|
Deník Domácí pekárna
Články 1 až 3 z 3
|
270ml mléka, 2 žloutky, 80g čerstvého rozpuštěného másla, 500g pšeničné mouky polohrubé, citr.kůra, 60g cukru, 1 vanil.cukr, 0,5 lž.soli, inst.droždí, rozinky, mandle
Do formy dát suroviny v pořadí jak jsou uvedeny, cukr do jednoho rohu, sůl do druhého, droždí na konec.
Eta Harmony, program 7-příprava těsta, po pípnutí přidat rozinky a mandle, po vykynutí potřít rozšlehaným žloutkem, posypat krájenými mandlemi . Poté zapnout program 8-pečení, kůrka světlá
|
Více ... |
Vložil: ústecké maminky dne 18.2.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Jablkovo-mandlová buchta | Domácí pekárna |
|
250 ml mléka, 1 vejce, 10 lžic oleje, 300 g polohrubé mouky, 100 g hladké špaldové mouky, 160 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce koření do sladkého pečiva (Kotányi), špetka soli, 1 velké jablko nakrájené na drobné kostičky i se slupkou, madlové sypání - do těsta i na posyp
Eta Harmony, program Dort. Po konci míchání, před pečením, čas 1:36 - posypat povrch mandlemi |
Více ... |
Vložil: Severka + P 14 + L 10 + N 8 dne 18.2.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Povidlový závin | Domácí pekárna |
|
3 dcl mléka, 2 žloutky, 75 g měkkého másla, 550 g polohrubé mouky, 1 vanilkový puding, špetka soli, 50 g cukru, 1/2 balíčku droždí, povidla rozmíchaná s rumem
Program TĚSTO.
Poté nakynuté těsto vyklopíme, rozdělíme na 2 stejné části, každou vyválíme na šířku pečící nádobky a hodně dlouhou, potřeme náplní a srolujeme. Nože vyjmeme, vložíme na dno záviny vedle sebe, dáme do pekárny, na 1-2min přitopíme programem PEČENÍ, vypneme a necháme nakynout.
Po nakynutí program PEČENÍ. |
Více ... |
Vložil: Severka + P 14 + L 10 + N 8 dne 18.2.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Články 1 až 3 z 3 |
|