.Pak z kousků hmoty vytvarujeme válečky obalíme je v nastrouhaných mandlích a uložíme do chladničky.
    TIP:Lanýžovou hmotu můžeme také připravit i z pomerančové,meruňkové a nebo rybízové zavařeniny a a se stejným likérem.
    Více ...
    Vložil: Nitecka dne 6.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
     Perníčky - figurky / EffinkaRecepty - vánoční cukroví a ostatní vánoční dobroty

    2 vejce,
    200 g pískového cukru,
    170 g rozpuštěného medu,
    500 g hladké mouky,
    1 kávová lžička jedlé sody,
    2 ks nového koření,
    1 badyán,
    lžička skořice,
    3 hřebíčky (koření nahrazuji 1 celým práškem do perníku a pak kupuju od Vitany Perníkové koření a tím opravdu nešetřím - padne tam skoro půlka pytlíčku),
    80 g rozpuštěného másla

    Vejce, cukr a med třeme 1/4 hodiny (já to vyšlehám mixérem), pak přidáme mouku s perníkovým kořením a sodu (pozor!! pokud dáváte kypřící prášek do perníku - nedávat jedlou sodu!!). Těsto propracujeme a necháme přes noc "vykynout" pod utěrkou v pokojové teplotě, může kynout i několik dní (zkoušela jsem max. tři dny) dýl bych neriskovala. Potom z těsta vyválíme plát 3 mm silný a formičkou vykrajujeme různé tvary. Perníčky klademe na plech dál od sebe na pečící papír - nabudou pečením. Potřeme je rozšlehaným vejcem, necháme chvíli zaschnout a ještě jednou je potřeme. Upečeme v horké troubě. Peču 180 -200 stupňů - zase se řídím tím, že musí být do růžova. Jelikož dělám 3 dávky, tak každou dělám trošku odlišnou - do jedné dávky přidávám 2 lžíce kakaa - jsou pak tmavší, do druhé dám víc skořice a do třetí dám celkově víc perníkového koření... Fígl: nemusí se potírat vajíčkem, ale těsně před vložením do trouby potřít vlažnou vodou....nerozpečou se do šířky Poleva: 1 bílek, 14 dkg moučkového cukru (vzít přes jemné sítko, ať nejsou pucky), citronová šťáva a pak trošku jedlého škrobu, aby poleva rychleji zatuhla. Měla by se ručně vyšlehat až do běla a do vlážné podoby. Já to taky šlehám mixérem.... Fígl: Jelikož poleva, která stojí v míse, s kterou zrovna nezdobíme nebo si potřebujeme odskočit atd.... rychle tuhne a puckatí a je k nepoužití, přikrývám jí namočenou utěrkou ve studené vodě.... Poleva nezatuhne a vydrží takhle hodně dlouho připravená ke zdobení......

    Více ...
    Vložil: Nitecka dne 5.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
     Pudinkové pečivo / stepaaRecepty - vánoční cukroví a ostatní vánoční dobroty

    50 dkg hladké mouky
    25 dkg cukru
    3 celá vejce
    1 celý 100% tuk (IVA, OMEGA...)
    1/2 smetolu
    5 vanilkových pudinků

    Klasicky zpracovat těsto na vále, vykrajovat různé tvary. slepují se marmeládou. Já to někdy dělám i z 1/2 dávky. Konce se máčí v čokoládě. Když vykrajuju třeba srdíčka tak máčím půlku, když hříbky, tak máčím klobouček. Těsto je kvůli těm pudinkům pěkně žluté, tak ty hříbky vypadají fakt jak hříbky. Jo a ještě jedna rada - ten 100 % tuk musí být dost měkký, protože pak jde špatně zapracovat a když ho kousky zůstanou v těstě, tak se pochopitelně v troubě rozpustí a v konečným tvaru udělají dírku.
    Je to dobré i z čokoládového nebo karamelového pudinku.
    Více ...
    Vložil: Nitecka dne 5.11.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
     Vánoční hadi / EffinkaRecepty - vánoční cukroví a ostatní vánoční dobroty

    80 dkg hladké mouky
    50 dkg práškového cukru
    1 máslo celé
    5 vajec
    30 dkg medu
    40 dkg ořechů - posekat nožem na menší kousky
    1 balíček skořice - mleté
    3 lžičky hřebíčku mletého (nikdy jsem mletý nesehnala, tak je tluču paličkou na maso nebo válečkem, legrace, když to chytáte po celý kuchyni)
    3 lžičky nového koření mletého (dá se sehnat mleté)
    1 lžička jedlé sody
    citrónová kůra
    Máslo, cukr, med a vajíčka utřít a přidat další věci. 3 hodiny odpočinout a pak tvořit hady silné jako tužka. Ocukrovat nebo se můžou obalit v cukru s vanilkou (Já dělám tenčí, aby jich bylo víc, rozpékají se do šířky, tak je nedávejte úplně vedle sebe.....a nestačím je cukrovat.......a přidávám tam trošku perníkového koření...)

    Více ...
    Vložil: Nitecka dne 4.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
     Cigarety ze sušeného mlékaRecepty - vánoční cukroví a ostatní vánoční dobroty

    1 hrnek kokosu

    1 hrnek moučkového cukru

    1 hrnek sušené polotučné mléko

    1 bílek

    4 lžíce rumu

     

    Příprava: Vše zpracujeme do válečků, konce na jedné straně máčíme do čokolády.

    Více ...
    Vložil: Bluemar dne 6.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
     Drožďové cukroví/BluemarRecepty - vánoční cukroví a ostatní vánoční dobroty

    15 dkg tuku (polovina másla)

    10 dkg hladká mouka

    10 dkg polohrubá mouka

    2 dkg droždí

    3 lžíce mléka

    1 kostka cukru

     

    Příprava: zpracujeme těsto a dáme ho do igelitového sáčku, který ponoříme na 3 hodiny do studené vody. Potom rozválíme a vykrajujeme různé tvary. Dáme péct na plech, který jsme si jen jemně vytřeli papírem od tuku nebo na pečící papír. Upečené obalíme ve vanilkovém cukru.

    Více ...
    Vložil: Bluemar dne 6.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
    [<<Předchozích 50] Články 5156 z 56 
    Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.