Pařížský dortAutor: Lucka Šeflová , 6.10.2008 22:49:23
Suroviny 1 balíček piškotů, 1 balíček kakaa (125 g), 4 dl vody, světlá želatina, 1 máslo (případně rostlinný ztužený tuk), 150 g cukru moučky, 4 žloutky, šlehačka na ozdobu Postup Ve vody rozmícháme kakao a uvaříme. Nacháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou připravenou podle návodu na balíčku. Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty. Na to rzetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem. Hotové necháme uležet do druhého dne. Před podáváním ozdobíme a nakrájíme na porce.
Zobrazeno doposud 1683 x.
|
Všichni uživatelé |