Ostatní
Moje recepty |Naposledy vložené
aneb kdo si hraje, nezlobí....
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Domácí majonéze dáváme přednost před kupovanou - je chutnější, levnější a vždy čerstvá.
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Poleva je pracnější, než bežné "koupit hotovou polevu v cukrárně a rozehřát", ale je lepší chuťově, pěkně lesklá a dobře ztvrdne.
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Pokud chceme, aby byly perníčky trochu barevnější a nechceme používat uměla barviva...
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Škrob je to "tajemství", jak bude čárka, udělaná "kornoutkem" pěkně držet a nerozteče se... Pokud potřebujeme polevy barevné, je možné tuto bílou obarvit "bretonem", nebo např. na červenou použít místo poloviny bílků červený sirup.
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Krémový základ, který je možné různě dochutit. Krém má tu výhodu, že pěkně utuhne a taky že vejce prošlo varem a není "zdravotně nebezpečné".
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
vždycky platilo dvakrát měř a jednou řež a u vánočního pečení to platí dvojnásob. Toto je shrnutí různých vychytávek, které jsem někde vyčetla, vyslechla a vyzkoušela na téma jak upéci co nejvíce co nejrychleji a nejlevněji...
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Velmi jednoduché, rychlé, bez potřeby složitých příprav. A pomineme-li cenu svíček, tak nic nestojí, neboť vše potřebné máte asi doma....
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Správná trošije je křupavá, mírně slaná zelenina, servírujeme ji buď jako doplněk k jídlu (místo salátu), nebo na obložení studených mís. Výborná je jako "podklad" při popíjení :-).
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Na všem je tato marináda absolutně nej.... Maso se dá se upravovat na rožni nebo na pánvi v kuchyni... a chutná úplně všem :-))) V nouzi nejvyšší můželte naložit i buřtíky.
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997