Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Zajímavá místa


 Články 12 z 2 
 Rešovské vodopádyZajímavá místa

Rešovské vodopády, jedny z nejhezčích u nás


27.12.2006 - Stranou hlavních dopravních cest se uprostřed lesů v podhůří Jeseníků ukrývají jedny z nejhezčích vodopádů na našem území. Nejsou nejvyšší, nejmohutnější ani nejznámější, mají však vždy dostatek vody a lze je navštívit kdykoli v roce. Rozhodně nikdy nezklamou, což platí i pro současné zimní období.



Klikněte na mapu

Kde se chodí hlavně pěšky

Rozhodnete-li se navštívit Rešovské vodopády, zjistíte, že se nacházejí v kraji, kde se člověk může pohybovat pomocí veřejné dopravy jen s velkými obtížemi.

Nechcete-li dojet až těsně k vodopádům autem a pak se k němu vracet, musíte se připravit na delší pěší putování. To však rozhodně není na škodu, protože nabízí skvělou příležitost poznat bohem zapomenutý kraj, kde se žije dost odlišně, než je většina našich občanů zvyklá.

Okolí Rešovských vodopádů je krajem, kde řečeno jazykem dnešní doby vůbec nic není – pouze čistý vzduch, zachovalá příroda a strnulý klid. Pro někoho nic, pro jiného všechno!

K Rešovským vodopádům se chodí z Rešova (1,5 km), Horního Města (3 km) nebo Tvrdkova (3 km), my však vyrazíme poněkud netradičně z mnohem vzdálenější vsi Břevenec, která má na rozdíl od ostatních docela dobré autobusové spojení s Uničovem (jezdí přes ni linka do rekreační oblasti Oskava-Bedřichov).

Břevenec leží na okraji Hané anebo jinými slovy na úpatí Nízkého Jeseníku, který se hned za posledními domy zdvihá příkrým svahem nad širé roviny Hornomoravského úvalu.

Rešovské vodpády

Křížová cesta nad vesnicí Ruda
http://cestovani.idnes.cz/

Více ...
Vložil: Lenka a Rianka7/05 dne 8.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Solná eskyněZajímavá místa

Solná mikroklimatická jeskyně SALTIKA Vám přímo v areálu Lázní Teplice nad Bečvou nabízí procedury s využitím kombinace solí z Mrtvého moře, himálajských solných krystalů, jodo-bromové soli z Polska a solanky z Luhačovic, s výraznými preventivními a regeneračními účinky. Více >>
Změna otevírací doby!
Otevírací doba: Pondělí - pátek 9:00 - 19:00
Sobota, neděle 10:00 - 19:00

Objednejte se na tel. č. 581 687 005 nebo 581 817 005.

Chystáme rodinné permanentky a dárkové poukázky.


Inhalační solná jeskyně Jak funguje solná jeskyně a v čem Vám pobyt v ní může prospět. Fotogalerie Prohlédněte si fotografie z naší unikátní jeskyně.
Kontakt/mapa Jak se k nám dostanete.
upozornit známého
zašlete odkaz na tyto stránky Vašim známým


Více ...
Vložil: Lenka a Rianka7/05 dne 22.5.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 12 z 2 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.